مؤسسه RNIB، بهشت کتابخوانهانابیناهای قدیمی احتمالاً با نام کتابخانه NLB آشنا هستند. کتابخانه ای که در انگلستان مستقر بود و سالهای طولانی خدمات رایگانی را در اختیار متقاضیان نابینا در سر تا سر دنیا قرار میداد. |
به گزارش ایران سپید خدماتی شامل ارسال کتابها و جزوات بریل و صوتی در زمینه های متنوع. چند سالی است که این مرکز در مؤسسه RNIB «مؤسسه سلطنتی نابینایان انگلستان» ادغام شده و حالا دیگر این خدمات، زیر نظر این مؤسسه صورت میگیرد.
کتابهای موجود در کتابخانه RNIB, حوزه های مختلفی را شامل میشود. موسیقی، از جمله حوزه هایی است که با توجه به علاقه دیرینه نابینایان به این هنر، از اهمیت و جایگاه ویژه ای در این مرکز برخوردار است. در کتابخانه RNIB, برای هر سلیقه و سطح سواد، کتاب در زمینه موسیقی وجود دارد. از کلاسیک گرفته تا پاپ و جاز و از مبتدی گرفته تا پیشرفته. حتی برای آنها که موزیسین نباشند، کتابهایی در زمینه تاریخ و فلسفه موسیقی در نظر گرفته شده است. همچنین این کتابها، در قالبهای مختلف متناسب با نیاز متقاضیان عرضه میشود. از بریل گرفته تا صوتی و چاپ درشت خط.
در این کتابخانه در حال حاضر بیش از ۱۱ هزار کتاب نت وجود دارد. نابینایان میتوانند نتهای مختلف را در هر ژانر که دوست دارند در RNIB سفارش دهند. از بتهوون گرفته تا رابی ویلیامز. RNIB از این نظر بزرگترین گنجینه نتهای بریل بعد از کتابخانه کنگره آمریکا به حساب میآید. بیش از هزار بسته آموزشی صوتی برای پیانو، گیتار و آواز، از جمله دیگر مواردی است که از سوی کتابخانه RNIB عرضه میشود. افزون بر همه اینها، کتابهایی در زمینه تاریخ و تئوری موسیقی هم از جمله دیگر محصولاتی است که بنا به تقاضای مخاطبان ارائه میشود. در کتابخانه RNIB حتی برای آنها که موسیقی را به اصطلاح گوشی یاد میگیرند هم بسته هایی در نظر گرفته شده است. بسته های آموزشی Bill Brown، با هدف استفاده نابینایان طراحی شده و علاقمندان نابینا میتوانند نوازندگی سازهای مختلف را از مبتدی تا پیشرفته، به صورت گوشی فرا بگیرند. با توجه به علاقه نابینایان به تشکیل گروههای کُر، آموزش خواندن در گروههای کر هم از دیگر حوزه هایی است که کتابها و بسته های آموزشی برایش در نظر گرفته اند.
انتشار و عرضه کتاب برای بریلآموزها، از دیگر فعالیتهایی است که RNIB بر عهده دارد. کتابهایی که به شکل کوتاه یا بلند نویسی چاپ شده اند و حتی نوشته هایش هم یک خط در میان است تا نوآموزان بتوانند خواندن بریل را تمرین کنند. افزون بر همه اینها، RNIB رادیوی ۲۴ ساعته ای را هم با نام «RNIB Connect Radio» مدیریت میکند که در آن، مباحث مختلف حوزه نابینایان مطرح و تحلیل میشود. کاربران آشنا به زبان انگلیسی میتوانند با مراجعه به وبسایت این رادیو، ضمن مشاهده فهرست برنامه ها، موارد دلخپواه را در قالب پادکست، دانلود کنند.