وی اظهار داشت: سازمان بهزیستی برنامه بزرگی از ۲۰ سال گذشته تاکنون تحت عنوان مشاوره ژنتیک آغاز کرده و این مسئله از تکرار مجدد معلولیت در خانوادهها پیشگیری میکند.
مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه با توجه به افزایش سرعت فناوری سرعت علم ژنتیک نیز بیشتر شده چرا که این علم به طور مستقیم وابسته به فناوری و تجهیزات است، گفت: برگزاری کنگره ژنتیک در بروزرسانی اطلاعات پزشکانی که در امر مشاوره ژنتیک فعالیت دارند بسیار حائز اهمیت است و باعث بروز رسانی علم آنها در حوزه دانش ژنتیک میشود.
رفیعی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیماری های جدید ژنتیکی با توجه به ارتقای علمی ژنتیک در دنیا قابل شناسایی شده گفت: به روز رسانی دانش همکاران در این حوزه نسبت به سایر علوم بسیار حائز اهمیت است که با برگزاری دورههای آموزشی و کارگاه های مربوطه از طریق کنگره ژنتیک تلاش کردهایم به روز رسانی دانش و همکاران در حوزه علم ژنتیک را انجام دهیم.
وی اضافه کرد: کنگره ژنتیک ۱۰۰ درصد علمی است و مخاطبان آن پزشکان مشاوره ژنتیک هستند، همچنین این کنگره ۲۲ الی ۲۳ آبان ماه در دانشگاه الزهرا برگزار میشود.
مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی از اجرای برنامهای توسط این سازمان خبر داد که بر اساس آن همه معلولینی که تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و معلولیت آنها به غیر از حوادث و تروما به وقوع پیوسته باشد بیماری آنها از لحاظ ژنتیکی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
رفیعی تصریح کرد: این طرح از ابتدای مهر آغاز شده و در صورت یکه اعتبارات لازم تخصیص یابد حدود ۳۰ هزار معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی تا پایان سال معلولیت آنها از لحاظ ژنتیکی ارزیابی می شود و تا از بروز مجدد معلولیت در خانوادههای آنها جلوگیری به عمل آید.
وی خاطرنشان کرد: حدود یک میلیون و۵۰۰ معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و با برنامههایی که آغاز شده، بررسی ژنتیکی معلولیت آن ها انجام خواهد شد.