شناسه خبر: 18912 منتشر شده در مورخ: 1398/7/17 ساعت: 11:42 گروه: اجتماعی  
خویشاوندی عامل اصلی کم شنوایی در ایران

خویشاوندی عامل اصلی کم شنوایی در ایران

دکتر گیتا موللی|دانشیار دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، دبیر کمیته مطالعات ناشنوایی و کم‌شنوایی

به گزارش ایران سپید کم‌شنوایی دلایل بروز متعددی دارد که می‌تواند ژنتیکی باشد که خیلی مهم است یا غیر ژنتیکی که این عامل می‌تواند قبل از تولد، بدو تولد و حتی در حین تولد ایجاد شود. ولی آن چیزی که گفتنش مهم است این که در کشور ما ازدواج‌های خویشاوندی علت اصلی کم‌شنوایی است و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد کودکان کم‌شنوای ما والدینی دارند که با هم خویشاوند هستند.

گرچه آنان غالبا شنوا هستند و در فامیل هم فرد کم‌شنوایی نداشتند، ولی این ژن را در بدن خود دارند و به کودک منتقل می‌کنند. به همین دلیل شاید یکی از کارهایی که می‌توان برای کم‌شنوایی انجام داد و برای خیلی معلولیت‌های دیگر هم، این است که سعی کنیم با مشاوره از ازدواج‌های فامیلی و خویشاوندی چه فامیلی‌هایی که درجه اول و چه فامیل‌های حتی دورتر حتی الامکان، خودداری شود.

نکته مهم دیگر این است که برای کودک کم‌شنوا همان اول در بدو تولد حتی یک ماهگی می‌شود تشخیص کامل را انجام داد و این خیلی مهم است و بعد از آن می‌توانیم برای کودک سمعک استفاده کنیم و اگر نیاز شد چند ماه یا سال بعد کاشت حلزون تجویز کرد.

کم‌شنوایی یا ناشنوایی در حقیقت شایع‌ترین اختلال مادرزادی است، از هر ۱۰۰۰ نوزادی که متولد می‌شود حتما یک تا سه کودک کم‌شنوایی عمیق دوطرفه دارند.

همانطوری که می‌توانید حدس بزنید بعد از اینکه کودک متولد شد هم ممکن است به دلایلی کم‌شنوایی ایجاد شود یا حتی در بعضی از کودکان کم‌شنوایی به‌ صورت پیش‌رونده است، یعنی این کودکان در بدو تولد علائم کم‌شنوایی را ندارند ولی در یکی دو سالگی و حتی سال‌های بعد کم‌شنوایی بروز می‌کند و مشخص می‌شود.

بنابراین کم‌شنوایی بسیار شایع است ولی یک مشخصه خاص کم شنوایی که بسیار به ما کمک می‌کند، این است که تشخیص کم‌شنوایی در بدو تولد صورت گیرد و همان موقع سمعک (وسیله کمک شنوایی) برای کودک تجویز شود، می‌توانیم از عوارض بسیار زیادی که کم‌شنوایی بر کودک و در بزرگسالی بر روی همان فرد می‌گذارد به شدت جلوگیری کنیم.

حتی تحقیقات نشان داده است که اگر مداخله مناسب دربدو تولد صورت گیرد، در حدود سن ۵ سالگی، کودک کم‌شنوا دقیقا به تمام توانایی‌های همسالان شنوایش می‌رسد و این نکته خیلی مهمی است.

هیچ کودکی برای تست شنوایی کوچک نیست.

هیچ کودکی برای دریافت سمعک کوچک نیست.

توانبخشی برای هیچ کودکی زود نیست.

پس از تشخیص هرمیزان کم شنوایی، صبرکردن و عدم انجام توانبخشی به هیچ‌وجه جایز نیست.

همه کودکان کم شنوا می‌توانند یاد بگیرند که حرف بزنند و با سمعک یا کاشت حلزون هیچ کودک ناشنوایی نداریم که نتواند بشنود./ ایرنا

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *