شناسه خبر: 18516 منتشر شده در مورخ: 1398/6/12 ساعت: 11:45 گروه: بهداشت و سلامت  
ضرب‌الاجل وزارت بهداشت برای نسخه‌نویسی الکترونیک

ضرب‌الاجل وزارت بهداشت برای نسخه‌نویسی الکترونیک

معاون درمان وزیر بهداشت از لزوم اجرایی شدن نسخه‌نویسی الکترونیک در تمام مراکز درمانی دولتی و ۲۰ درصد از مرکز خصوصی تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: تا زمانیکه نسخه‌نویسی الکترونیک تکمیل نشود، نمی‌توانیم به طور کلی دفترچه بیمه را برای بیماران حذف کنیم.

به گزارش ایران سپیدبه نقل از ایسنا: دکتر قاسم جان‌بابایی درباره رسیدگی الکترونیکی به اسناد بیمارستانی، گفت: در حال حاضر رسیدگی الکترونیک به اسناد، مختص اسناد بیمارستانی است. بر این اساس در گذشته پرونده بیماری که به بیمارستان می‌رفت، ۵۰ یا ۱۰۰ صفحه‌ داشت، اما در حال حاضر اسناد را به صورت الکترونیک ثبت و بررسی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه رسیدگی الکترونیکی به اسناد بیمارستانی در تمام بیمارستان‌های شش استان کشور به طور کامل انجام شده است، افزود: در سایر استان‌های کشور نیز در هر استان در یک بیمارستان این اقدام انجام شده است. تا پایان سال هم کامل خواهد شد.

جان‌بابایی درباره حذف دفترچه‌های درمانی در بیمارستان‌ها نیز گفت: حذف دفترچه‌ها مربوط به بحث استحقاق‌سنجی است و باید از سوی بیمه‌ها پیش رود. در عین حال حذف دفترچه مستلزم ایجاد نسخه‌نویسی و نسخه‌پیچی الکترونیک است؛ به‌طوری که باید ابتدا نسخه‌نویسی الکترونیک از سوی پزشک در مراکز دولتی و خصوصی انجام شود. پزشک هم برای این کار باید امضای الکترونیک داشته باشد. بنابراین برای حذف دفترچه باید نسخه‌نویسی الکترونیک ایجاد شود.

وی ادامه داد: ما با رسیدگی و ارسال الکترونیکی اسناد می‌توانیم دفترچه را برای بیمارستان حذف کنیم، اما تا زمانیکه نسخه‌نویسی الکترونیک تکمیل نشود، نمی‌توانیم به طور کلی دفترچه را برای بیماران حذف کنیم. در این زمینه با وزیر بهداشت جلسات مفصلی را داشتیم که نسبت به اجرای این طرح تاکید داشتند و بیمه‌ها مکلف شدند که به اجرای نسخه‌نویسی الکترونیک سرعت دهند؛ به‌طوری که قرار شد تمام مراکز دولتی و ۲۰ درصد از مراکز خصوصی تا پایان سال نسبت به نسخه‌نویسی الکترونیک اقدام کنند.

جان‌بابایی با بیان اینکه زیرساخت‌های مربوط به نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور وجود دارد، گفت: البته در بخش دولتی نیاز به خرید کامپیوتر داریم. در عین حال داروخانه‌ها هم باید نسخه‌پیچی الکترونیک را تکمیل کنند. زیرا وقتی پزشک به صورت الکترونیک نسخه‌نویسی می‌کند، باید حتما نسخه‌پیچی هم به صورت الکترونیک انجام شود. زیرا در غیر این صورت حلقه ناقص می‌شود. همزمان باید استحقاق سنجی هم انجام شود و این اقدامات به صورت همزمان جلو می‌روند.

معاون درمان وزیر بهداشت تاکید کرد: بر این اساس پزشک تجویزکننده، نسخه را به صورت الکترونیکی تجویز می‌کند و بیمار می‌تواند در داروخانه با نشان دادن کد مختص خود، بلافاصله داروهایش را تحویل بگیرد. بنابراین قرار است سازمان بیمه سلامت این اقدام را برای مراکز دولتی و ۲۰ درصد مراکز خصوصی تا پایان سال انجام دهد.

جان‌بابایی با بیان اینکه این اقدام، کاری بزرگ است و به نوعی تغییر رفتار محسوب می‌شود، گفت: اینکه پزشکی نسخه‌ای را تجویز کند و آن نسخه در داروخانه بلافاصله آماده و روی میز باشد، مقداری هماهنگی می‌خواهد، اما آغاز این کار هم اقدامی بزرگ در کشور است.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *