شاخصهای ارزیابی اجرا در سیما چیست؟/فهرستی از مجریان شایسته تشویقرضا پورحسین قائم مقام معاون سیما، در نامهای خطاب به مدیران شبکههای مختلف، ضمن اشاره به ملاکهای ارزیابی اجرا در تلویزیون، مجریان برتر هر شبکه را معرفی و خواستار تشویق آنها شده است. |
به گزارش ایران سپید به نقل از مهر گروه هنر- عطیه موذن: چگونگی ارزیابی و نظارت بر عملکرد مجریان تلویزیون، همیشه یکی از حوزههای مورد سوال و مبهم و البته بحثبرانگیز برای مخاطب و حتی رسانهها بوده است. بحثی که از همان بدو ورود و انتخاب و گزینش مجریان تا فرآیند حضورشان در برنامههای مختلف تلویزیونی را در برمیگیرد.
اهمیت اجرا در تلویزیون هم از آنجاست که مجریان در غالب موارد، به ویترینی برای تلویزیون بهعنوان رسمیترین رسانه فراگیر کشور تبدیل میشوند و تا آنجا اعتبار و جایگاه پیدا میکنند که گاه مهمترین شوخیهای سیاسی، اجتماعی و حتی دغدغههای دینی و مسائل استراتژیک از زبان آنها در سطح جامعه فراگیر میشود و نشان میدهد که مجری این پتانسیل را دارد که به سخنگوی پنهان رسانه ملی در بیان اهدافش تبدیل شود.
هر چقدر دایره اطلاعات مخاطب درباره نحوه گزینش مجریان تلویزیون، تعامل سازمان با آنها و حتی در صورت تخطی، نحوه توبیخ و تذکر کمتر باشد، مخاطب بیشتر علاقمند میشود که نکات ناگفته و غیررسمی را درباره مجریان بداند. به خصوص که معمولا نظارت و ارزیابی در حوزه اجرا، جزو سرفصلهای غیرعیان فعالیتهای صداوسیماست و کمتر درباره آن اطلاع رسانی میشود.
نامهای برای تشویق مجریان برتر
رضا پورحسین قائم مقام معاون سیمای رسانه ملی اخیراً نامهای را خطاب به مدیران شبکههای سیما ارسال کرده است که علاوهبر ابلاغ یک دستور سازمانی برای تشویق مجریان برتر شبکههای مختلف، بخشی از شاخصهای ارزیابی عملکرد مجریان نیز در آن مرور شده است. نامهای که میتواند نگاه رسمی صداوسیما را نسبت به بخشی از ایدهآلهای سازمان درخصوص رفتار حرفهای مجریان تلویزیون منعکس کند.
در این نامه لیستی از نام مجریان تلویزیونی به تفکیک شبکههای اصلی، منتشر شده است؛ مجریانی که مستند به متن نامه و براساس ملاکهای ارزیابی، توانستهاند بیشترین امتیازها را از آن خود کنند و به همین دلیل «شایسته تشویق» معرفی شدهاند.
نکته جالب توجه لیست هم این است که نامهایی که بیشترین امتیاز را کسب کردهاند معمولا کمترین جنجالها و حاشیههای رسانهای را در شبکههای اجتماعی به خود اختصاص دادهاند و علیرغم ظرفیتهایی که در حوزه فعالیت خود دارند، سهمی حداقلی در هیاهوی فضای مجازی داشتهاند.
کدام مجریان شایسته تشویق شناخته شدند؟
در نامه پورحسین که با قید فوریت و به تاریخ ۱۶ مرداد ۹۸ خطاب به مدیران شبکهها ارسال شده، آمده است: «ضمن سلام و احترام، براساس ارزیابی مرکز نظارت و ارزیابی سازمان در بازه زمانی بهار ۹۸، مجریان زیر بیشترین امتیاز را در اجرا کسب کرده و «شایسته تشویق» معرفی شدهاند.»
در ادامه نامه قید شده است؛ «آقایان مجید یراقبافان (شبکه پنج)، مالک شجاعی (شبکه چهار) و خانم زینب ابوطالبی (شبکه افق) بیشترین امتیاز (۹۵ از ۱۰۰) را کسب کردهاند.
در جدول درج شده در نامه، نام مجریان هر شبکه و امتیاز کسب شده آنها به شرح زیر فهرست شده است؛
شبکه یک: مجید یراقبافان با امتیاز ۹۲ و ندا ملکی با امتیاز ۹۰
شبکه دو: محسن آزادی با امتیاز ۹۰ و وحید ملتجی با امتیاز ۹۰
شبکه سه: نجمالدین شریعتی با امیتاز ۹۳، وحید طالبی با امتیاز ۸۸ و رسالت بوذری با امتیاز ۹۲
شبکه چهار: محمدرضا مقدسیان با امتیاز ۸۷ و مالک شجاعی با امتیاز ۹۵
شبکه پنج: مجید یراقبافان با امتیاز ۹۵
شبکه قرآن: سیدوحید مرتضوی با امتیاز ۸۷
شبکه نسیم: پژمان بازغی با امتیاز ۹۰
شبکه افق: نادر طالبزاده با امتیاز ۸۷ و زینب ابوطالبی با امتیاز ۹۵
شبکه ورزش: محمدحسین میثاقی با امتیاز ۸۷
شبکه جامجم: زینب پورابراهیم با امتیاز ۸۹
شاخصهای نظارت و ارزیابی مجریان چیست؟
پورحسین در ادامه و در یک بند مجزا ملاک ارزیابی فوق را اینگونه توضیح داده است؛ «شاخصهای این ارزیابی عبارتند از؛ پوشش، آرایش، رعایت حدود شرعی و دینی و رعایت اصول حرفهای اجرا.»
در پایان این نامه که با امضای رضا پورحسین بهعنوان مشاور عالی معاون سیمای رسانه ملی و خطاب به مدیران شبکههای تلویزیونی ارسال شده، از مدیران شبکههای مذکور درخواست شده است این مجریان که بالاترین امتیاز را دریافت کردهاند به نحو شایستهای مورد تشویق قرار بگیرند.