خبرنگار نابینا به دنبال صدای فلسطینیهای فراموش شدهعلیرغم همه مشکلات «Budour Hassan» معتقد است معلولیتش به او کمک کرده دنیا را از دریچه متفاوتی ببیند. |
به گزارش ایران سپید علیرغم همه مشکلات «Budour Hassan» معتقد است معلولیتش به او کمک کرده دنیا را از دریچه متفاوتی ببیند. کتک خوردن از سربازان اسرائیلی و تنفس گاز اشکآور و زمین خوردن و گیر افتادن زیر دست و پای تظاهر کنندگان فلسطینی، تنها چند نمونه از اتفاقات ریز و درشتی است که برای این خانم خبرنگار رخ داده اما هیچ کدام آنها او را از مسیری که برگزیده، دلسرد نکرده است. این نابینای زاده ناصره، زمانی در دوران کودکی از ضعف اعتماد به نفس رنج میبرد. هر پدیده تازه و ناشناخته ای برایش ترسی بزرگ به همراه میآورد. اما حالا، ماجرا برای او به کلی فرق میکند. امروز، ساکنان بیت المقدس، او را یکی از تأثیرگذارترین آدمهای شهرشان میدانند.
روبروی دوربین تلویزیون الجزیره نشسته و در حالی که جرعه ای از دبل اسپرسویش مینوشد، میگوید: «زمانهایی بوده که سربازان اسرائیلی به تظاهر کننده های فلسطینی که من هم در میان آنها بوده ام حمله کرده اند و مردم، با فریادهای «او نابیناست» حمله کننده ها را آگاه کرده اند تا به من آسیب نزنند.» این خبرنگار نابینا ادامه میدهد: «من منظور مردم از این کار را میفهمم و میدانم که قصدی جز کمک ندارند اما از این کار اصلاً خوشحال نمیشوم.» پوشش تظاهرات و درگیریهای فلسطین، به کار هر روزه او بدل شده و او حالا اخبار این اتفاقات را برای شبکه های مختلف انگلیسی و عربی، گزارش میکند.
خبرنگاری را در ۲۱ سالگی شروع کرده. برای یک وبسایت آمریکایی اخبار و تحلیلهای ورزشی مینوشته تا این که قلمش به سمت حوادث فلسطین چرخیده است. نوزده ساله بوده که از ناصره به بیت المقدس نقل مکان میکند و خود را در دنیای متلاطم خیابانهای بیت المقدس مییابد. «کوچه ها و خیابانهای این شهر، حتی برای رفت و آمد آدمهای عادی هم خطرناک است. این جمله را با لبخند به دوربین الجزیره میگوید و میافزاید: «به خاطر نابینایی، از بسیاری از جزئیاتی که سایر خبرنگاران میبینند مطلع نمیشوم اما این را فهمیده ام که خوب گوش کردن، رمز موفقیت من در کارم به حساب میآید. درست است که سایر همکارانم، به راحتی جزئیات فراوانی را با اتکا به قوه بیناییشان، مشاهده، تحلیل و گزارش میکنند اما نکات بسیاری هم هست که فقط میشود آنها را شنید. نکاتی که خبرنگارهای دیگر به آن توجه نمیکنند. من از تمام این جزئیات شنیداری برای تدوین گزارشهایم استفاده میکنم.» حسن، خود را وقف رویدادهایی کرده که اغلب، از سوی رسانه ها مورد بیتوجهی قرار میگیرند. از پیامدهای خراب کردن خانه ها توسط اسرائیلیها گرفته تا درد و رنجی که خانواده های فلسطینی، با کشته شدن یکی از اعضایشان متحمل میشوند. او تمام تلاشش را مصروف آن داشته که بتواند ماجراهای فلسطین را از نگاهی انسانی برای شبکه های مختلف تلویزیونی روایت کند.