شناسه خبر: 17166 منتشر شده در مورخ: 1398/2/25 ساعت: 13:23 گروه: فرهنگی  
اشتیاق نابینایان بیانگر ضرورت تداوم مسابقات قرآن مستقل است

اشتیاق نابینایان بیانگر ضرورت تداوم مسابقات قرآن مستقل است

رئیس هیئت داوران سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن بانوان گفت: اشتیاق افراد روشندل و توانمند در عرصه علوم و فنون قرآن، لزوم برگزاری مسابقاتی را ویژه این گروه روشن می‌کند؛ حتی معتقدم در کنار رشته قرائت و حفظ باید رشته‌های دیگری چون مفاهیم و تفسیر افزوده شود.

به گزارش ایران سپید خیریه عچرش، رئیس هیئت داوران سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن بانوان، درباره ضرورت برگزاری مسابقات قرآن ویژه نابینایان گفت: به‌ طور معمول گرایش روشندلان به حفظ قرآن بیشتر از قرائت و یا سایر رشته‌های قرآنی است. معتقدم این مسابقات برای این گروه ضروری است، چون این افراد مشتاق‌اند. لذا باید به آنان کمک کنیم تا در این زمینه خبره شوند. 

عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به موفقیت نابینایان، اظهار کرد: این گونه افراد طی برنامه‌ای منظم و در بازه زمانی کوتاه‌تر از فرد عادی قرآن را حفظ می‌کنند. افرادی را می‌شناسم که طی یک سال و یا کمتر آیات کلام وحی را حفظ کرده‌اند و جالب اینکه نکات تجویدی و قواعد تلاوت را نیز به خوبی رعایت می‌کنند.
داور وقف و ابتدای مسابقات قرآن درباره اینکه برگزاری مسابقات قرآن نابینایان فقط در رشته قرائت لازم است، گفت: خیر، باید رشته قرائت و حفظ قرآن در کنار هم باشد؛ حتی معتقدم باید رشته‌های دیگری چون مفاهیم و تفسیر به دلیل توانمندی بالای آنها اضافه شود و نابینایان می‌توانند در این رشته‌ها با افراد عادی رقابت کنند.
وی با تأکید بر اینکه حتی افراد نابینا در رشته قرائت و حفظ می‌توانند با افراد عادی رقابت کنند، چنانکه در این دوره از مسابقات  مریم شفیعی، نماینده ایران، در بخش بانوان از این گروه بود، اضافه کرد: شاید علت برگزاری مسابقه‌ای ویژه آنها به دلیل گذراندن مراحل اولیه و مقدماتی و تشویق افراد نابینا برای حضور در این عرصه است.
وی درباره اینکه قاریان نابینا نیازمند گوش موسیقایی هستند، گفت: چون در زمینه صوت و لحن تخصصی ندارم نمی‌توانم کامل جواب دهم، اما معمولاً روشندلان و نابینایان گوش موسیقایی بسیار قوی دارند، چون همه چیز را براساس صدا می‌گیرند و از نعمت دیدن محروم‌اند. تیزهوشی این افراد قابل توجه است و می‌توانند از عهده چندین کار آن هم با نظم و دقت خاصی برآیند. 
عچرش درباره اینکه در برخورد با نابینایان مشتاق به قرائت قرآن چه مواردی را به آنها متذکر شده‌ است، گفت: در میان دانشجویانم افرادی به حفظ آیات علاقه‌مند بودند. آنها را به مؤسسات خاص معرفی کردم، اما هنوز حافظ کل نشده‌اند. 
وی با اشاره به نقاط مثبت این دوره از مسابقات، گفت: مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات برای نخستین بار غیرحضوری برگزار شد و همین امر موجب شد افراد سطح بالاتر به مرحله نیمه‌نهایی راه پیدا کنند که این بسیار خوب است.
عچرش پیشنهاد داد: امیدوارم برای ارتقای سطح مسابقات از تجربیات استادان و پیشکسوتان قرآنی و سایر داوران به نحو احسن استفاده شود و سال آینده شاهد برگزاری پربارتر مسابقات باشیم./ ایکنا

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *