شناسه خبر: 16937 منتشر شده در مورخ: 1398/2/7 ساعت: 09:14 گروه: اخبار روزنامه ایران سپید  
روزنامه شنبه 7 اردیبهشت 1398

روزنامه شنبه 7 اردیبهشت 1398

تقاضا از ما، اقدام از مسئولان - مسأله اسپینوزا - کوتاه از رویداد جهانی CSUN - از جدال حافظ و سعدی تا هجوم ملخی و پیامکی - جدول اعداد و حروف/ اتفاقات تاریخی که هیچ کس توضیحی برایشان ندارد/ جملات رایج فارسی در انگلیسی - اطلاعرسانی

روزنامه ایران سپید

شنبه 7 اردیبهشت 1398

21 شعبان 1440

27 آپریل 2019

سال بیست و سوم شماره 6120

صاحب امتیاز:

خبرگزاری جمهوری اسلامی      

مدیر مسئول: سهیل معینی

سامانه پیامکی: 3000465040

نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388

تلفن: 84711371

شماره انتشارات: 5-88548892

وبسایت: www.iransepid.ir

پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir

.........عناوین این شماره.......

تقاضا از ما، اقدام از مسئولان 2

مسأله اسپینوزا 4

کوتاه از رویداد جهانی CSUN 7

از جدال حافظ و سعدی تا هجوم ملخی و پیامکی 10

جدول اعداد و حروف/ اتفاقات تاریخی که هیچ کس توضیحی برایشان ندارد/ جملات رایج فارسی در انگلیسی 12

اطلاعرسانی

.............سخن هفته

* تقاضا از ما، اقدام از مسئولان: تماس یکی از دوستان در روزهای گذشته موضوع این یادداشت شد. زیرا حس کردم با توجه به تجارب مشابه، درخواست این دوست عزیز، بسیار کلی تر از مصداق آن است؛ اما تقاضا چه بود و اصل موضوع چیست؟ این دوست قدیمی که برای شنا به استخر نزدیک منزلش میرود و به طور کامل وقت خود را صرف شنا در استخر و نه وقت گذرانی در آن میکند، با این کمک مسئولان استخر به منظور ممانعت از تداخل شنای ایشان با سایر شناگران، بخشی از استخر طنابکشی شد تا موجب تسهیل در شنای این دوست نابینا شود. درخواست ایشان آن بود که از مسئولین استخرهای دیگر شهرداری نیز بخواهیم چنین کاری کنند. اما موضوع گفتگو و یادداشت این است که آیا در اصل تقاضایی برای این کار از سوی نابینایان مطرح شده است و مسئولان نپذیرفتند یا خیر؟ واقعیت و تجربه ثابت میکند در مواقعی که تقاضایی به حق و اصولی از سوی نابینایان و کمبینایان مطرح شده است، مسئولان امر اگرچه نه به فوریت، اما در نهایت پاسخ مثبت دادند؛ مثل تسهیلات برای استفاده از سینماها یا مثلاً تسهیلات در برگزاری کنکور. حقیقت تلخ آن است که در بسیاری از موارد تقاضایی نیست تا انگیزه عرضه ای شود. به عنوان مثال اگر ما با مسئولان استخرها تماس بگیریم و خواهان مسیر ویژه شنای نابینایان شویم و آنها پرسیدند ما تقاضایی در این خصوص نداشته ایم، چه پاسخی میتوان داشت؟ نمیتوان همواره از مسئولان انتظار اقدامات گرهگشا و تسهیلات داشت بدون آنکه تقاضا و پیگیری در خصوص آن تقاضاها وجود داشته باشد. متأسفانه نمونه های متعددی از اختصاص تسهیلاتی داریم که به علت عدم وجود تقاضا بلا استفاده مانده اند. چند سال قبل انجمن باور اقدام به هماهنگی با مسئولان کانون زبان نمود تا تسهیلاتی در اختیار زبانآموزان معلول و نابینا قرار بگیرد. مسئولان کانون نیز تسهیلات حد اکثری ارائه دادند،  اما فقط چند نفر ثبت نام کردند.

............چوب الف

* مسأله اسپینوزا:

چندی پیش در ستون حاضر درباره اروین یالوم، نویسنده و روانکاو امریکایی همعصرمان به اختصار سخن گفتیم؛ با این وعده که بعد به سراغ بهترین آثار او خواهیم رفت. در این شماره بنا داریم یکی از برجسته ترین آثار این نویسنده و اندیشمند نامدار و خلاق را خدمتتان معرفی کنیم. اثری که هم دوستداران اندیشه فلسفی آن را دوست خواهند داشت و هم علاقه مندان به مطالعات روانکاوانه و به ویژه روانشناسی اگزیستانسیال آنرا بسیار جذاب و عمیق و خواندنی خواهند یافت. طرفداران ادبیات داستانی و رمانهای خوب هم بیتردید از مطالعه این کتاب لذتی عمیق و هنرمندانه را تجربه خواهند کرد.

رمان «مسأله اسپینوزا» را که از شاخصترین آثار فلسفی-روانشناختی یالوم به شمار میآید، حسین کاظمی یزدی به فارسی ترجمه کرده و مؤسسه انتشارات صبح صادق در سال 1392 آن را به بازار نشر عرضه کرده است. البته ترجمه های دیگری هم از این اثر در دست است، اما از آنجا که نسخه گویای کتاب بر اساس ترجمه یاد شده تهیه شده و ترجمه هم زیبا و قابل قبول است، مشخصات کتابشناختی آن ذکر شد.

در مسأله اسپینوزا، اروین یالوم، واقعیت و خیال را در داستانی روانکاوانه و فلسفی به نحوی فراموش نشدنی در هم میآمیزد.

یالوم که روانکاوی با علائق فلسفی است، در این رمان به شرح زندگی و فلسفه متفکر نامدار قرن هفدهم، "باروخ اسپینوزا" و داستان تکفیر و اخراج او از جامعه یهودی میپردازد و همزمان با آن تأثیر تفکر اسپینوزا را در نظریه پرداز آلمان نازی "آلفرد روزنبرگ" دنبال میکند که پرونده ای را در دوره نازیها تحت عنوان "مسأله اسپینوزا" دنبال میکرده است.

داستان در فصلهای این رمان به طور متناوب بین دوره طلایی آمستردام قرن هفدهم و آلمان دوره نازی طی میشود و یالوم در این میان به واکاوی در لایه های درونی زندگی این دو مرد مرموز که با فاصله 300 سال از هم زندگی میکرده اند، میپردازد. من این اثر جذاب و همچنین نسخه گویای آنرا بسیار دوست میدارم و حتی بیش از یک بار خواندن آن را پیشنهاد میکنم. بیشک بسیاری از دغدغه های وجودی خود را در آن باز خواهید یافت. از مسأله معنا و هدف زندگی گرفته تا باورهای عمیق انسانی و مسأله همیشه بغرنج ایدئولوژی و سیاست و البته همه اینها در قالب داستانی بسیار زیبا و خواندنی.

«این جذابترین رمانی است که من در این سالها خوانده ام. اروین یالوم داستانی آموزنده و تأثیرگذار خلق کرده است. من با اشتیاق فراوان «مسأله اسپینوزا» را توصیه میکنم.»

سر آنتونی هاپکینز

«بیشک اروین یالوم نامدارترین نویسنده داستانهای روانکاوی در جهان امروز است. من فکر نمیکردم او اثری برتر از رمان «وقتی نیچه گریست» و «درمان شوپنهاور» بیافریند، ولی او این کار را کرد. «مسأله اسپینوزا» یک شاهکار است.»

مارتین سلیگمان، رئیس سابق انجمن روانشناسی آمریکا

«پرستو ولدخان»

............فناوریهای امیدبخش

* کوتاه از رویداد جهانی CSUN: انتشار بروزرسانی Seeing AI: از اتفاقات جالب توجه در نمایشگاه امسال یکی هم این بود که شرکت Microsoft، همزمان با برگزاری CSUN، نسخه جدیدی از اپلیکیشن کارآمد Microsoft Seeing AI را منتشر کرد. اگر از دنبال کنندگان جدی این ستون یا در کل فناوریهای ویژه نابینایان باشید، حتماً پیشتر در مورد این اپلیکیشن چیزهای زیادی شنیده اید. Seeing AI نام اپلیکیشنی است که Microsoft آن را مخصوص سیستم عامل IOS و دستگاههای تولید کمپانی Apple عرضه کرده است. کاربرد اصلی این اپلیکیشن، تشخیص محتوای تصویری به کمک هوش مصنوعی است. کاربران نابینا میتوانند از هر آنچه در اطرافشان است، از نوشته گرفته تا اسکناس و از چهره آدمها تا تصاویر طبیعت عکس بگیرند تا Seeing AI آن را برایشان توصیف کند. کاربر با ورود به صفحه اصلی اپلیکیشن ابتدا تعیین میکند که قصد شناسایی چه نوع محتوایی را دارد. به عنوان مثال، میتواند با انتخاب گزینه یا آن طور که در خودِ برنامه خوانده میشود، «کانال» Scene، عکسی از محیط بگیرد و Seeing AI هر آنچه را که در عکس دیده میشود، برایش توصیف کند. همان طور که گفته شد، نسخه ۳.۰ اپلیکیشن Seeing AI همزمان با رویداد جهانی CSUN 2019 در اختیار کاربران IOS قرار گرفته است. با انتشار این نسخه، سه قابلیت مفید به این اپلیکیشن اضافه شده است که اگر بخواهیم به ترتیب اولویت به آنها اشاره کنیم، کم اهمیتترینش شاید قابلیت سازگاری با Ipad باشد. تا پیش از این، Seeing AI را فقط میشد بر روی Iphone استفاده کرد، اما با این بروزرسانی میتوان در Ipad هم از امکانات برنامه بهره جست. امکان مرتبسازی کانالها بر اساس نیاز کاربر، دومین قابلیتی است که به اپلیکیشن اضافه شده است. بر این اساس، کاربران میتوانند کانالهای مختلف را به ترتیبی که لازم دارند در صفحه بچینند تا کانالهایی که بیش از سایر کانالها مورد نیازشان است، در بالای فهرست نمایش داده شود و به این ترتیب با سرعت و سهولت بیشتری از Seeing AI استفاده کنند. قابلیت بینظیری که به اپلیکیشن اضافه شده، اما هیچ کدام اینهایی که گفتیم نیست. Microsoft در این بروزرسانی امکان کاوش تصاویر را به Seeing AI اضافه کرده است. تا به حال تمام برنامه های مبتنی بر هوش مصنوعی فقط میتوانستند محتوای تصاویر را به کاربر گزارش دهند، اما حالا با این امکان، کاربران میتوانند یک عکس را کاوش کنند و جزئیات موجود در عکس را با محل دقیق قرارگیری هر یک در تصویر کشف کنند. مثلاً چنانچه عکسی شامل یک میز که یک گلدان و یک لپتاپ رویش قرار گرفته را به اپلیکیشن بسپاریم، ابتدا تمام این موارد را گزارش خواهد داد و بعد کاربر میتواند با لمس قسمتهای مختلف آن عکس بفهمد که لپتاپ و گلدان، هر کدام در چه نقطه ای از میز واقع شده اند و نسبت قرارگیریشان به یکدیگر چگونه است. Seeing AI رایگان است و روی Iphone و Ipad نصب میشود.

............هشتگ

* از جدال حافظ و سعدی تا هجوم ملخی و پیامکی. این هفته کاربران فضای مجازی به سراغ سوژه های رنگارنگ رفتند. در روزهای اول هفته و در اولین روز از دومین ماه بهار، یعنی اردیبهشت ماه، کاربران فضای مجازی به سراغ سعدی، شاعر بزرگ کشورمان رفتند نامگذاری این روز به نام این شاعر بزرگ و اشاره کردن به اشعار و نوشته های گلستان و بوستان سعدی فضایی ادبی و زیبا رقم زد. جالب اینکه کاربران افراطی تا جایی پیش رفتند که جنگی مجازی بین طرفداران حافظ و سعدی به راه افتاد و بحث کل کل و مشاعره با شعرهای این شعرای بزرگ جریان داشت. در همین حال و احوال شعری، هجوم ملخهای ویرانگر به کشورمان به خصوص استانهای جنوبی که بسیاری از آنها هنوز درگیر سیل و مشکلات آن هستند، نوشته های کاربران را به سمتی دیگر برد. عده ای، از عمده بودن هجوم ملخها سخن گفتند؛ گروهی هم معتقد بودند که ملخها منبع خوراکی هستند و مردم میتوانند برای خوردن از آنها استفاده کنند. این اظهار نظر تا آنجا پیش رفت که حتی فیلمهایی از خوردن ملخ نیز بارگذاری شد و گروهی این سخنان و فیلمها را با توجه به گران بودن گوشت در کشورمان با نگاه طنز دیدند. کاربران در شوک ملخی بودند که وقتی از خواب بیدار شدند، صورتحساب همراه اول برق از سرشان ربود. صورتحسابی با ارقامی نجومی. جالب این بود که حتی کسانی که صورتحساب خود را پرداخت کرده بودند نیز با پیامکی رو به رو شده بودند که از آنها میخواست دوباره صورتحساب خود را پرداخت کنند؛ وگر نه خطشان یکطرفه خواهد شد. مطرح شدن این موضوع در فضای مجازی باعث شد تا وزیر جوان ارتباطات هم عکسی از همین پیامک همراه اول را منتشر کند و بگوید که او نیز این پیامک را دریافت کرده و این فقط خطای سیستمی بوده؛ همراه اول نیز با فرستادن پیامکی دوباره از مشترکان خود پوزش خواست و قضیه ختم به خیر شد.

.........کشکول

* جدول اعداد و حروف: برای بدست آوردن رمز جدول کافیست به سؤالات شانزده گانه

پاسخ دهید. به همراه هر سؤال اعدادی به تعداد حروف هر پاسخ داده شده؛ به طوری که هر حرف پاسخ شما یک عدد دارد که انتهای هر سؤال به ترتیب جایگیری حرف، در پاسخ آمده است. در انتها با مرتب کردن اعداد، رمز جدول که سخنی از "بیل گیتس" است، بدست میآید. برای تفهیم بهتر این جدول، 75 خانه خالی را از شماره 1 تا 75 در نظر بگیرید که قرار است با پاسخ دادن به هر سؤال، شماره مربوط به هر حرف پاسخ را داخل خانه های جدول جای دهید که در آخر خانه های جدول، به ترتیب رمز را تشکیل میدهند. سؤالات: 1. از ایام هفته (44-61-60-59-6-34-38-11) 2. سریال تاریخی "داوود میرباقری" با بازی "فریبرز عربنیا" (70-67-55-22-21-74-47-39-7) 3. غمگین و گرفته (42-68-26-12-53-54) 4. برگزیدن (33-58-14-36-8-20) 5. کمترین مقدار و حد اقل (43-29-73-23-4-1) 6. پادشاه هونها که کشیشان به او "تازیانه خدا" لقب داده بودند (50-32-40-17-25) 7. آزمایشگاه (11-28-69-62-63-35-45-64-51) 8. بانوی فرانسوی (70-52-75-37-4) 9. ورزش محبوب هندوان (24-18-71-41-66) 10. دشمنی است و قلب را سیاه میکند (72-57-46-27) 11. مهره مورد هجوم شطرنج (6-28-3) 12. پادشاه بابل در زمان ابراهیم (2-10-18-45-9) 13. نوعی فلز (19-49-48) 14. حالتی از آب (13-31) 15. برادر دینی شیعه (30-15-5) 16. در ترکی به معنای چرخان است (75-65-56). شما تا چهارشنبه هفته جاری فرصت دارید رمز جدول را با شماره پیامک 3000465040 به ما اعلام کنید. رمز جدول هفته گذشته: اگر کسی را دوست داری، به او بگو؛ زیرا قلبها معمولاً با کلماتی که ناگفته میمانند، میشکنند. برنده این هفته جدول آقای مهدی ایهامی از اصفهان است.

* جدی نگیرید: فکر اینکه قراره در آینده شخصی به دنیا بیاد که مادربزرگش اسمش آرتیمیسه و پدربزرگش اسمش آرتین، سخت عذابم میده. - یکی موقع ماه رمضون همه زخم معده دارن، یکی هم موقع حمل و نقل همه دیسک کمر. – یه جا رفتیم خواستگاری، آخرش پدر دختره از بابام پرسید: «خودت حاضری یکی مثل پسرت دامادت بشه» بابام یه نگاهی بهم کرد و گفت: بعداً مزاحم میشیم.

* حرفهای تکان دهنده: گاهی کارها دقیقاً طبق برنامه پیش نمیرود، اما اگر یقین کنید که فصلها جای خود را به یکدیگر میدهند، متوجه میشوید که در دراز مدت نوبت برداشتن محصول هم خواهد رسید. آنتونی رابینز

* اتفاقات تاریخی که هیچ کس توضیحی برایشان ندارد: تاریخ پر از ناشناخته هاست و به دلایلی ما به عنوان انسان بیشتر دوست داریم روی چیزهای اسرارآمیز تمرکز کنیم تا واقعیتهای انکارناپذیر. در این مطلب اتفاقاتی را میبینید که دانشمندان هنوز نتوانسته اند توضیحی برای آنها پیدا کنند. - جسد ۲۰۰۰ ساله که هنوز مو، مژه و خون در رگهایش دارد: بانو دای همسر لی کانگ، یکی از اشخاص مهم در سلسله هان غربی در چین باستان بوده است. مقبره او ۲۰۰۰ سال بعد از مرگش درون تپه ای در چین همراه با هزاران شیء و اسناد ارزشمند دیگر پیدا شد. اما آنچه همه را متعجب کرد، جسد او بود که بعد از هزاران سال هنوز خوب حفظ شده بود. همه اندامها و رگهای او سالم بودند. همچنین مقداری خون با گروه خونی آ در رگهایش بود و هنوز مو و مژه داشت. دانشمندان دانه های خربزه را در معده او پیدا کردند که نشان میداد در فصل تابستان مرده است. همچنین در عرض دو ساعت بعد از خوردن خربزه درگذشته است. عجیبتر از همه، مایع اسرارآمیزی بود که بدنش در آن قرار داشت. این مایع کمی اسیدی بود و مقداری منیزیم داشت. دانشمندان هنوز نمیدانند این مایع چه بوده است. - مردی که بعد از ضربه به سرش، نابغه موسیقی شد: تصور کنید یک روز بیدار میشوید و میفهمید نابغه موسیقی هستید، در صورتی که حتی یک روز از عمرتان هم تمرین نکرده اید! شگفت انگیز است، نه؟! خب، اتفاق مشابهی برای «درک آماتو» افتاده است، اما هزینه زیادی بابت آن داده است. در اکتبر ۲۰۰۶ ، سر آماتو هنگام رانندگی به شدت آسیب دید و ۳۵% از موهایش ریخت و قسمتی از حافظه اش را از دست داد، اما مهارتی کسب کرد که بسیاری از افراد یک عمر به خاطرش تلاش میکنند. او آهنگساز شد! آماتو دراین باره میگوید: «وقتی چشمانم را بستم، ترکیبهای سیاه و سفیدی را دیدم که از چپ به راست حرکت میکنند که در واقع تصویری ذهنی از جریان پیوسته و روان نتهای موسیقی بودند.» به نظر میرسد آماتو تنها فردی در جهان باشد که بعد از این آسیب، به استعدادی در حد نبوغ رسیده است و اگرچه سندروم ساوان موسیقی برای پزشکان شناخته شده است، اما معمولاً در این حد قوی نیستند. - طاعون اسرارآمیز رقص که باعث میشد مردم آن قدر برقصند تا بمیرند: در سال ۱۵۱۸، در استراسبورگ طاعون رقص به راه افتاد. این بیماری عجیب ۴۰۰ نفر را مبتلا کرد و باعث شد بدون هیچ استراحتی برقصند. برخی از این افراد در اثر حمله قلبی، خستگی یا سکته مغزی جان خود را از دست دادند. همه چیز از ۵ جولای ۱۵۱۸ شروع شد، وقتی زنی به نام خانم تروفی بی اختیار در وسط استراسبورگ شروع به رقصیدن کرد. بعداً ۳۴ نفر دیگر هم به او پیوستند و خیلی زود تعداد آن ها به ۴۰۰ نفر رسید. زمانی رسید که حدود ۱۵ نفر در روز میمردند. پزشکان و مسئولین متوجه شدند این بیماری در اثر عوامل فراطبیعی نیست و به جای درمان آن، یک صحنه چوبی ساختند و به بیماران توصیه کردند روی آن برقصند. تصور میشود که دونده ماراتن امروز هم نمیتوانست از این فعالیت شدید جان سالم به در ببرد. دانشمندان هنوز هم علت واقعی این اپیدمی وحشتناک را نمیدانند. - در سال ۱۹۳۰ کل جمعیت روستای اینوئیت در کانادا ناپدید شد: در سال ۱۹۳۰ در یک روستای کوچک اینویت در کانادا که گاهی شکارچیان حیوانات وحشی از آن عبور میکردند، اتفاق عجیبی افتاد. یک شکارچی به نام جو لابل وارد جزیره شد و هیچ کس را آنجا پیدا نکرد. در واقع، ۷ سگ سورتمه پیدا شدند که از گرسنگی در یک قبر مرده بودند. تحقیقات زیادی انجام شد، اما هیچ کدام از اهالی روستا پیدا نشدند. – باران گوشت در کنتاکی: عجیبترین اتفاق کنتاکی در سال ۱۸۷۶ افتاد. خانم کروچ مشغول درست کردن صابون در ایوان بود که متوجه شد چیز عجیبی از آسمان میبارد و مطمئن بود که گوشت است. ابتدا تصور میشد این نشانه ای از سوی خدا باشد، اما بعد توجه دانشمندان زیادی را جلب کرد. کسانی که شجاعت تست کردن آن را داشتند ادعا کردند که این گوشت گوسفند یا آهو است، اما دانشمندان معتقد بودند بافت ریه اسب یا جنین انسان است. بعد از بررسیهای بیشتر، تصور میشد که این گوشتی باشد که لاشخورها قی کرده اند. با این حال هنوز کسی توضیح دقیقی برای آن ندارد.

* جملات رایج فارسی در انگلیسی: Pull the other one: خالی نبند - Don’t pick on me: به من گیر نده - Don’t look the other way: خودتو به اون راه نزن - So unobservant: خیلی بی توجهی - Hit the bricks: بزن به چاک - easy come easy go: بادآورده را باد میبرد - I can’t place you: شما رو به جا نمیارم – spill the beans: بند رو به آب دادن – go great guns: قبراق بودن، فرز بودن – Cool cat: روی مد بودن، طبق مد لباس پوشیدن

* پاسخ سؤالات جدول دو هفته گذشته: 1. هیمالیا 2. درماندگی 3. سیاستمدار 4. آل عمران 5. باگت 6. بورینه 7. کلاف 8. روسیه 9. مباشر 10. کمک 11. یابو 12. کهنه 13. وقت 14. دد 15. منگ.

* گلواژه: هراس، تیره بختی است، اما شهامت را نمیتوان نیکبختی دانست؛ نهراسیدن سعادت است. فرانتس کافکا

..............اطلاعرسانی

* حضور مرکز نابینایان رودکی در نمایشگاه بین المللی کتاب: به اطلاع نابینایان و کمبینایان عزیز میرساند مرکز نابینایان رودکی به منظور اطلاع رسانی و ارتباط بیشتر با ناشران جهت تهیه منابع مطالعاتی بریل در سی و دومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور یافته است مقدم عزیزان را گرامی میداریم. نشانی: تهران- مصلی امام خمینی- شبستان- راه روی 11- غرفه13

* به اطلاع کلیه نابینایان و کمبینایان خراسان رضوی و خراسان جنوبی میرساند بخش نابینایان کتابخانه حاج ملا هادی سبزواری روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه از ساعت 13 الی19:30 و روزهای سه شنبه ، چهارشنبه و پنجشنبه ساعت 8 الی 14:30آماده خدمات رسانی به نابینایان و کمبینایان محترم میباشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 05144441449 تماس حاصل نمایید.

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *