طرز تهیه آش اوماج؛ غذای محلی آذربایجان شرقیآش اوماج یا اوماج آشی یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است. که در آن از عدس و سبزیجات مخصوص استفاده میشود. |
به گزارش ایران سپید آش اوماج یا اوماج آشی یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است. که در آن از عدس و سبزیجات مخصوص استفاده میشود. در ادامه با طرز تهیه این آش خوش طعم آشنا میشوید.
مواد لازم برای آش اوماج
- عدس ۱ پیمانه
- سبزیجات معطر (ریحان - تره -مرزه-) ۲۵۰ گرم
- پیاز ۴ عدد بزرگ
- کره محلی ۲۵ گرم
- آب قلم (دلخواه) ۱ لیوان
- نمک به مقدار کافی
- آرد ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه نوک قاشق چایخوری
- آب به اندازه کافی
طرز تهیه آش اوماج
۱. در یک ظرف گود آرد را با کمی آب مخلوط کنید تا به شکل یک خمیر تقریبا سفت در بیاید. به آن کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و ورز دهید. بعد از خمیر به اندازه گلولههایی کوچکتر از عدس بردارید و در سینی بچینید تا خشک شوند. حتی میتوانیدجلوی بخاری یا شوفاژ هم بگذارید تا زودتر خشک شوند.
۲. سپس به سراغ طرز پخت آش اوماج میرویم. برای تهیه این آش ابتدا عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید. بعد سبزیها را تمیز کنید و خوب بشویید و وقتی آب سبزی کشیده شد آن را ریز خرد کنید.
۳. پیازها را به دو نیم تقسیم کنید و در یک قابلمه مناسب با کره در حد ۱ دقیقه تفت دهید و بعد به آن زردچوبه و نمک اضافه کنید. به پیازها آب قلم یا آب معمولی اضافه کنید و بعد عدسهای خیس خورده شده را داخل آب و پیاز بریزید. تا آب به جوش بیاید. وقتی آب به جوش آمد سبزیها معطر خرد شده را به داخل مواد آش اضافه کنید. البته میتوانید از سبزی خشک هم در این آش استفاده کنید. حرارت را کم کنید تا عدسها پخته شوند و اگر درحین پخت عدس آب داخل قابلمه کم بود به آن آب جوش اضافه کنید.
۴. بعد از پخت عدس اوماجها را کم کم به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا اوماجها به هم نچسبند. همین طور به هم زدن ادمه دهید تا زمانی که اوماجها به اندازه کافی باد کنند. در این صورت آش آماده است و میتوانید آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.