آخرین اطلاعات درباره سنوات ارفاقی معلمان مدارس استثناییمعاون برنامه ریزی آموزشی و توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی آخرین اتفاقات و رخ دادها درباره سنوات ارفاقی معلمان آموزش و پرورش استثنایی را تشریح کرد. |
به گزارش ایران سپید محسن غفوریان در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا در پاسخ به این سوال که پرداخت سنوات ارفاقی از جمله مطالبات معلمان مدارس استثنایی است که مدتها مغفول مانده است، بررسی این مسئله به کجا رسید و تاکنون چه کارهایی برای حل این مساله کردهاید؟ بیان داشت:
براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در اساسنامه سازمان، هر پنج سال خدمت در سازمان آموزش و پرورش استثنایی از جمله بازنشستگی، شش سال محسوب میشود و این به واسطه شرایط سختی کار معلمان و کارکنان خدوم مدارس استثنائی است. بعد از تصویب این قانون، در شورای سازمان آموزش و پرورش استثنایی، مصوب شد؛ در پایان هر پنج سال، شش سال سنوات محاسبه و همچنین به ازای هر سال ۷۲ روز به سنوات معلمان و کارکنان این مدارس اضافه شود. این مصوبه تا اجرای قانون خدمات کشوری استمرار داشت و بدون تغییر باقی ماند، اما با اجرای قانون خدمات کشوری وقفهای به وجود آمد. پس از آن با پیگیریهایی که صورت پذیرفت، برنامه سنوات ارفاقی به جریان افتاد، در سال ۹۴ بر اساس رای دیوان عدالت اداری احکام همکاران ما بابت سنوات ارفاقی ۸۷ تا ۸۸ که پرداخت نشده بود، صادر شد، اما متاسفانه مطالباتی که همکاران ما از این یک سال دارند، هنوز پرداخت نشده و این موضوع یکی از درخواستهای به حق همکاران ما در مدارس استثنائی است.
معاون سازمان آموزش و پرورش استثنایی اظهارداشت: علاوه بر این یک سال وقفه که از سال ۸۷ تا ۸۸ ایجاد شده و هنوز سنوات آن پرداخت نشده، وقفههایی هم از سال ۸۸ تا ۹۱ در سنوات ارفاقی همکاران به وجود آمده بود، اما سنوات ارفاقی این افراد قبل از سال ۸۸ و بعد از سال ۹۱ محاسبه شده بود. سازمان در سالهای ۹۵ و ۹۶ به طور جدی این موضوع را پیگیری کرد و مصوبهای را از هیئت محترم دولت دریافت کرد که احکام کارکنان در این سه سال صادر شود. سال گذشته هم وزارت آموزش و پرورش دستور صدور احکام را به ادارات کل آموزش و پرورش استانها صادر کرد. اگرچه این احکام صادر شده، اما هنوز سهم کسورات بازنشستگی آن پرداخت نشده است. بالطبع وزارت آموزش و پرورش با همکاری سازمان برنامه و بودجه باید کسورات سهم دولت و سهم کارمند را در سه سال فوق به حساب سازمان بازنشستگی و تامین اجتماعی واریز کند تا همکاران ما از آن سنوات ارفاقی بهرهمند شده و در مراحل صدور احکام بازنشستگی آنان وقفهای به وجود نیاید.
وی در مورد اینکه آیا اقدامات انجام شده در این راستا گفت: در حال حاضر تمام کارها توسط وزارت آموزش و پرورش انجام شده، اما چیزی که در حال حاضر نیاز است؛ بودجه لازم برای کسورات این ایام است که بخشی از این بودجه به عهده سازمان بازنشستگی کشوری و بخشی بر عهده سازمان تامین اجتماعی است. این دو دستگاه معتقدند که هر زمان دولت سهم کسورات را به حسابشان واریز کند، سنوات خدمت همکاران ما را محاسبه خواهند کرد که در حال حاضر این موضوع در حال پیگیری است.
از سال ۸۰ که قانون تجمیع در کشور اجرا شده، کلیه وظایف و اختیارات سازمان آموزش و پرورش استثنایی در مورد مسائل پرسنلی، اداری و مالی کارکنان به ادارات کل آموزش و پرورش استانها واگذار شده است. یعنی عملا کار امور در حوزه پرسنلی و حوزه اداری و مالی کارکنان مدارس استثنایی کل کشور، در اختیار ادارات کل آموزش وپرورش استانها است. وظیفه سازمان ما در حوزههای تخصصی آموزشی، پرورشی و توانبخشی و پیگیریهایی است که از طرف رئیس سازمان ابلاغ شده است.