تلاش برای همگانی شدن نظام ارجاع در کشورسرپرست وزارت بهداشت گفت: یکی از اهداف اصلی دولت پوشش بیمه همگانی و ارتقای نظام سلامت است که در کنار طرح تحول سلامت آغاز شد . در این راستپزشک خانواده و نظام ارجاع دروازه بان اصلی ورود به سیستم سلامت به حساب می آید. |
به گزارش ایران سپیدبه نقل از ایرنا: دکتر نمکی افزود: نظام ارجاع و پزشک خانواده حداکثر تا بهار سال آینده در استانهای شمالی کشور تکمیل میشود و سپس از استانهای دیگر دعوت میکنیم که از این الگوی موفق بازدید کنند و تا پایان سال 98 قسمت عمدهای از کشور را تحت پوشش قرار می دهیم.
سعید نمکی ادامه داد: آنچه امروز باید بیش از هر چیز به آن توجه کنیم، این است که همه ما باید در وزارت بهداشت، سازمان بیمه سلامت و سایر سازمانهای بیمهگر به یکدیگر در راستای استقرار زیرساختهای مقدماتی کمک کنیم. طی روزهای اخیر در استانهای گلستان و مازندران به دنبال استقرار نظام ارجاع و پزشک خانواده بودیم، زیرا فکر میکنیم اگر این زیرساختها اجرایی نشود، هر چقدر پول در این حفره بریزیم، پر نخواهد شد.
وی درباره بیمه همگانی سلامت بیان کرد: یکی از اهداف اصلی دولت آقای روحانی، پوشش بیمه همگانی و ارتقای نظام سلامت است. پوشش بیمه همگانی سلامت در راستای همین سیاست در کنار طرح تحول سلامت آغاز شد. البته مقدماتی برای حرکت در ریل منطقیتر مورد نیاز بود؛ مواردی مانند پزشک خانواده و نظام ارجاع به عنوان دروازه بان اصلی ورود به سیستم سلامت و راهنماهای بالینی و پرونده الکترونیک سلامت که در این زمینهها قدری عقب ماندیم. از طرفی پوشش بیمهای پیش رفت و منطقی هزینه کردن در برخی موارد باعث شد که در نظام پرداخت در برخی جاها دچار خلأ شویم.
نمکی ادامه داد: به علت حضورم در سازمان برنامه و بودجه با دوستان در آن زمان برنامههای مفصلی را تدوین کردیم و راهکارهایی را در نظر گرفتیم. کسریهای فراوانی وجود داشت که تلاش کردیم فاصله بین منابع و مصارف و عقب ماندگیها را جبران کنیم. در سال جاری نیز تلاش میکنیم با تخصیص درست منابع و از پولی که از محل صندوق توسعه ملی برای بدهیهای بیمه سلامت هزینه میشود، فاصلهها را کاهش دهیم.
سرپرست وزارت بهداشت اظهار داشت: فهرست داروهای تحت پوشش بیمه نیز باید بازنگری شود تا داروهایی که تولید داخل هستند، اولویت اول باشند. سازمانهای بیمهگر باید بتوانند به سمت خرید راهبردی در همه خدمات سلامت حرکت کنند.
وی افزود: به همه همکارانم توصیه کردم در هیچ کدام از تصمیمها نباید هیچ دردمند و نیازمندی مورد غفلت واقع شود. زیرا همه حرکات ما باید در راستای پاسخگویی به نیاز مردم مستحق و دردمند باشد. تلاش میکنیم بیشترین سنگینی وزنه به سمت آنهایی برود که مستحق گرفتن خدمات اولیه نظام سلامت هستند.
نمکی در پاسخ به سوالی درباره فرار مالیاتی پزشکان گفت: نباید یک قشر مرجع مانند پزشکان را مورد هجمه قرار داد. باید بدانیم که عدم شفافیت در پرداخت مالیات و غیره برای همه اقشار است. نمایندگان مجلس نیز برای بالا بردن درآمدهای دولت و ایجاد شفاف سازی در ابتدا ذهنیت را روی پزشکان بردند. این در حالی است که پزشکان خدمتگذار کم نیستند و افرادی بودند که در سختترین شرایط جنگ خدمت کردند.
وی تاکید کرد: باید به سمت شفاف سازی نظام مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی حرکت کنیم، اما این برای همه اقشار است. نباید فقط روی قشر پزشکان اصرار کنیم، زیرا مردم فکر میکنند فقط یک قشر خطاکار وجود دارد. باید به سمت پیشگیری از فرار مالیاتی و جلوگیری از قاچاق برای همه اقشار جامعه برویم.
نمکی درباره رقم فرار مالیاتی 6 هزار و 700 میلیاردی پزشکان بیان کرد: این رقم فرار مالیاتی که اعلام شده را نه تایید میکنم و نه اصلا با آن آشنایی دارم.