خدمات بهزیستی به ۲۶ هزار خانوار زنجانی؛ ۳۵۰ کودک توسط خانوادهها نگهداری میشودمدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: ۲۶ هزار و ۸۰۰ خانوار زنجانی و حدود ۲۱ هزار معلول و بیش از ۵ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی استان زنجان هستند. |
به گزارش ایران سپید به نقل از مهر محمد محمدی در دیدار با مدیرعامل بانک ملت با اشاره به اینکه شناخت بهزیستی با دو رویکرد عام و خاص میسر است، اظهار داشت: در رویکرد عام که وظیفه اطلاع رسانی همانند پیشگیری از معلولیت، آسیبهای اجتماعی و پیشگری از اعتیاد میپردازد که با جمعیت یک میلیون و 500 هزار نفری استان مواجه است.
وی افزود: نخستین امر که در اولویت سازمان بهزیستی است بحث پیشگیری از معلولیتهاست و سال گذشته در بحث پیشگیری از تنبلی چشم حدود 50 هزار نفر کودک تحت غربالگری قرار گرفتند و افراد مشکوک به مبادی زیربط ارجاع شدند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به اینکه غربالگری شنوایی یکی از مفیدترین طرحهاست که در سطح استان اجرا میشود و کودکان یک تا 10 روزه تحت غربالگری قرار میگیرند و کودکان ناشنوا جهت کاشت حلزون به مبادی زیربط ارجاع میشوند، خاطر نشان کرد: 50 درصد معلولیتها از اختلالات ژنتیکی و در اثر ازدواج فامیلی ایجاد میشود و در بحث آگاه سازی و اطلاع رسانی در حدود 20 هزار نفر تحت پوشش قرار دارند و برای زوجین در شرف ازدواج کیلینیکهایی وجود دارد که سال گذشته حدود یک هزار و 500 زوج مراجعه کننده وجود داشته است.
وی با تاکید بر اینکه در بحث پیشگیری از اعتیاد در استان 13 کمپ وجود دارد که پذیرای 7 هزار نفر بوده است، گفت: مراحل سمزدایی، روانشناسی و در نهایت توانمندسازی ایجاد حرفه و شغل برای این افراد توسط سازمان بهزیستی انجام میشود.
محمدی ابراز کرد: در بحث پیشگیری از آسیبهای اجتماعی آموزشهای پیش از ازدواج، آموزشهای زوجین در شرف ازدواج و سایر مباحث در مقاطع مختلف تحصیلی وجود دارد که توسط همکاران انجام میشود و کیلینیکهای مشاوره برای حل اختلافات خانوادگی وجود دارد و مردم میتوانند با خط 1480 جهت حل این مشکل با سامان بهزیستی تماس داشته باشند و جهت مشاوره تخصصیتر به مشاوران سازمان بهزیستی ارجاع داده شوند.
وی با بیان اینکه در صورتی معلولیتی یا آسیب اجتماعی اتفاق افتاد سازمان بهزیستی مداخلاتی دارد، ادامه داد: 21 هزار معلولی که در استان زنجان تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند شامل معلولان نابینا، ناشنوا، جسمی حرکتی، ذهنی، بیماران روانی مزمن و سالمندان معلول تحت پوشش قرار دارند که خدمات مختلفی اعم از تخصصی و حمایتی را شامل میشود.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: یک هزار و 200 نفر معلول در مراکز نگهداری میشوند که بیشتر معلولین ذهنی، سالمندان و بیماران روانی مزمن هستند که یارانه اندکی توسط سازمان بهزیستی و مقدار باقی مانده از طریق کمکهای مردمی تامین میشود و با توجه به رکودی که در حال حاضر حاکم است مراکز با مشکل مواجه است و لازم به کمک مردم خیرین است.
وی با اشاره به اینکه 308 نفر از معلولان، ضایعه نخاعی هستند، تصریح کرد: بنا بر تشخیص پزشکان معالج تعدادی از این افراد میتوانند از ویلچر برقی استفاده کنند اما با توجه به محدودیتهای موجود امکان خرید برای سازمان بهزیستی وجود ندارد و به همین دلیل سال گذشته 34 ویلچر برقی توسط خیرین خریداری شد و در حال حاضر نیز نیامند خرید 34 دستگاه ویلچر برقی هستیم.
محمدی با بیان اینکه 13 هزار معلول در سطح استان شناسایی شده و تمام معلولان در روستاها تحت پوشش بهزیستی در آمدند، گفت: در سال گذشته 9 هزار ویلچر، عصا، واکر و وسایل کمک توان بخشی خریداری شد و در اختیار نیازمندان قرار گرفت اما در سال جاری با کمبود اعتبار مواجه هستیم و در زمینه خرید ویلچر برقی نیازهایی را در سطح استان داریم.
وی گفت: مناسب سازی بانک ملت و شعبات مربوطه برای معلولان میتواند عزمی کشوری برای مناسب سازی بانکها در کل کشور ایجاد کند و بانک ملت به عنوان بانک پیشرو و نمونه در زمینه مناسب سازی معلولان در کل کشور تبدیل میشود چرا که این امر سبب تکریم معلولان و سالمندان میشود.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به اینکه به شیرخوارگاه سازمان بهزیستی استان زنجان سالانه حدود 60 کودک وارد میشود و تعدادی از این کودکان به خانوادههای واجد شرایط واگذار میشوند، عنوان کرد: در حال حاضر 16 کودک در این مرکز نگهداری میشوند و حدود 60 کودک نیز در مراکزی توسط مردم و خیرین اداره میشود که شامل کودکان 6 تا 12 سال و 12 تا 18 سال دختران و پسران هستند.
وی با بیان اینکه حدود 350 کودک نیز توسط خانوادهها نگهداری میشود و مبالغی به این خانوادهها پرداخت میشود، گفت: این کودکان دارای قیم بوده و توسط پدر بزرگ، مادر بزرگ و یا سایر بستگان سرپرستی میشوند.