شناسه خبر: 15468 منتشر شده در مورخ: 1397/10/1 ساعت: 08:30 گروه: اجتماعی  
نابینایان به منابع اطلاعاتی کافی دسترسی ندارند

نابینایان به منابع اطلاعاتی کافی دسترسی ندارند

ایرنا- مدیرعامل شبکه نابینایان و انجمن باور با اشاره به مشکل دسترسی نابینایان به منابع اطلاعاتی مکتوب و دیجیتال گفت: معلولان جسمی و حرکتی می توانند از منابع موجود استفاده کنند اما نابینایان به فایل های الکترونیکی کتاب و مجله به اندازه کافی دسترسی ندارند.

به گزارش ایران سپید سهیل معینی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی ایرنا افزود: تولید منابع اطلاعاتی برای نابینایان مستلزم برگردان منابع عادی اطلاعاتی به فرمت های قابل دسترس برای نابینایان است. این مساله موجب شده تا منابع اطلاعاتی نابینایان کم باشد.

وی تاکید کرد: شکاف معناداری بین نابینایان در دسترسی به منابع اطلاعاتی مانند کتاب و مجلات با سایر اقشار جامعه وجود دارد. 
مدیرعامل شبکه نابینایان و انجمن باور یادآور شد: تعداد نشریات بریل مانند «ایران سپید» به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد و اغلب هم گاهنامه هستند.
معینی خاطرنشان کرد: از وزارت ارشاد خواسته ایم بر اساس مصوبه ابلاغ شده هیات دولت در سال 94 درباره حقوق معلولان -سهم حقهمعلولان در دسترسی به نشریات- اقدام کند و نشریات بریل، گویا و دارای فایل الکترونیکی منتشر شود که متاسفانه تاکنون این اقدام، انجام نشده است. 

* آموزش عالی، خود را در برابر معلولان متعهد نمی داند
مدیرعامل شبکه نابینایان و انجمن باور گفت: سیستم آموزش عالی کشور فقط دانشجویان نابینا را می پذیرد اما هیچ تعهدی در تامین منابع اطلاعاتی دانشجوی نابینا ندارد. 
معینی تصریح کرد: طبق قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب سال 96، شهریه دانشجویان نابینا در مراکز آموزش عالی غیردولتی از سوی بهزیستی و دولت پرداخته می شود اما به چه دلیل به طور مثال دانشگاه آزاد یا علمی - کاربردی خود را موظف نمی بیند که منابع آموزشی دانشجویان نابینا را در قالب فرمت های قابل دسترسی در اختیار نابینایان قرار دهد. 
وی تاکید کرد: محرومیت از منابع آموزشی، شاخص ترین نوع محرومیت نابینایان از محرومیت های منابع اطلاعاتی است. 

* از مشکلات معیشتی تا لزوم آموزش های توانبخشی به نابینایان 
مدیرعامل شبکه نابینایان و انجمن باور گفت: علاوه بر این مشکلات، نابینایان با مشکلات معیشتی نیز رو به رو هستند و بیکاری و پرداخت های کم برای معیشت، فشارهای زیادی را بر آنان وارد می کند و این عوامل در کاهش ضریب تشکیل خانواده در جامعه نابینایان تاثیرگذار است. 
معینی افزود: فقدان دسترسی به آموزش های توانبخشی یکی از مشکلات چالش برانگیز برای نابینایان به شمار می رود. این گونه آموزش ها در هیچ کدام از مراکز دولتی و غیردولتی وجود ندارد. 
وی ادامه داد: منظور از ارائه آموزش های توانبخشی به نابینایان، آموزش مهارت های اداره زندگی مستقل است اما متاسفانه این طیف از آموزش ها برای نابینایان در کشور وجود ندارد. 
وی یادآور شد: 70 تشکل در حوزه نابینایان فعالیت دارند. همچنین بر اساس آمار بهزیستی 150 هزار نابینای مطلق در کشور به سر می برند و 350 هزار نفر نیز دارای آسیب بینایی و کم بینایی هستند و تقریبا می توان گفت نیم میلیون نفر دچار نابینایی مطلق تا درصدهای مختلف کم بینایی هستند.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *