شناسه خبر: 15138 منتشر شده در مورخ: 1397/9/14 ساعت: 08:40 گروه: اجتماعی  
قوانین ویژه معلولان ضمانت اجرایی ندارد

قوانین ویژه معلولان ضمانت اجرایی ندارد

رئیس شورای هماهنگی تشکل‌های معلولان فارس با بیان اینکه معلولان با مشکلات متعددی رو به رو هستند، تاکید کرد که مهمترین مشکل معلولان در ایران این است که قوانین ویژه این گروه، از ضمانت اجرایی لازم برخوردار نیس

به گزارش ایران سپید  سعید فانی بیان کرد: در سال 83 قانون ویژه معلولان به تصویب رسید اما با توجه به ایرادات واردشده در سال ۹۶ با پیپست یکسری اصلاحات، مجددا در مجلس به تصویب رسید. این قانون علی‌رغم تصویب اما از ضمانت اجرایی کامل برخوردار نیست.

وی به نگرش منفی جامعه نسبت به معلولیت و معلولان اشاره و عنوان کرد: معمولا در مواجه با فرد معلول ناتوانی‌ها وکم توانی‌های جسمی آنها به چشم می‌آید در حالی‌که بسیاری از آنها از اراده‌ای قوی برخوردار هستند.

رئیس شورای هماهنگی تشکل‌های معلولان فارس کسب رتبه‌های برتر علمی، تحقیقاتی و ورزشی توسط معلولان را گویای توانمندی‌های آنها عنوان کرد‌.

فانی ادامه داد: علی‌رغم وجود توانمندی‌ها در معلولان شاخص، اما هنوز جامعه نگرش مثبتی به آنها ندارد که البته این نوع نگاه ریشه در سنت‌هایی دارد که معلول را سربار جامعه می‌دانستند‌.

وی با ابراز تاسف از اینکه این نگرش نه تنها در بین مردم عادی  در بین مسئولان هم وجود دارد، گفت: بعضی از مدیران از مشارکت معلولان امتناع می‌کنند‌.

رئیس شورای هماهنگی تشکل‌های معلولان فارس همچنین به نامناسب بودن محیط شهرها و اماکن عمومی برای تردد معلولان اشاره کرد و گفت: این قشر از جامعه در شرایط عادی معلول نیستند اما متاسفانه جامعه‌ی ما زمینه‌ی پذیرش آنها را ندارد‌.

فانی به عدم توان مالی بسیاری از معلولان برای خرید لوازم پزشکی مورد نیاز در شرایط فعلی که با افزایش نرخ ارز مواجه است هم اشاره و عنوان کرد این مهم قدرت استفاده معلولان از امکانات پزشکی را گرفته و آنها را دچار مشکل کرده است‌.

وی به اشتغال معلولان و امتناع مدیران از اجرای استخدام و بکارگیری 3 درصد از معلولان در دستگاه‌های اجرایی  اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 60 درصد از معلولان تحصیل کرده موفق به اشتغال در رشته‌های تحصیلی خود نشده‌اند‌.

رئیس شورای هماهنگی تشکل‌های معلولان فارس به نگرش‌های منفی جامعه به افراد معلول در بحث ازدواج آنها اشاره و با بیان اینکه معلولیت در ایران فرصت ازدواج از معلولان را گرفته است، تصریح  کرد: ۶۰ درصد از مردان و ۹۰ درصد از زنان معلول در کشور موفق به ازدواج و تشکیل خانواده نشده‌اند‌.

فانی همچنین با بیان اینکه شورای هماهنگی تشکل‌های معلولان فارس از 80 تشکل غیر دولتی تشکیل شده است، گفت: اگرچه تاکنون 130هزار معلول در سطح فارس شناسایی شده و تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند اما به دلیل اختیار در عضویت، همه‌ی آنها عضو این شورا نیستند‌.

وی با تصریح براینکه معلولان زیادی در فارس زندگی می‌کنند که شناسایی نشده‌اند، خاطرنشان کرد: به همین دلیل آمار دقیقی از کل معلولین استان موجود نیست‌.

رئیس شورای هماهنگی تشکل‌های معلولان فارس با بیان اینکه براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت 10 درصد از جمعیت هر کشوری را معلولان تشکیل می‌دهند، بیشترین معلولیت معلولان در استان فارس را به ترتیب جسمی، حرکتی، ناشنوایی و نابینایی عنوان کرد. / ایسنا

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *