قانونی که اجرایش پنج برابر بودجه بهزیستی پول میخواهدمدیرکل بهزیستی استان یزد با اشاره به ضرورت تأمین نیاز 125 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای قانون جدید حمایت از معلولین، اظهار کرد: این مبلغ بیش از پنج برابر بودجه سازمان بهزیستی است. |
به گزارش ایران سپید دکتر جلیل عفتی در نشست خبری گرامیداشت هفته افراد دارای معلولیت با بیان اینکه عبارت «توانمندسازی افراد دارای معلولیت و حصول اطمینان از فراگیرسازی و برابری» به عنوان شعار ملی این هفته انتخاب شده، اظهار کرد: خوشبختانه بحث مناسب سازی به طور مطلوب مورد توجه رسانههای استان یزد قرار گرفته و امیدواریم مسئولان و دستاندرکاران هم بیش از پیش این مهم را جدی بگیرند.
وی با اشاره به وجود بیش از 500 میلیون معلول در جهان، افزود: معلولیت انواع مختلفی دارد و با این تعریف بررسی های نشان می دهد که حدود 10 درصد جمعیت ایران به انواع معلولیت ها مبتلا هستند.
مدیرکل بهزیستی استان یزد با بیان اینکه قریب به یک میلیون و 500 هزار نفر معلول در کشور وجود دارند، گفت: از تعداد کل معلولان کشور 700 هزار نفر معلولیت شدید دارند. در استان یزد نیز 25 هزار و 200 نفر انواع معلولین تحت پوشش بهزیستی هستند و تقریبا همین تعداد هم خدمات موردی را دریافت میکنند. 38 درصد معلولان استان یزد جسمی و حرکتی، 34 درصد روانی، 13.5 درصد بینایی، 12 درصد شنوایی و 1.5 درصد معلولین گفتاری هستند.
وی با اشاره به فعالیت 206 مرکز ارائه خدمات توانبخشی در استان یزد خاطرنشان کرد: از تعداد مراکز توانبخشی این استان فقط 10 مرکز دولتی هستند.
مدیرکل بهزیستی یزد با اشاره به تغییر و ابلاغ قانون جدید حمایت از حقوق معلولین بیان کرد: خوشبختانه در قانون جدید، بهزیستی میتواند ارائه خدمت به معلولان را توسط دستگاه های قضایی پیگیری و مطالبه کند.
عفتی با بیان اینکه استان یزد اولین استان کشور است که خدمات حمایت از معلولان را به بخش خصوصی و سازمانهای مردم نهاد واگذار کرده است، گفت: تشکلهای مردم نهاد فعال در حوزه بهزیستی یکی از مهمترین ظرفیتهای استان یزد است.
وی با بیان اینکه متخلفینی که به هر دلیل از انجام مناسب سازی خودداری کنند تا انفصال از خدمت پیش میروند، افزود: در قانون جدید توجه جدی به بحث مناسب سازی در همه مراحل ساخت و سازها اعم از ساخته شده و در حال ساخت انجام شده است.
این مسئول از اضافه شدن سه دستگاه ون مناسب سازی شده تا 12 آذر ماه به ناوگان حمل و نقل عمومی یزد را یکی از تعهدات شهرداری به اداره کل بهزیستی دانست و بیان کرد: متأسفانه وضعیت استان یزد از نظر حمل و نقل عمومی برای معلولان مطلوب نبوده و از استانهای کشور پایین تر است.
مدیرکل بهزیستی یزد با اشاره به ضرورت نهادینه شدن تفکر آماده سازی شهر برای تمام اقشار جامعه، تصریح کرد: امیدواریم شهردار جدید یزد حمایت از معلولان با مناسب سازی معابر شهری را در دستور کار خود قرار دهد.
وی، پیگیری برای تحت پوشش دادن معلولان زیر چتر بیمه تکمیلی را یکی از اقدامات در دستور کار بهزیستی عنوان کرد و ادامه داد: تأمین هزینههای درمانی، خدماتی و بهداشتی معلولان به واسطه افزایش قیمتها سخت تر شده است.
عفتی تأکید کرد: خدمات آموزش عالی رایگان، خدمات ورزشی مختلف، کمکهای هزینههای فنی و حرفهای، کمکهای هزینههای ارتقای کارآیی، مسکن ارزان قیمت با مسئولیت وزارت راه و شهرسازی، معافیتهای مالیاتی و معاضدتهای حقوقی از جمله موارد توجه شده ویژه حمایت از معلولان در قانون جدید است.
این مسئول با بیان اینکه اجرای این قانون به مشارکت همه دستگاهها نیاز دارد، گفت: در قانون آمده است که ساعت کار افراد معلول 10 ساعت در هفته کاهش پیدا کند.