وی افزود: سمعک به عنوان یک وسیله پزشکی که توسط شرکت های تامین کننده وارد کشور می شود خام بوده و بدون خدمات تخصصی بعدی قابل استفاده نیست. به همین دلیل و حسب قانون دانش آموخته رشته شنوایی شناسی تنها مرجع صلاحیت دار در تجویز ، تنظیم و ارائه سمعک به بیمار است.
قهرمانی ادامه داد: کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت نظام جمهوری اسلامی ایران بابت موضوع سمعک، خدماتی را تعرفه گذاری نموده است و انجمن علمی شنوایی شناسان ایران بر اساس آن بسته خدماتی سمعک را تهیه کرده است. با اعمال خدمات تخصصی توسط ادیولوژیست سمعک خام وارداتی برای بیمار قابل استفاده خواهد شد. به این ترتیب هزینه تجویز، تنظیم و ارائه سمعک مشتمل بر بسته ای مرکب از قیمت خام و خدمات تخصصی مربوط به سمعک است.
وی افزود: در دنیا اگر قیمت سمعک x باشد در جمع با خدمات تخصصی مربوطه به ۲ تا ۳ برابر می رسد. به عنوان مثال در ایالات متحده ۳ برابر، در ترکیه تا ۳ برابر، در کانادا ۲ تا ۳ برابر و...، می رسد. علت امر روشن است عدم توجه به بسته خدماتی سمعک مثل خرید قطعات کامپیوتر بدون توجه به تناسب آنها باهم و نصب ناصحیح نرم افزارهای آن است.
قهرمانی تاکید کرد: با این اوصاف مبلغ دریافتی ادیولوژیست های شاغل در ایران بابت بسته خدماتی سمعک از بیمار در بین کشورهای جهان و منطقه از نازل ترین و حداقل میزان برخوردار است. لذا ادعای دریافت نجومی و ۳ برابری قیمت خام سمعک از بیمار غیر واقعی و ناشی از عدم اطلاع و یا دریافت گزارش خلاف واقع از منابع اطلاعاتی بوده که به نوعی از قانونمند شدن تجویز و ارائه سمعک توسط ادیولوژیست و جلوگیری از قاچاق و واردات سمعک بی کیفیت و غیر استاندارد متضرر شده اند.
وی افزود: خوشبختانه با تصمیمات خردمندانه مسئولین و اختصاص ارز به سمعک و نیز عدم تغییر تعرفه های خدماتی مربوطه به آن قیمت سمعک قبل و بعد از مشکلات ارزی اخیر ثابت بوده و به هیچ عنوان تغییر نکرده است و بعضا در برخی از برندها کاهش هم داشته ایم. البته هر چه فناوری سمعک پیشرفته تر باشد لزوما قیمت آن بالاتر خواهد بود.
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران، در پایان افزود: توزیع سمعک نه تنها بدون ضابطه نبوده و قیمت آن دلخواهی نیست، بلکه با نظارت های قوی از سوی سازمان های نظارتی مواجه است و انجمن علمی شنوایی شناسان ایران نیز نسبت به اعضای خود نظارت داشته تا خدای نکرده در حق بیمار اجحاف نشود. به نقل از مهر