وی با بیان اینکه هزینه سمعک به صورت خسارت متفرقه پرداخت میشود، افزود: هزینه پوشش بیمهای سمعک از ۲۵۰ هزار تومان به یک میلیون و ۲۶۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده و طبق قوانین، بیمه شدگان فرانشیز ۳۰ درصد برای سمعک پرداخت کرده و بیمه نیز چیزی حدود ۸۵۰ هزار تومان از مبلغ سمعک را میپردازد.
ندرلو ادامه داد: قیمت سمعکها بر اساس نوع و تکنولوژی، متفاوت است. با توجه به منابع مالی سازمانهای بیمهگر، سقف مشخصی از هزینه سمعک تحت پوشش قرار میگیرد. البته بحث قیمت گذاری سمعک در اختیار سازمان بیمه سلامت نیست و توسط سازمان غذا و دارو انجام میشود.
مسئول گروه تجهیزات پزشکی دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت، درباره مدارک مورد نیاز برای پرداخت هزینه سمعک بیان کرد: دفترچه بیمه، اصل نسخه درخواست پزشک متخصص گوش و حلق و بینی، تصویر و اصل گزارش ادیومتری، تاییدیه پزشک معتمد، تصویر و اصل کارت گارانتی دستگاه سمعک با تاریخ شروع و خاتمه و اصل فاکتور معتبر خرید سمعک مورد نیاز است.
وی اظهار کرد: بیمه برای سمعک و بر اساس فاکتور تا سقف یک میلیون و ۲۶۰ هزار تومان را پرداخت میکند. بیمه نوع و مارک سمعک را مشخص نمیکند.
ندرلو درباره هزینه خدمات تنظیم سمعک نیز گفت: این خدمات در کتاب ارزشهای نسبی خدمات سلامت ستاره دار شده است. یعنی این هزینهها مشمول پوشش بیمهای نمیشود و بیمه فقط هزینه دستگاه سمعک را میپردازد.
مسئول گروه تجهیزات پزشکی دفترخدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت درباره شرایط پرداخت هزینه سمعک بیان کرد: هزینه فقط یک سمعک برای افرادی که میزان افت شنوایی آنها تا ۴۰ دسی بل یا بیشتر است، پرداخت میشود. همچنین فرد بزرگسال بیمه شده باید حداقل ۵ سال سابقه حق بیمه داشته باشد تا هزینه سمعک او پرداخت شود. البته این سابقه حق بیمه برای کودکان حذف شده و حتی اگر پزشک معالج تشخیص بدهد که هر دو گوش کودک به سمعک نیاز دارد، هزینه هر دو سمعک پرداخت میشود.
ندرلو اظهار کرد: افراد برای خرید سمعک باید از اصالت و مجوز داشتن شرکت مطمئن شوند.
وی با اشاره به آمارهای پرداختی سازمان بیمه سلامت برای سمعک، گفت: در سال ۹۶ هزینه حدود ۱۱ هزار و ۶۰۰ سمعک که بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان بود توسط سازمان بیمه سلامت پرداخت شد. در ۶ ماه ابتدایی سال ۹۷ نیز هزینه ۴ هزار و ۵۳۰ سمعک پرداخت شد. خبرگزاری مهر