معلولین و حمل و نقل راحت تر از برنامه های پنج ساله دوم شهرداریمحمدهادی ایازی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ابتدای نشست تخصصی معلولان و زندگی شهری این نشست تخصصی را نقطه آغازی برای استفاده از ظرفیت جامعه افراد دارای معلولیت دانست. |
به گزارش ایران سپید محمدهادی ایازی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ابتدای نشست تخصصی معلولان و زندگی شهری این نشست تخصصی را نقطه آغازی برای استفاده از ظرفیت جامعه افراد دارای معلولیت دانست و گفت: مدیران شهری باید از ظرفیتهای جامعه معلولان در سطح شهر استفاده کنند. ایازی راه اندازی کانون های معلولان در 374 محله شهر تهران و حضور بالغ بر8 هزار و 600 معلول در این کانونها را پیامی دانست که باید به مسوولان برسد. وی خاطر نشان کرد: روز جهانی معلولان فرصتی جدی است که در آن به مناسبسازی شهر که حق طبیعی این بخش از جامعه است توجه ویژه شود و مدیران باید به دنبال رفع اشکالات اساسی باشند. ایازی در خصوص شکلگیری شورای راهبردی معلولان و توجه به حوزه مسائل شهری بیان کرد: حضور فعال این افراد در شورای راهبردی و بررسی مشکلات معلولان بسیار موثر بوده است. معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با ابراز اینکه زیرساختهای شهرهای ما ، شهر مناسب برای همه شهروندان نیست، تصریح کرد: در آینده ای نزدیک با پدیده سالمندی مواجه ایم و اگر از امروز به این مساله توجه نکنیم در آینده با مسائل جدی مواجه خواهیم بود. در ادامه ایازی در پاسخ به سوال یکی از معلولان مبنی بر میزان سهم جامعه معلول از پروژه های شهری ابراز کرد: مناسبسازی شهر تنها دغدغه معلولان نیست بلکه به یکی از دغدغه های مدیران شهری هم تبدیل شده که در این راستا توجه به پیاده رو سازی و ایجاد سامانه حمل و نقل معلولان در طرح پایلوت منطقه طرشت گواه این اقدامات است. ایازی با اعلام اینکه شورای شهر مصوبات خوبی برای جامعه معلولان داشته، افزود: مدیران شهری با توجه به این مصوبات در برنامه پنج ساله دوم شهرداری به موضوعات اجتماعی، معلولین و حمل ونقل راحتتر برای شهروندان توجه بیشتری داشتند.
ایازی با اشاره به ساخت مجموعه قمر بنی هاشم در جنوب تهران، بیان کرد: ما خواستار تصویب بودجه لازم جهت ساخت مجموعه های فرهنگی و ورزشی ویژه معلولان و جانبازان در پهنه های شهر تهران هستیم.
فاصله شهر ما تا شهر دوستدار معلول زیاد است! احمد مسجدجامعی رئیس شورای شهر تهران، در افتتاح نشست تخصصی معلولان و زندگی شهری که در تالار ایوان شمس برگزار شد، گفت: امیدواریم این برنامه ها محلی برای ارایه گزارش مدیران و کانونی برای ارزیابی اقدامات آنها باشد. وی افزود: هرچند اختصاص مکان ویژه ای برای حضور و فعالیت معلولان ضروریست اما وظیفه نخست مدیریت شهری آماده سازی فضای عمومیست تا جامعه بتواند از دانایی و تجربه معلولان بهره گیرد. مسجدجامعی تاکید کرد: در هر شهری با تامل به وضیت شهر میتوانیم بگوییم که این شهر چه میزان دوستدار معلولان است. وی با اعلام اینکه نسبت آمار معلولان و نسبت حضور آنها در خیابانها تفاوت دارد بیان کرد: معلولان باید در فضای عمومی شهر حضور بیشتری داشته باشند و آن موقع میتوانیم به برخورداری حقوق برابر افتخار کنیم. وی خاطرنشان کرد قانون مصوب سال 1383 دولت و نهادها را موظف کرده تا زمینه های لازم را برای تحقق حقوق معلولان فراهم آورند به طوری که در ماده دوم این قانون کلیه وزارتخانه ها، سازمانها، موسسات و نهادها را موظف کرده در طراحی، توزیع و تولید، ایجاد ساختمانها و معابر مراکز عمومی امکان بهره مندی معلولان را همچون افراد عادی فراهم کنند. مسجدجامعی با اشاره به تبصره ماده دوم قانون حمایت از معلولان اظهار کرد: شهرداریها موظفند از صدور پروانه احداث یا پایان کار برای ساختمانها، اماکن عمومی و معابری که استانداردهای تخصصی مربوط به معلولان را رعایت نکرده اند خودداری کنند. وی در پایان صحبتهایش تصریح کرد: در ماده دو قانون حمایت از معلولان سازمان بهزیستی وظیفه نظارت بر عملکرد و گزارشهای مناسبسازی ساختمانها را بر عهده دارد.