شناسه خبر: 13189 منتشر شده در مورخ: 1397/1/29 ساعت: 11:30 گروه: بهداشت و سلامت  
پیشتازی ایران در حوزه بهداشت

پیشتازی ایران در حوزه بهداشت

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به موفقیتهای ایران در زمینه کنترل بیماریهای واگیر گفت: ما باید همان موفقیتی که در حوزه بیماری‌های واگیر داشته ایم را باید در حوزه بیماری‌های غیرواگیر نیز کسب کنیم که این موضوع نیازمند فرهنگسازی است.

 به گزارش ایران سپید به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رییسی در خصوص روز جهانی بهداشت و هفته سلامت گفت: دسترسی عادلانه مردم به خدمات مناسب و در جای مناسب، همواره یکی از اهداف اصلی سازمان جهانی بهداشت است. این سازمان با این رویکرد که سلامتی حق تمام مردم است، سعی در برقراری عدالت در بهره‌گیری از خدمات سلامت داشته و تاکید کرده است مردم در اقصی نقاط جهان و در مناطق دورافتاده و محروم نباید از امکانات و خدمات بهداشتی محروم بمانند.

وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت طی سال‌های اخیر، تمرکز خود را روی بحث PHC و خدمات جامع سلامت قرار داده است تا تمام مردم به خدمات بهداشت و درمان دسترسی داشته باشند.

علیرضا رئیسی با اشاره به پیشتازی ایران در حوزه بهداشت اظهار کرد: حدود چهارماه دیگر شاهد برگزاری جشن چهلمین سال عهدنامه آلماآتا هستیم. ۴۰ سال قبل چارچوب کلی خدمات بهداشت براساس این عهدنامه تعیین شد، درحالی‌که قریب به ۴۵ سال است که ما از خدمات بهداشت در کشور بهره‌مند می شویم و این موضوع نشان دهنده پیشرفت کشور در خدمات بهداشت و نتیجه زحمات بزرگان حوزه بهداشت درجهت راه اندازی شبکه بهداشت در سطح شهر و روستا است.

رییسی با بیان اینکه بیش از چند دهه است که مردم از پوشش واکسیناسیون ۹۸ درصدی در سطح کشور همچنین خدمات و مراقبت‌های اولیه بهداشتی و درمانی بهره مند شده‌اند، اظهارکرد: موقعیت جغرافیایی کشورمان به گونه‌ای است که در مجاورت کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان قراردارد و علیرغم آن که بیماری‌های واگیرداری مانند مالاریا و سل در این کشورها بالاترین آمار را در جهان دارد، عملکرد خوبی درزمینه کنترل این بیماری‌ها داشته‌ایم که قابل مقایسه با کشورهای منطقه نیست.

وی در ادامه گفت: میزان بروز بیماری سل در دنیا ۱۴۴ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر است. این میزان در کشور افغانستان ۲۸۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر و در کشور پاکستان ۱۸۷ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر است، درحالی‌که در ایران شاخص بروز سل، ۱۴ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر است که نشان دهنده انجام مراقبت‌های اولیه گسترده در سطح کشور است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درخصوص میزان بروز بیماری مالاریا اظهارکرد: میزان بروز مالاریا در کشور در گذشته بیش از ۶۸ هزار مورد در سال بود، درحالی‌که در حال حاضر این میزان به کمتر از ۶۰ هزار مورد در سال رسیده است و توجه به این شاخص‌ها نشان می‌دهد در کشور ما بحث PHC از گذشته تاکنون جدی گرفته شده است.

رییسی با اشاره به ارتقای سایر شاخص‌های بهداشتی در ایران گفت: شاخص کنترل مرگ و میر نوزادان در ایران پیشرفت خوبی داشته است. سه دهه قبل میزان مرگ و میر نوزاد در ۱۰۰۰ تولد زنده، بالای ۳۵ مورد بود و اکنون این شاخص به کمتر از ۱۰ مورد رسیده است همچنین مرگ و میر مادران باردار نیز کاهش چشمگیری داشته است.

 وی با بیان اینکه درحال حاضر بیماری‌های غیرواگیر جزو معضلات اصلی حوزه سلامت در کشور ما و البته در کشورهای جهان محسوب می‌شود،اظهارکرد: همان موفقیتی که در حوزه بیماری‌های واگیر داشته ایم را باید در حوزه بیماری‌های غیرواگیر نیز کسب کنیم که این موضوع نیازمند فرهنگسازی است.

رییسی اضافه کرد: جهت‌گیری وزارت بهداشت در این دوره، علاوه بر کنترل بیماری‌های واگیر و بهبود شاخص‌ها، توجه ویژه به بیماری‌های غیر واگیر استو برنامه‌های زیادی در این راستا در دستور کار داریم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه برنامه پزشک خانواده از جمله مهم ترین برنامه‌های حوزه بهداشت در این دوره است، تصریح کرد: برنامه پزشک خانواده، در این دوره، بر اساس گام‌های تعریف شده اجرایی خواهد شد.

بنابر اعلام وبدا، رییسی در پایان تاکید کرد: شعار پیشگیری مقدم بر درمان که از سال‌ها قبل وجود داشته است و همچنان تازه است نباید به فراموشی سپرده شود.

 

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *