روزنامه پنجشنبه 14 دی 1396نگران بسته شدن بودجه 97 هستیم - دشمن همواره منتظر فرصت است - ذائقه ایرانیها تغییر کرده - تولدت مبارک لویی بریل! - وضعیت پای زادعلی اصغر رو به بهبود است - قاتل «بنیتا» پای چوبه دار - چاردیواری |
روزنامه «ایران سپید»
پنجشنبه 14 دی 1396
16 ربیع الثانی 1439
4 ژانویه 2018
سال بیست و دوم شماره 5758
صاحب امتیاز:
خبرگزاری جمهوری اسلامی
مدیر مسئول: سهیل معینی
سامانه پیامکی: 3000465040
نشانی پستی: تهران- ص.پ. 158755388
تلفن: 84711371
شماره انتشارات: 5-88548892
وبسایت: www.iransepid.ir
پست الکترونیک: iransepid@icpi.ir
.........عناوین این شماره.......
نگران بسته شدن بودجه 97 هستیم 2
وضعیت پای زادعلی اصغر رو به بهبود است 14
......ویژه
* نگران بسته شدن بودجه 97 هستیم: معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: اگر بودجه ۹۷ بسته شود و دیگر راهی وجود نداشته باشد، عملاً اجرای قانون حمایت از معلولان یک سال به تعویق می افتد؛ در حالی که با تصویب این لایحه تمام پشت نوبتیهای بهزیستی تحت پوشش قرار میگیرند. نحوینژاد با بیان این که 30 درصد از معلولان، معلولیت شایع جسمی و حرکتی دارند, گفت: حمایت از معلولان از سال 59 به بعد آغاز شد, اما ساماندهی جامع حمایتی آن در چارچوب قانون به سال 83 بر میگردد, چون این قانون به صورت طرح به مجلس ارائه شد، از ضمانتهای اجرایی و اعتباری خوبی برخوردار نبود. معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: امسال 10 میلیارد تومان بودجه بهزیستی با عنوان هزینه درمان مددجویان اختصاص داده شد، اما همان ماه اول سال این بودجه تمام شد, چرا که برخی بیمارستانها تخلف کرده و این افراد نیازمند را به بهزیستی بر میگردانند. وی گفت: با تصویب لایحه جامع حمایت از معلولان 20 درصد به دستمزد جامع هدف بهزیستی افزوده میشود و تمام پشت نوبتیها برای بهزیستی تحت پوشش قرار میگیرند. در حال حاضر 340 هزار نفر از بهزیستی مستمری دریافت میکنند و 140 هزار نفر پشت نوبت هستند. وی بیان داشت: بودجه سال آینده سازمان بهزیستی مانند سال گذشته 11 درصد افزایش داشته است. نحوینژاد گفت: در صورتی که این طرح به مرحله اجرا برسد، زندگی معلولان به صورت چشمگیری متحول میشود.
* پرداخت یارانه به معلولان مجهول الهویه در مراکز بهزیستی: معاون امور توانبخشی بهزیستی تهران با اشاره به آمار بالغ بر ۲ هزار معلول مجهول الهویه در مراکز بهزیستی تهران، گفت: در حال حاضر به تمامی این افراد یارانه نقدی پرداخت میشود؛ ضمن این که تعدادی از این افراد برای ورود به چرخه حمایتی در نوبت قرار دارند. محمدرضا اسدی با اشاره به پرداخت یارانه مراکز نگهداری معلولان و سالمندان در استان تهران، اظهار کرد: طبق هماهنگیهای صورت گرفته یارانه مراکز تا آبان ماه امسال پرداخت شده است. وی در خصوص میزان پرداختی یارانه به مراکز بیان کرد: رقم یارانه به مراکز متفاوت است و حد اقل 60 هزار تومان و حد اکثر 680 هزار تومان است که این رقم بسته به نوع معلولیت و شدت آن دارد. معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی استان تهران ادامه داد: با توجه به شرایط موجود تعدادی از معلولان و سالمندان مجهول الهویه نیز برای ورود به چرخه حمایتی پشت نوبت قرار دارند که سازمان بر اساس الویت بندی آنها را تحت پوشش خود قرار میدهد. وی بیان کرد: در حال حاضر دو سامانسرای لویزان ویژه زنان و سامانسرای اسلامشهر ویژه آقایان در شهر تهران فعال است. شهرداری تهران مسئولیت این مراکز را به عهده دارد. افرادی که پس از غربالگری مشخص شود معلولیت دارند و جزو جامعه هدف سازمان باشند, به بهزیستی معرفی میشوند. وی افزود: یکی از برنامه های حوزه توانبخشی بهزیستی استان تهران, ارائه خدمات مؤثر در مراکز است که در این زمینه تلاش بسیاری شده؛ به طوری که خدمات ارائه شده بر اساس استاندارهای روز ارائه میشود. ضمن این که در حال حاضر به تمامی معلولان مجهول الهویه یارانه نقدی پرداخت میشود؛ ضمن این که تعدادی از این افراد برای ورود به چرخه حمایتی پشت نوبت قرار دارند.
* مسیر نابینایان در پیاده روها به درختان و کیوسک های تلفن ختم میشود: رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور با اشاره به ضعف پیمانکاران شهرداری تهران در خصوص تعیین مسیر برای عبور نابینایان در پیاده روها، گفت: متأسفانه برخی از این مسیرها به درختان و کیوسکهای تلفن ختم میشوند. ابراهیم کاظمی مؤمنسرایی با اشاره به این که 12 وظیفه در قانون برای شهرداریها در حوزه مناسب سازی مشخص شده است، اظهار کرد: علیرغم تمام اقدامات انجام شده در بخشهای مختلف, تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. در حوزه مناسب سازی بسیاری از پیمانکاران شهرداری تهران نسبت به وظایف خود آگاه نیستند و این در حالی است که شاهدیم مسیرهایی که برای معلولان در پیاده روها احداث میشود به درخت، کیوسک تلفن و... ختم میشود. رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور بیان کرد: طبق قانون, ساختمانهایی که مباحث مناسب سازی را رعایت نمیکنند نباید پایان کار اخذ کنند و این در حالی است که تعداد قابل توجهی از ساختمانهای دولتی و شهرداریها برای حضور معلولان مناسب سازی شده نیست. کاظمی افزود: بر اساس آخرین گزارش بدست آمده, استان یزد و استان تهران به ترتیب بهترین و بدترین شرایط را در بحث مناسب سازی معابر دارند. وی در ادامه با اشاره به مصوبات ستاد مناسب سازی کشور بیان کرد: در جلساتی که با حضور نمایندگان مختلف برگزار میشود برنامه های خوبی به تصویب رسیده است که امیدواریم این برنامه ها به درستی اجرا شوند.
* گلواژه: آزادی چیزی نیست مگر مجال بهتر شدن. آلبر کامو
.....سیاسی
* دشمن همواره منتظر فرصت است. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار هفتگی با تعدادی از خانواده های معظم شهیدان تأکید کردند: دشمن همواره منتظر فرصت و رخنه برای ورود و ضربهزدن به ملت ایران است و در قضایای چند روز اخیر دشمنان ایران با ابزارهای گوناگونِ در اختیار, از جمله پول، سلاح، سیاست و دستگاه امنیتی همپیمان شدند تا برای نظام اسلامی مشکل ایجاد کنند.
* رئیس جمهوری اسلامی ایران در تماس تلفنی رئیس جمهوری فرانسه مناسبات و همکاریهای دوجانبه، منطقه ای و بین المللی ایران و فرانسه را در راستای توسعه و تقویت صلح، ثبات و امنیت منطقه برشمرد و بر ضرورت ادامه رایزنیها و گسترش و تحکیم روابط تهران-پاریس تأکید کرد.
* حشمت ا... فلاحتپیشه, عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: شورای امنیت سازمان ملل متحد اگر منطق نیکی هیلی, نماینده آمریکا در این سازمان و ادعای او را میپذیرفت, باید هر روز برای نارضایتیها در آمریکا نشست برگزار میکرد.
* نوبخت, سخنگوی دولت از موافقت قوه قضاییه برای فروش اموال مؤسسات مالی و اعتباری غیر مجاز خبر داد و گفت: بانک مرکزی نیز اعلام کرده هر اموالی که لازم باشد خود استفاده کرده و مابقی اموال را نیز به فروش خواهد گذاشت.
* شبکه سی ان ان گزارش کرد: از آنجا که رئیسجمهوری آمریکا به دنبال افزایش فشار به ایران است، احتمالاً از آشوبهای اخیر در ایران بعنوان فرصتی برای لغو برجام استفاده کند.
* کاتب, عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکا حق ندارد در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت کند، این خلاف تمام قوانین بین المللی است.
* امیر عبد اللهیان, دستیار ویژه مجلس شورای اسلامی در امور بین الملل خطاب به رئیس جمهوری آمریکا گفت: ایران مهد دموکراسی است, اما جای اغتشاش نیست.
.......بهداشت و سلامت
* ذائقه ایرانیها تغییر کرده است: مدیر کل دفتر سلامت بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: ما با مشکلاتی از قبیل بیماریهای غیر واگیر ناشی از تغذیه نامناسب رو برو هستیم. ۶۰ درصد مردم کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند؛ حتی در کودکان زیر ۵ سال نیز چاقی شیوع زیادی دارد. اضافه وزن و چاقی زمینه ساز بروز بیماریهای غیر واگیر, از جمله دیابت، فشار خون و انواع سرطانها است. مهمترین علت ابتلا به این بیماریها نیز الگوی تغذیه ای مردم است. دکتر زهرا عبد اللهی افزود: برای پیشگیری از شیوع این بیماریها با کمک صنفهای مربوطه، سعی در کاهش میزان مصرف قند، شکر، چربی و نمک داریم. سرانه مصرف شکر در کشور ۶۶ گرم در روز است. در حالی که این میزان باید ۲۵ گرم در روز باشد. غذای سالم علاوه بر این که مسائل بهداشتی در آن باید رعایت شود, تا جایی که امکان دارد و به کیفیت آن لطمه نرسد, میزان قند و شکر آن را کمتر کنیم. ذائقه مردم به خوراکیهای شیرین عادت کرده و در صددیم این ذائقه را آرام آرام تغییر دهیم و تا جایی که امکان دارد روغن و شکر کمتری در این نوع خوراکیها استفاده شود. هنگامی که قند و شکر زیاد مصرف شود, خطر سرطان پانکراس و سرطان سینه در زنان نیز افزایش مییابد.
* 50 درصد ایرانیها اضافه وزن دارند: معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: ۵۰ درصد مردم کشور دچار چاقی هستند و حدود ۵ میلیون نفر دیابت دارند و ۵ میلیون نفر هم در آستانه دیابتی شدن هستند. دکتر محمدهادی ایازی افزود: سال گذشته استان یزد رتبه اول ابتلا به دیابت را در کشور به خود اختصاص داده بود که طی گفتگو با صنف شیرینی پزهای یزد توانستیم این رتبه را به رتبه سوم کشوری برسانیم. کلاً 25 درصد سلامت مردم به عهده وزارت بهداشت است و 75 درصد مردم در سلامتی خود نقش دارند و با حرکتهای فرهنگ سازی میتوانیم سطح سلامت مردم را بالاتر ببریم.
......از شش نقطه جهان
* تولدت مبارک لویی بریل! در روزی درست مثل امروز، در چهارم ژانویه 1809 به دنیا آمد. مردی که با بهره گیری از نبوغ و هوش ذاتی خود توانست زندگی میلیونها انسان را تغییر دهد. آن هم چه تغییری! درست مثل این که شب را به روز یا زمستان را به بهار بدل کنی. درست همان تقسیمبندی که برای زندگی بشر بر روی کره خاکی عنوان کرده اند: «پیش از تاریخ و دوران تاریخی»، «که وجه ممیزش اختراع خط و وضع قانون نوشتار است»، به جرأت میتوان زندگی نابینایان را هم به دو برهه «پیش از لویی بریل و پس از او» بخش کرد. نابینایانی که پیش از او مجبور بودند صبحها از بیغوله ای که در آن «زندگی!» میکردند بیرون بزنند و تا شب گدایی کنند تا لقمه نانی عایدشان شود و خود را از گرسنگی نجات دهند و اغلبشان هم در سنین پایین و به علت ابتلا به انواع بیماریها عمر را به پایان میرساندند. بعد از ابداع لویی بریل میتوانند درست مثل بقیه درس بخوانند، مطالعه کنند، سواد بیاموزند و وزیر و وکیل و معلم و محقق بشوند. سالها است در سراسر دنیا روز تولد لویی بریل را به عنوان روز جهانی بریل میشناسند. بسیاری از سمنهای معتبر و شناخته شده در کشورهای مختلف برنامه های خاصی را برای بزرگداشت چنین روزی تدارک میبینند و در این روز تلاش میکنند نابینایان را نسبت به تأثیرات شگرف بریل در استقلال و پیشرفت آنها آگاه سازند و سایر افراد جامعه خود را با مختصات و جایگاه این خط و نحوه استفاده نابینایان از آن آشنا کنند. «اتفاقی که مؤسسات ایرانی یا از وجود آن بیخبرند، یا به سادگی آن را نشنیده میگیرند و از خیر طرحهای ویژه این روز میگذرند». حالا بیش از یک دهه است که با همه گیر شدن رایانه میان نابینایان و اتکای روز افزون نابینایان بر استفاده شنیداری از صفحه خوانها، موقعیت بریل در دنیا به خطر افتاده است. اگر صد سال پیش نابینایان زیادی بودند که به دلیل فقر اقتصادی یا کمبود امکانات و عدم دسترسی به کتب بریل، از آموختن خط محروم میماندند، حالا وجود امکاناتی نظیر رایانه و گوشیهای هوشمند باعث شده نابینایان زیادی باشند که ضرورت آموختن بریل را درک و لمس نکنند و از فراگیری چنین موهبتی بیبهره بمانند. لذا در سالهای اخیر مراکز زیادی تلاش میکنند ضمن فرهنگ سازی در خصوص بریل در میان نابینایان کشورهای پیشرفته، امکان سوادآموزی را نیز برای نابینایان در مناطق بسیار محروم دنیا فراهم کنند. بنیاد جهانی بریل یکی از این مؤسسات است که زیر نظر اتحادیه جهانی نابینایان و در کشور کانادا از سال 2001 مشغول فعالیت است. این مرکز توانسته با تکیه بر کمکهای مالی دولتمردان و شخصیتهای معروف و متمول، امکان تحصیل را برای نابینایان کشورهایی نظیر کنیا، موریتانی، اریتره و لیبریا فراهم کند. همچنین در کشورهایی مثل هند و نیجریه که از امکانات بیشتری نسبت به کشورهای بالا برخوردارند, امکانات تکمیلی نظیر ضبط کتب یا چاپ نشریه را در اختیار نابینایان قرار میدهد.
* گلواژه: به هیچ شوهری و هیچ زنی و هیچ یاری اعتماد نیست که اعترافات آدمی را بشنود. والت ویتمن
......ورزشی
* وضعیت پای زادعلی اصغر رو به بهبود است: بهزاد زادعلی اصغر, ملیپوش تیم فوتبال نابینایان گفت: پیش از اعزام به مسابقات قهرمانی آسیا آسیب دیده بودم، اما پزشک تیم با حضور من در مسابقات موافقت کرد و به دلیل فشار بازی، استخوان مچ پایم آسیب دید و بعد از این که به ایران برگشتیم، پایم را گچ گرفتم. متأسفانه در رقابتهای قهرمانی آسیا دست امیر پور رضوی مقابل مالزی شکست و در دیدار مقابل تایلند نیز بینی شاهحسینی شکست. هم اکنون گچ پایم را باز کرده و درمان از طریق فیزیوتراپی را آغاز کردم. با توجه به این که در مسابقات قهرمانی آسیا عنوان دومی را کسب کردیم، از مسئولان انتظار داریم ما را حمایت کنند. وی در ادامه گفت: باشگاه کایسری اسپرت ترکیه با جداییش از این تیم مخالفت کرده است. من تا پایان سال ۲۰۱۸ با تیم کایسری اسپرت ترکیه قرارداد دارم و نتوانستم به پیشنهادی که در دست داشتم پاسخ مثبت بدهم. زادعلی اصغر در پایان گفت: مسابقات لیگ ترکیه از دو ماه دیگر آغاز خواهد شد و باید تا پایان سال ۲۰۱۸ در این تیم بازی کنم.
* مسی: هنوز بازیکن کاملی نیستم: بسیاری مسی را بهترین بازیکن همه ادوار میدانند؛ اما خودش معتقد است هنوز هم فضا برای پیشرفت دارد. مسی گفت: من میخواهم تبدیل به بازیکنی حرفه ای شوم و هنوز در بخشهایی از فوتبال نیاز به پیشرفت دارم تا به بالاترین سطح برسم. مسی در مورد سرنوشت خود بعد از دوران حرفه ای گفت: من مربی نخواهم شد، اما زمان زیادی باقیست و من میتوانم ذهنیت خود را تغییر دهم. در خانه ما به ندرت در مورد فوتبال صحبت میکنیم، مگر اتفاق خاصی در تیم ملی یا بارسلونا رخ داده باشد که ما در ضیافت ناهار در خصوص فوتبال بحث کنیم. من یک زندگی خانوادگی خوب دارم، اما بعضی وقتها آرزو میکنم بتوانم با خانواده ام بدون این که هواداران هر لحظه من را متوقف کنند، برای پیاده روی به بیرون از منزل برویم.
......حوادث
* قاتل «بنیتا» پای چوبه دار: رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: حکم اعدام قاتل «بنیتا» دختر بچه ای که در جریان سرقت خودروی والدینش به طرز دلخراشی جان سپرده بود, به مرحله اجرا رسیده, اما حکم محکومیت همدستش نقض شده است. غلامحسن اسماعیلی، با اشاره به آخرین وضعیت پرونده قتل بنیتا اظهار داشت: دیوان عالی کشور مجازات قصاص متهم اصلی پرونده را تأیید کرده و پرونده برای اجرای حکم به دادسرای تهران بازگشته است. اما دیوان عالی کشور حکم متهم ردیف دوم پرونده را نقض کرده که قرار است بار دیگر در دادگاه کیفری محاکمه شود. این دو سارق یک خودرو را به سرقت برده بودند که دختر بچه ای در آن بود. ٢٩ تیر امسال خبر گم شدن کودک هشت ماهه در روزنامه ها و شبکه مجازی منتشر شد و در حالی که پدر و مادر و اعضای فامیل و پلیس آگاهی در جستجوی بنیتا بودند, خبر رسید جسد کودک را داخل خودرو ربوده شده یافته اند. در جریان تحقیقات، مأموران پلیس آگاهی تهران رد پای دو سارق حرفه ای لوازم خودرو را در این ماجرا به دست آوردند و با شناسایی مخفیگاه یکی از سارقان، او را دستگیر کردند. وی در بازجویی گفت که خودرو و بچه در اختیار همدستش است. با دستگیری سارق دوم, او هم در بازجوییها منکر هر گونه سرقت شد تا این که پس از رو برو شدن با همدستش لب به اعتراف گشود. وی در بازجویی اعتراف کرد پس از سرقت خودرو در منطقه مشیریه، آن را با کودکی که در خودرو بوده همان روز در یکی از خیابانهای پاکدشت رها کرده است. مأموران بلافاصله به محل رها شدن خودرو, محله ای خلوت رفتند و با جسد بنیتای هشت ماهه که به دلیل گرما، تشنگی و گرسنگی فوت شده بود در داخل خودرو رو برو شدند. محاکمه متهمان پرونده بنیتا روزهای ۲۰ و ۲۲ شهریور در دادگاه کیفری انجام شد که متهم ردیف اول به مرگ و همدستش به زندان محکوم شد. 29 آذر نیز دیوان عالی کشور حکم قصاص قاتل بنیتا را تأیید کرد.
......چاردیواری
* درود یاران. آغاز سال جدید میلادی را به همه هموطنان مسیحی تبریک میگویم و آرزو میکنم در این سال, امنیت مرزهای ایران تأمین و شاهد برداشته شدن گامهای مشخص و ملموسی جهت بهبودی وضعیت معیشتی مردم برداشته شود. این آرزو شامل معلولان نیز شود تا با داشتن لایحه تصویب شده حقوق معلولان شاهد گشایش گره های رفاهی خود باشند. حال که صحبت از لایحه است, با تماسها و پیامکهای مربوط به شما آغاز کنیم. آقای قاسمی از تبریز گله کردند که در لایحه مصوب موادی از جمله با معافیت کارمندان معلول از پرداخت مالیات یا امتیاز سهمیه دانشگاهی فرزندان افراد معلول نیامده است. ایشان فقط از ماده 28 خشنود شدند و آرزوی اجرایی شدن آن را دارند؛ یعنی پرداخت حق معیشت به معلولان فاقد شغل. آقای قلیزاده از اسلامشهر نیز در مورد وجود معافیت کارمندان معلول از پرداخت مالیات و بیمه پرسیده اند. در این خصوص باید بگویم این ماده در پیش نویس تقدیمی به دولت در سال 94 وجود داشت, اما متأسفانه در دولت حذف شد و با توجه به بار مالی آن نتوانستیم از طریق مجلس هم آن را برگردانیم. تلاشهایمان در این خصوص ادامه خواهد داشت تا راهی برای آن پیدا کنیم, اما در هر حال درلایحه چنین امتیازی وجود ندارد. آقای ذو الفقاری از اصفهان با اشاره به گنجانده شدن واژه حد اکثر در ماده مربوط به کاهش ساعات کاری معلولان تا 10 ساعت در هفته, آن را قابل تفسیر از سوی سازمانها و گریز از اجرای قانون دانستند. با تفسیر ایشان موافق نیستم, زیرا منظور از حد اکثر ممانعت از کاهش ساعات کاری بیش از این است, ولی در مورد کمتر شدن آن دلیلی وجود ندارد. راستش را بخواهید خود من به جز افراد ضایعه نخاعی و برخی معلولیتهای دارای آثار مشخص جسمی, موافق کاهش ساعات کاری نیستم؛ زیرا مثلاً مشکل نابینایان کاهش ساعات کار نیست, بلکه دریافت تسهیلات تردد به محل کار یا امتیازهای مالی است. در مورد بخش خصوصی که کاهش ساعات کار موجب کاهش انگیزه کارفرما برای استخدام معلولان است. خانم اسدی از کرج درخواست کردند این لایحه به صورت بریل در اختیار نابینایان قرار گیرد. در این خصوص در حال رایزنی با مسئولان هستیم؛ هرچند متن لایحه از طریق فضای مجازی مثل سایت ایران سپید یا سایت بهزیستی یا کانالهای انجمن باور در دسترس است. اما بریل کردن آن مزایای خاص خود را دارد. آقای محمود حضوری از شاهرود در مورد ستون ادبی و وعده انتشار آن پس از محرم و صفر پرسیده اند و این که ما در این زمینه دروغ میگوییم. جناب حضوری! به پیر و پیغمبر دروغی در کار نیست. چند شماره از این ستون در دست ماست؛ در حال رفع اشکالات آن هستیم. ستون «وادی شعر» از روز یکشنبه 17 دی ماه در دسترس شماست. آقای احسان فرزاد طی ارسال دردنامه ای از عدم استخدام خود در مدارس دزفول شکوه کردند و این که تلاشهایشان تا کنون ثمر بخش نبوده است. خدایتان یار, همیشه امیدوار باشید.