شناسه خبر: 12587 منتشر شده در مورخ: 1396/8/10 ساعت: 11:40 گروه: بهداشت و سلامت  
عفونت کلیه در کمین بیماران ضایعه نخاعی

عفونت کلیه در کمین بیماران ضایعه نخاعی

یک فوق تخصص بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری با اشاره به سیستم عصبی ضعیف در مثانه تاکید کرد: هر بیماری با ضایعه نخاعی باید از نظر عملکرد مثانه تحت معاینات مکرر قرار بگیرد.

به گزارش ایران سپید به نقل از سلامت آن لاین: دکتر آریا جنابی افزود: پزشک متخصص ضایعات نخاعی، باید بیماران را از نظر عملکرد کلیه به متخصص مربوطه ارجاع دهد تا پیش از اینکه کلیه دچار نارسایی کامل شود، آن را نجات داد.

وی با اشاره به بروز بالای تصادفات و شیوع بالای آسیب نخاعی در کشور گفت: آسیب طناب نخاعی از عوامل مهم اختلالات حسی، حرکتی، دستگاه ادراری و یا ترکیبی از این موارد است که عمدتا به دلیل ضربه‌های وارد شده بر ستون مهره‌ای بوجود می‌آید. هنگامی که فردی دچار آسیب طناب نخاعی می‌شود، ممکن است در مورد اعمال حرکتی، دچار ضعف اندام، فلج یک اندام و آسیب رشته‌های عصبی حرکتی فوقانی یا رشته‌های عصبی حرکتی تحتانی شود، در نتیجه، فقدان حس، کاهش حس، افزایش حساسیت یا احساس های غیرطبیعی نظیر احساس سوزش یا کرختی بروز می‌کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: وقتی بیماری دچار آسیب به ناحیه نخاع می‌شود باتوجه به شدت و سرعت آسیب به شبکه‌های عصبی، دچار عوارض جدی بر عملکرد مثانه می‌شود. مثانه عضوی از بدن است که سیستم عصب رسانی بسیار ضعیفی دارد و سالم بودن رشته‌های اعصابی که به مثانه عصب رسانی می‌کنند برای ادامه کار طبیعی این عضو بسیار حائز اهمیت است. حال اگر عضلات منقبض کننده مثانه دچار آسیب دیدگی شوند مثانه شل می‌شود و تخلیه ادرار به خوبی انجام نمی‌شود و گاهی هم عضلات منقبض کننده مثانه بیش از حد دچار انقباض می‌شوند و بی‌اختیاری ادرار به وجود می‌آید.

وی ادامه داد: اگر بیمار ضایعه نخاعی دچار بی‌حسی و رفلاکس شود، ادرار در بدن پس زده و به کلیه‌ها باز می‌گردد و بیمار هم وجود ادرار در بدن خود را نمی‌فهمد. همچنین عفونت‌های ادراری مکرر که نشانه اختلال در عملکرد مثانه در این گروه از بیماران است به وجود می‌آید، اما به دلیل نداشتن حس، بیمار متوجه نمی‌شود که منشا عفونت از مثانه است. بنابراین به مرور کلیه‌ها کارایی خود را از دست می‌دهند. درصورتی‌که تشخیص و اقدامات لازم به موقع انجام نشود، دیگر نمی‌توان کلیه‌های یک بیمار نخاعی را نجات داد.

این فوق تخصص بیماری‌های کلیه و مجاری ادراری تاکید کرد: هر بیماری با ضایعه نخاعی باید از نظر عملکرد مثانه تحت معاینات مکرر قرار بگیرد. از جمله اقداماتی که می‌توان انجام داد، انجام تست اوره و کراتینین، سونداژ برای بررسی باقیمانده ادرار در کلیه‌ها، تست نوار مثانه یا یوروداینامیک برای اندازه‌گیری فشار در مثانه است.

     

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *