شناسه خبر: 12435 منتشر شده در مورخ: 1396/7/5 ساعت: 12:34 گروه: بهداشت و سلامت  

طب سنتی به طب ایرانی تغییر نام داد

مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو گفت: همواره این احتمال وجود دارد که افراد سودجو به نام فراورده های طب سنتی به فکر مطامع خود بروند.

به گزارش ایران سپید به نقل از ایسنا: دکتر امیرحسین جمشیدی با اشاره به اظهارات مطرح شده در زمینه طب سنتی و اسلامی، گفت: باید توجه کرد که طب سنتی از سال‌های گذشته وجود داشته و استفاده از گیاهان و فرآورده‌های طبیعی و سنتی بخشی از فرهنگ مردم‌مان بوده است. بر همین اساس در این حوزه همواره این احتمال وجود دارد که بسیاری از افراد به نام طب سنتی و به نام فرآورده‌های طب سنتی به سمت سودجویی روند.

طب ایرانی از طب جدید قابل تفکیک نیست

وی با بیان اینکه به نظر من تغییر نام طب سنتی به طب ایرانی اتفاق بسیار خوبی بود، افزود: باید توجه کرد که شمول طب ایرانی بسیار وسیع‌تر است. در عین حال نمی‌توان طب ایرانی را کاملا از طب جدید تفکیک کرد و به نظر می‌رسد ما زمانی می‌توانیم سامانه درمانی خوبی در کشور داشته باشیم که از قابلیت‌های طب ایرانی هم در طب جدیدمان استفاده کنیم. به عنوان مثال بسیار خوب است که پزشکان ما قابلیت‌هایی مانند نبض‌شناسی طب ایرانی را بدانند و آن را در طب جدید هم به کار برند.

توصیه‌های طبی در روایات اسلامی قابل تعمیم نیست

وی در پاسخ به مناقشاتی که درباره عنوان «طب اسلامی» وجود دارد نیز گفت: قاعدتا بحث از طب اسلامی بحثی پیچیده است. اینکه بگوییم چون چندین هزار سال پیش بیماری نزد یکی از امامان رسیده و ایشان برحسب نوع فصل و مزاج آن فرد توصیه‌ای به او کردند، ما نیز همان کار را انجام دهیم، درست نیست. باید بدانیم که چنین توصیه‌هایی قابل تعمیم به همه افراد نیست، بلکه این مسائل باید مورد کنکاش قرار گیرد.

جمشیدی تاکید کرد: حتی خود این روایات نیز باید به طور موشکافانه‌ای بررسی شده و مشخص شود که آیا اصلا این روایت صحت داشته است یا خیر؟. بنابراین علمای فن باید بررسی کنند و تشخیص دهند که این روایات تا چه حد درست است. این درحالیست که اصول طب ایرانی کاملا مشخص بوده و مبانی و ارکان خاص خود را دارد و بر مبنای همان مبانی جلو می‌آید.

مدیر کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو ادامه داد: اینکه ما نام طب سنتی را با لفظ ایرانی داشته باشیم در دنیا هم بسیار مناسب است. در عین حال ما تا جایی که توانستیم سعی کردیم کار در حوزه طب ایرانی را به صورت علمی پیش بریم و فرآورده‌هایی که از سازمان غذا و دارو مجوز می‌گیرند، فرآورده‌هایی علمی بوده و مدارک و مستندات علمی داشته باشند. بر این اساس زمانی می‌توانیم بگوییم در این حوزه موفقیم که همه کارهایمان مبتنی بر شواهد باشد.

طب ایرانی با مبانی علمی روز بررسی شود

وی با اشاره به برخی ارجاعات به کتب پزشکی قدیمی ایرانی، گفت: صرف اینکه ویژگی‌ها و خواص فرآورده‌ای در یک کتاب نوشته شده، نمی‌تواند برای استفاده از آن در سلامت مردم کافی باشد، بلکه باید با مبانی امروزی فرآورده‌ها را آزمایش و تعیین کنیم. بیشترین چالش‌مان هم در همین مساله است. اما اگر در حوزه طب ایرانی مبتنی بر شواهد علمی حرکت کنیم، حتی پزشکانی هم که با این طب مخالفند، آن را می‌پذیرند؛ چراکه دیگر دلیلی برای مخالفت وجود ندارد. در حالیکه اگر تمام ارجاعاتمان به این باشد که در فلان کتاب چنین مساله‌ای از هزار سال پیش وجود داشته، قاعدتا نمی‌توانیم کاری از پیش بریم و زبان‌مان برای پیشبرد کار در این حوزه بُرّا خواهد بود.

جمشیدی همچنین از ارائه مجوز به حدود ۹۸۴ فرآورده طب سنتی ایرانی از سوی سازمان غذا و دارو خبر داد و گفت: کلیه مدارک ثبت این فرآورده‌ها را دریافت کرده‌ایم؛ چراکه این فرآورده‌ها باید مدارکی داشته باشند که ما از کارایی، تاثیر و بی‌خطری آنها مطمئن باشیم و تاکنون برای این تعداد فرآورده این مدارک را دریافت کرده‌ایم.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *