کلاژن عامل جوانی پوستبا مصرف کلاژن شما میتوانید از پیری پوست یا فرسودگی غضروفها پیشگیری کنید. با این حال، برخی کارشناسان تردید دارند که مصرف مکملها بهترین روش برای حفظ کلاژن باشد. |
به گزارش ایران سپید به نقل از سلامت آنلاین، کلاژن در حال حاضر یکی از موضوعات داغ در دنیای مکملهاست و شرکتهای مختلف محصولات خود را برای جوانسازی پوست، بهرهمندی از استخوانها و غضروفهایی سالم ومو و ناخنهایی قوی روانه بازار میکنند.
بدن انسان بهطور طبیعی کلاژن تولید میکند، اما با افزایش سن از میزان تولید این ماده کاسته میشود. کاهش در میزان تولید کلاژن موجب از دست رفتن انعطافپذیری و ساختار بدن میشود و شکلگیری نشانههایی مانند چینوچروک و افتادگی پوست را در پی دارد.فرض بر این است که بامصرف کلاژن شما میتوانید از پیری پوست یا فرسودگی غضروفها پیشگیری کنید. با این حال، برخی کارشناسان تردید دارند که مصرف مکملها بهترین روش برای حفظ کلاژن باشد.
ماهی سالمون
برای بهرهمندی از چربیهای دوستدار قلب یکی از بهترین گزینهها مصرف ماهیهای چرب است، اما آیا میدانستید آنها میتوانند از پوست شما در برابر شکلگیری چینوچروک و خطوط نیز محافظت کنند؟ بهطور خاص، ماهی سالمون، یک منبع عالی برای اسیدهای چرب امگا-۳ است، که التهاب را کاهش میدهند و از تجزیه کلاژن به واسطه آسیب زیستمحیطی پیشگیری میکنند. قرار گرفتن بیش از اندازه در برابر نور خورشید میتواند به سنتز کلاژن آسیب وارد کند و التهاب در پوست را افزایش دهد.
گوجهفرنگی
گوجهفرنگی سرشار از آنتیاکسیدان لیکوپن است و میتواند به محافظت از چرخه تامین کلاژن در برابر آسیب زیستمحیطی کمک کند. جدا از کاهش تولید، یکی از دلایلی که با افزایش سن کلاژن از دست میدهید، آسیب ناشی از آلایندهها و پرتو فرابنفش است. این آسیب تجزیه کلاژن را تسریع میکند. لیکوپن میتواند به محافظت از پوست کمک کند و سطوح مناسب کلاژن را حفظ کند. از دیگر منابع خوب برای لیکوپن میتوان به سبزیجات قرمزونارنجی، مانند هندوانه و گریپفروت صورتی اشاره کرد.
فلفل دلمهای قرمز
ویتامین C برای تامین کلاژن ضروری است و فلفل دلمهای قرمز سرشار از این ماده مغذی است. ویتامین C یک آنتیاکسیدان است که تولید کلاژن را بهبود میبخشد. در غیاب ویتامین C، بدن نمیتواند بهطور موثر کلاژن تولید کند. تنها نصف فنجان فلفلدلمهایقرمز خام ۱۵۸درصد از دوز روزانه ویتامین C را تامین میکند. از دیگر منابع خوب برای ویتامین C میتوان به گریپفروت، کیوی، فلفلهایسبز، بروکلی، توتفرنگی، و پرتقال اشاره کرد.
دانههای آفتابگردان
تنها یک اونس (۲۸ گرم) دانه آفتابگردان بوداده میتواند ۳۷درصد از نیاز روزانه ویتامین E شما را تامین کند.همانند آنتیاکسیدانهای دیگر، ویتامین E به مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک میکند و از آسیب ناشی از آنها پیشگیری میکند. این آسیب میتواند موجب شکلگیری چینوچروک روی پوست شود. از دیگر منابع خوب برای ویتامین E میتوان به روغن جوانهگندم، بادام، فندق، و کره بادامزمینی اشاره کرد