معلولان و نابینایان بزرگترین اقلیت دنیا را تشکیل می دهنددبیر کنگره بین المللی حقوق شهروندی گفت: معلولان و نابینایان که امروزه بزرگترین اقلیت دنیا را تشکیل می دهند همیشه جزء مهمترین گروههایی هستند که در جامعه به نحو شایسته مورد توجه قرار نگرفتند. |
به گزارش ایران سپید مونس کشاورز شامگاه افزود: خداوند در آیه 70 سوره اسرا می فرماید: ولقدکرمنابنی آدم و ......این کرامت که از سوی ذات باری تعالی به انسان اعطا شده به معنای کرامت ذاتی است یعنی نگاه به انسان در مفهوم (انسان بماهو انسان )است و در آیه ای دیگر انسان به عنوان اشرف مخلوقات ذکر شده است.
وی بیان کرد: همه افراد جامعه به ویژه مسئولین باید نگاه ویژه ای به افراد معلول و نابینا داشته باشند و این افراد را باید همچون سایر افراد جامعه نگاه کرد.
دبیر کنگره بین المللی حقوق شهروندی خاطرنشان کرد: معلولین و نابینایان نیاز به توجه شهروندان دارند و در زمینه برخورد افراد جامعه با معلولین و نابینایان نیاز به برگزاری کلاسهای آموزشی دارد.
وی بیان کرد: برخورد مناسب شهروندان با افراد معلول می تواند این افراد را در جامعه فعال و با نشاط گرداند.
کشاورز با بیان اینکه بسیاری از افراد معلول و نابینا در مراکز علمی کشور مشغول به تحصیل هستند گفت: این افراد با همت و پشت کار خود در دانشگاهها موفق عمل می کنند و بسیاری از این افراد نابینا و معلول با توجه به محدودیت هایی که دارند در مشاغل حساس و تاثیر گذار کشور مشغول به فعالیت هستند.
وی تاکید کرد: باید دولتمردان و شهرداری های شهرهای کشور به افراد نابینا و معلول توجه کنند و با ایجاد امکانات رفاهی مناسب زمینه ساز فعالیت بیشتر این افراد در جامعه باشیم.
دبیر کنگره بین المللی حقوق شهروندی ادامه داد: انواع معلولیت که شامل جسمی حرکتی ،حسی ، ذهنی و یادگیری و روانی و اختلالات عصبی است هرکدام نیازمند مناسب سازی خاصی است که نیازمند مطالعه دقیق و موردی، شناسایی ظرفیتها ونیازها و امکانات و دانش فنی است.
به گفته وی طبق مصوبه هشتم خرداد 1368 مجلس شورای اسلامی نخستین اقدام قانونی در حمایت از افراد دارای محدودیت حرکتی و مناسب سازی محیط شهری صورت گرفته است.
کشاورز خاطرنشان کرد: فراکسیون مشترک بازنگری لایحه حمایت از حقوق معلولان در مجلس دهم در حال شکل گیری است که در روزهای آتی جلسه ای برای انتخاب هیات رییسه تشکیل خواهد شد.