شناسه خبر: 4201 منتشر شده در مورخ: 1393/4/14 ساعت: 14:05 گروه: اجتماعی  
تعویض لب گیر قلیان جلوی انتقال بیماری را نمی‌گیرد
کارشناس مسئول دخانیات وزارت بهداشت :

تعویض لب گیر قلیان جلوی انتقال بیماری را نمی‌گیرد

کارشناس مسئول دخانیات وزارت بهداشت با اعلام آب قلیان رطوبت دودهای سمی را افزایش می‌دهد گفت: اگر قانون ساماندهی عرضه مواد دخانی اجرایی شود نخ‌فروشی سیگار و عرضه غیر مجاز قلیان هم امکانپذیر نخواهد بود.

به گزارش ایران سپیدخدیجه محصلی  در مورد شیوع مصرف قلیان در فصل تابستان و در زمان اوقات فراغت جوانان، گفت: ممنوعیت استعمال قلیان طبق قانون مبارزه با دخانیات وجود دارد و در اماکن عمومی مصرف، عرضه و فروش آن ممنوع است.

وی ادامه داد: اینکه تا چه میزان این قانون اجرایی می‌شود موضوع دیگری است که برای اجرای آن همه واحدها باید تلاش کنند، یکی از اقدامات انجام شده در این زمینه ساماندهی عرضه مواد دخانی است که دستورالعمل آن به تصویب رسیده اما به طور کامل اجرایی نشده است.

محصلی گفت: اگر ساماندهی عرضه مواد دخانی اجرایی شود ممنوعیت فروش به افراد کمتر از 18 سال و نخ‌فروشی در اماکنی که پروانه ندارند به راحتی قابل اجرا خواهد بود.

این کارشناس مسئول دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین بازرسان بهداشتی که بر اماکن عرضه مواد خوراکی نظارت دارند چنانچه در این اماکن تخطی از قانون توسط مردم گزارش شود یا در حین بازرسی‌ها ببینند که مواد دخانی به فروش می‌رسد توسط نیروی انتظامی به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

وی در مورد عرضه قلیان گفت: در حال حاضر بسیاری از مراکز، پروانه فروش قلیان ندارند، غیر مجاز هستند و باید برای آنها فکر اساسی شود تا ممنوعیت عرضه به اجرا درآید.

وی با تاکید بر اینکه خواسته مردم باید منع مصرف قلیان باشد، گفت: متأسفانه مردم آنچنان که باید از مضرات قلیان آگاهی ندارند، بارها گفته‌ایم مصرف یک بار قلیان معادل 70 تا 100 نخ سیگار است اما باز مردم نسبت به آن بی‌توجه هستند.

محصلی گفت: نمی‌گوییم خطر سیگار کمتر است اما به دلیل اینکه در استعمال قلیان پُک‌های عمیق زده می‌شود و مدت زمان زیادی صرف می‌شود، از سیگار خطرناک‌تر است.

کارشناس مسئول دخانیات وزارت بهداشت در مورد تصور مردم از اینکه قلیان اعتیادآور نیست، گفت: ماده مصرفی قلیان توتون و تنباکو است و به دلیل نیکوتین اعتیاد آور است و شرکت‌های دخانی به دلیل همین اعتیاد آوری از جوانان سوء استفاده کرده و مصرف کنندگان را مجبور به استعمال می‌کنند.

وی افزود: در نتیجه مصرف کنندگان قلیان در جایی که مصرف‌ آن برایشان سخت است به طرف مصرف سیگار می‌روند.

وی همچنین در مورد اینکه گفته می‌شود آب موجود در قلیان از مضرات آن می‌کاهد، گفت: آب نقش کاهش دمای دود را بازی می‌کند و در نتیجه رطوبت دود افزایش می‌یابد و باعث تحمل بیشتر ریه‌ها برای استنشاق دود می‌شود اما سموم دود را از بین نمی‌برد.

محصلی همچنین با اشاره به اینکه مونوکسید بیشتری با مصرف قلیان وارد بدن می‌شود، گفت: بیماری‌هایی مثل سل و هپاتیت در مصرف‌کنندگان قلیان به راحتی سرایت می‌کند و تعویض سر قلیان از انتقال این بیماری‌ها جلوگیری نمی‌کند چرا که این بیماری‌ها در داخل لوله قلیان باقی می‌ماند و منتقل می‌شود.

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *