شناسه خبر: 4061 منتشر شده در مورخ: 1393/3/31 ساعت: 09:39 گروه: اجتماعی  
توانمند سازی معلولان/ بهسازی و مناسب سازی معابر رو به افزایش است
رییس ستاد ساماندهی سازمان‌های مردم نهاد

توانمند سازی معلولان/ بهسازی و مناسب سازی معابر رو به افزایش است

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه فرهنگ سازی و آموزش در کنار مناسب سازی معابر از جمله اقدامات مورد نیاز برای معلولان است گفت: باید با آگاه سازی و اطلاع رسانی فرهنگ سازی در رعایت حقوق معلولان را به شهروندان آموزش دهیم.

 اعضای شورا شهر با حضور در موسسه خیریه ریحانه مرکز نابینایان کشور( رودکی)که مختص نابینایان است بر لزوم توجه به معلولان و به ویژه نابینایان تاکید کردند. در این جلسه  الهه راستگو رئیس ستاد ساماندهی سازمان های مردم نهاد ، علی صابری عضو کمیسیون برنامه و بودجه و  مجتبی شاکری رییس کمیته فرهنگی حضور داشتند.

الهه راستگو در خلال این جلسه با اشاره به لزوم آموزش و فرهنگ سازی در مواجه و رعایت حقوق نابینایان گفت: از 22 سال پیش با نابینایان در ارتباط بودم و باید بگویم این قشر از توامند ترین اقشار هستند. آن روزها من برای این عزیزان اشک می ریختم اما وقتی با توانایی های آنان آشنا شدم برای خودم و امثال خودم  اشک ریختم که چگونه  بسیاری استعداد های خودمان را نادیده می گیریم.

الهه راستگو افزود: توانمند سازی معلولان یکی از رویکرد ها مهم ما در شورا است همچنانکه در ستاد ساماندهی سازمان های مردم نهاد نیز این رویکرد را دنبال می کنیم.

در حال حاضر در این ستاد کار گروهی با عنوان کارگروه معلولان داریم که هدایت ، هماهنگی و همراهی معلولان با اجزای شهر را بر عهده دارد. شورای شهر نیز بر این هماهنگی هدایت و همراهی تاکید دارد.

راستگو با اشاره به 24 آذر روز کار داوطلبانه گفت: ما در شورا روز 24 آذر را به عنوان روز کار داوطلبانه معرفی کردیم و چه خوب می شود در این روز افراد علاقه مند به کمک و یاری معلولان آموزش ببینند  و آنان را در تردد یاری رسانند.

وی ادامه داد: مناسب سازی و بهسازی معابر برای سهولت تردد معلول، جانباز و یا نابینا اقدامی ضروری است که کارهای مفیدی در این زمینه از سوی شهرداری تهران  انجام شده و  خوشبختانه رو به افزایش است اما موضوعی که باید مورد توجه قرار گیرد فرهنگ شهروندان است. تصور کنید معبری که بهسازی یا مناسب سازی شده اما موتور سواری که وسیله خود را در معبر پارک می کند این را چگونه می توان حل کرد. بنابراین لزوم توجه به فرهنگ عمومی شهر بسیار اهمیت دارد.

راستگو با تاکید بر ایجاد بانک اطلاعاتی نابینایان خاطر نشان کرد: یکی از اقداماتی که می توان انجام داد استفاده از ظرفیت افرادی است که علاقه مند به خدمت رسانی به نابینایان هستند و برای این کار ایجاد بانک اطلاعاتی نابینایان در سطح محلات ضروری است.

همچنین در این جلسه علی صابری دیگر عضو شورا بر لزوم خوانا بودن شهر برای نابینایان تاکید کرد.

عضو روشندل شورای اسلامی شهر تهران گفت: مناسب سازی و بهسازی ساختار شهری امری است که مورد نیاز معلولان و جانبازان است اما شاید مناسب سازی فیزیکی که برای معلولان در سطح شهر انجام می گیرد چندان در مورد نابینایان مهم نباشد چرا که این عزیزان قادر به حرکت هستند اما موردی که باید به آن پرداخت و تا به امروز هم چندان اقدامی در مورد آن انجام نشده، خوانا بودن شهر برای این عزیزان است.

صابری همچنین تصیرح کرد: استفاده از جی پی اس برای نابینایان به عنوان نخستین گام های خوانا بودن شهر برای آنان خواهد بود که ما به زودی به اجرا می گذاریم. راهنمایی نابینایان در معابر شهری از طریق علائم یا نصب  بلند گو ها مختص این کار یکی از مواردی است که باید در شهر به آن پرداخته شود . ان شاءالله ما این کار را از ساختمان شورا شروع خواهیم کرد.

وی همچنین در پاسخ به درخواست موسسه نیکو کاری ریحانه خبر داد: در ماه مبارک رمضان تجهیز چند سرای محله در منطقه 12 به قرآن ها و ادعیه  بریل را به عنوان پایلوت در دستور کار قرار داده تا به امید حق این امر را نیز عمومیت دهیم

رییس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران نیز گفت: وقتی می خواهیم شهر برای یک قشری مناسب سازی شود باید اول آن قشر را به مردم بشناسانیم.

مجتبی شاکری ادامه داد: به راستی تا امروز تا چه اندازه در ادبیات داستانی مان به نابینایان پرداخته ایم. در فیلم ها و تله فیلم ها و سریال ها تا چه اندازه شخصیت پردازی به نابینایان داشته ایم . ارتقای شخصیتی این عزیزان و اینکه شهروندان به آنان توجه کنند از همین جا آغاز می شود.

وی همچنین تصریح کرد: از طرفی بیاییم جامعه نابینای کشور را با تکنولوژی روز و اندیشه های نو آغاز کنیم. امروز دیگر زمانی نیست که بخواهیم از بریل برای توزیع محصولات به نابینا ها استفاده کنیم. امروز می توانیم سامانه ای مختص به این امر داشته باشیم و تا نابینا های عزیز به سهولت به آثاری نظیر کتاب گویا دسترسی داشته باشند . حال آنکه چاپ کتاب با بریل و یا نشر کتاب گویا از طرق معمول آن مشکلات فراوانی از جمله اجازه ناشر و یا گراین کاغذ خواهد داشت. 

وی افزود: اینکه در شهر شعائری در خصوص توجه به نابینایان نمی شود تا حدی درست است اما آیا خود شما اقدامی در این زمینه کرده اید. من اعلام می کنم شورای شهر به طور ویژه  به معلولان و جانبازان نگاه می کند اما این مستلزم آن است که شما عزیزان نیز طرح های پیشنهاد و عملیاتی ارائه کنید. اینکه تنها از شهرداری انتظار خدمات داشته باشیم نه اینکه درست نباشد اما منصفانه نیست. شما پیشنهاد بدهید شورا قطعا حمایت خواهد کرد.

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *