شناسه خبر: 34131 منتشر شده در مورخ: 1400/5/10 ساعت: 11:59 گروه: اجتماعی  
بیکار بودن ۴۰ درصد معلولان/ راه‌اندازی صندوق حمایت، گام نخست

بیکار بودن ۴۰ درصد معلولان/ راه‌اندازی صندوق حمایت، گام نخست

رییس هیات مدیره شبکه ملی تشکل‌های مردم نهاد معلولان جسمی-حرکتی با ابراز خرسندی از تحقق بخشی از قانون حمایت از معلولان گفت: ماده ۱۰ قانون حمایت از معلولان مربوط به تشکیل صندوق حمایت از فرصت های شغلی آنهاست و امروز که شاهد فرآیند عملیاتی شدن آن هستیم اتفاق میمونی است اما تازه اول راه قرار داریم و تحقق کامل آن نیازمند صبوری، حمایت و تعریف مکانیسم های اجرایی ونظارتی دقیق است.

به گزارش ایران سپید به نقل از آتیه آنلاین، کامران عاروان با تاکید بر ضرورت حذف بوروکراسی اداری در صندوق اظهار کرد: کاغذبازی و دیوانسالاری مانع تحقق درست و سریع امور است و صندوق با استفاده از تجارب دیگر موسسات و صندوق‌ها می‌تواند با ایجاد نرم افزارها و سامانه‌های مالی نسبت به ارایه سریع خدمات اقدام کند که علاوه بر کاهش هزینه‌ها، خدمت‌رسانی آسان و سریع‌تری به افراد تحت پوشش داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه افتتاح فیزیکی ساختمان صندوق لازم اما کافی نیست، افزود: اختصاص ساختمان و مکانی برای استقرار صندوق ضروری است اما کفایت نمی‌کند این اتفاق در صورتی که بتواند پیگیری امور، تسهیل و اجرای فرایندها را تا به ثمرنشینی اهداف و ماموریت های صندوق کمک کند ارزش آن دوچندان می‌شود.

عاروان بر استفاده از متخصصان امر در صندوق تاکید کرد و گفت: دو نفر از اعضا شبکه ملی تشکل‌های مردم نهاد جسمی-حرکتی  از اعضاء هیات امناء صندوق هستند که خوشبختانه آگاهی و تجربه بالایی در خصوص مسایل معلولان و همچنین مدیریت مالی و بانکی دارند و اگر رویکرد بهره‌گیری از نظرات مشاوران و متخصصان این حوزه در صندوق از ابتدا نهادینه شود مسیر حمایت، توسعه مشاغل و اشتغال آفرینی برای افراد دارای معلولیت علمی‌تر و با بهره‌وری افزون‌تری اتفاق می‌افتد.

علت بیکاری معلولان چیست؟

وی با اشاره به آمار غیررسمی ۴۰ درصدی معلولان بیکار در کشور ادامه داد: علت این حجم از بیکاری در جمعیت معلولان ناشی از نگاه جامعه، بخش دولتی و خصوصی است که بسیاری مواقع فرد معلول توانمند، ایده‌پرداز و خلاق به جهت برخی نگاه‌ها از استخدام در مراکز دولتی و بخش خصوصی محروم می‌ماند.

عاروان پرداخت مستمری به معلولان و خانواده‌های آن‌ها را بعضا در شکل‌گیری رفتارهای غلط در حوزه اشتغال معلولان موثر دانست و اظهار کرد: برخی در مواجهه با فرد معلولان او را از تلاش برای مولد بودن، اشتغال‌زایی و حتی کارکردن باز می‌دارند که با این شرایط جسمانی نیازی به کارکردن نیست و به نوعی فرد معلول و خانواده‌های آنان به دریافت مستمری تشویق می‌شوند، اما آیا با مستمری ۳۵۰ هزار تومانی می توان امور روزمره زندگی را مدیریت کرد؟

رییس هیات مدیره شبکه ملی تشکل‌های مردم نهاد معلولان جسمی‌-حرکتی تخصیص بودجه و نظارت دقیق بر هزینه‌کرد را از ضرورت‌های صندوق خواند و گفت: پس از تخصیص بودجه باید مکانیسم‌های نظارتی تعریف شده وارد عمل شوند و به صورت مداوم، دقیق و حساب شده تسهیلات پرداختی را تا تحقق ایجاد شغل و یا توسعه مشاغل رصد کنند که ثمره تلاش‌های مجموعه دست اندرکاران صندوق با ایجاد مشاغل‌های پایدار برای افراد دارای معلولیت به بار بنشیند.

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *