شناسه خبر: 20600 منتشر شده در مورخ: 1399/2/3 ساعت: 13:07 گروه: اجتماعی  
آیا مسیر "شاد" هموار می شود؟

آیا مسیر "شاد" هموار می شود؟

شبکه آموزش دانش آموزی "شاد" از اول اردیبهشت ماه به طور رسمی کار خود را آغاز کرده است هر چند هنوز خبر می رسد دانش آموزان و معلمان نابینا برای کار در این شبکه با مشکلاتی روبرو هستند.

به گزارش ایران سپید برای آشنایی با نحوه عملکرد این شبکه و مشکلاتی که در استفاده از آن به وجود می آید با معاون آموزشی توانبخشی سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفتگویی داشتیم. مجید هداوند ابتدا در مورد شبکه شاد، کارهایی که تا حال انجام شده و روشهای جایگزین تدریسص توضیح می دهد: در سازمان آموزش و پرورش استثنایی، ستاد راهبری، نظارت و کیفیت بخشی شبکه شاد با مسئولیت معاونت آموزشی، توانبخشی تشکیل شده و به رصد مشکلات و موانع و پیگیری آنها با همکاری کارگروه فنی مستقر در وزارتخانه ادامه می دهد در شروع کار ، استانها و مدارس ، مشکلاتی را به ما اعلام کردند مثل  بحث کلاسهای چند پایه کلاسهای پیش دبستانی، معلمان رابط، دانش آموزان تلفیقی و فراگیر، نرم افزارهایی که مورد نیاز دانش آموزان با آسیب بینایی است مثل نرم افزار  گویا ساز، مراکز مشکلات یادگیری، ورود همکاران توانبخشی و مشاوره، بحث کارگاههای متوسطه حرفه ای و پیش حرفه ای که همه را دسته بندی و به حوزه فنی وزارت آموزش و پرورش اعلام کردیم و قول گرفته ایم که مشکلات به تدریج حل شوند. بعلاوه سازمان برای دانش آموزانی که به شبکه شاد دسترسی ندارند اقداماتی را انجام داده است، از جمله استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی در قالب فایلهای صوتی ، تصویری و پیامهای نوشتاری با توجه به نیاز گروههای مختلف معلولیتی که قبل از راه اندازی شبکه شاد هم بوده اند. استفاده از ظرفیت دستگاههای پخش خانگی با تهیه لوحهای فشرده، استفاده از بسته های آموزشی مکتوب شامل راهنمای تدریس ،پوشه کار و حتی اعزام داوطلبانه همکاران معلم در صورت نیاز به درب منازل دانش آموزان که در برخی از مناطق انجام شده است. اما اگر با این اقدامات هم دانش آموزی باشد که به هیچ یک از این رسانه های ارتباط جمعی تلفن همراه، رادیو و تلویزیون دسترسی نداشته باشد پیش بینی شده بسته های آموزشی مکتوبی شامل پوشه کار،راهنمای تدریس با رویکرد فعالیت محور مثل انجام تکالیف قلم کاغذی و آموزش والدین را به صورت هفتگی تحویل والدین بدهند.

س: گفته می شود در شبکه شاد کانال ویژه ای برای دانش آموزان استثنایی وجود دارد این کانال به چه معناست آیا این دانش آموزان از سایر دانش آموزان مجزا می شوند؟ یا امکانات و دسترسیهای ویژه ای در اختیار آنها قرار داده شده است؟

ج: کانالی که به شکل ویژه در شبکه شاد دایر شده مانند کانالی است که بعضی از مدیریتها هم دارند و کانالی ارتباطی است مانند کانالهای پیام رسان که افراد می توانند پیامها، کلیپها یا مواردی که ویژه آموزش دانش آموزان استثنایی باشد را در آن قرار دهند. این کانال ارتباطات را بهتر می کند و وقتی وارد شبکه شاد می شوید باید لینک کانال را وارد کنید تا دایر شود و بتوانید وارد آن شوید. البته کار آموزش در شبکه شاد انجام می شود و این کانال تنها برای ارتباط بهتر می باشد.

س\ با توجه به اینکه کار تدریس باقیمانده کتابها باید تا پایان اردیبهشت انجام شود اگر در این فاصله زمانی شبکه شاد همچنان برای نابینایان دسترس پذیر نشود کار تدریس چگونه ادامه می یابد؟

ج: فرصت دسترسی به شبکه برای همه دانش آموزان باید فراهم شود و کارگروهی که گفتم ظرف چند روز آینده اکثر مشکلات را رفع می کند مانند امکان استفاده از نرم افزار گویا ساز . ولی اگر به هر دلیلی کسانی نتوانند وارد شبکه شوند سازمان برای آنها برنامه دارد  یا مانند قبل از عید در پیام رسانهایی که خود دانش آموزان استفاده می کردند امکان تبادل اطلاعات و مطالب آموزشی وجود دارد و همان کار ادامه می یابد و جای نگرانی نیست.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *