شناسه خبر: 18062 منتشر شده در مورخ: 1398/5/6 ساعت: 10:40 گروه: بهداشت و سلامت  
در واردات دارو به استانداردهای بین المللی توجه می کنیم

در واردات دارو به استانداردهای بین المللی توجه می کنیم

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: شرکتهای دارویی هند و چین عمده تهیه کننده مواد اولیه دارویی در جهان هستند.

به گزارش ایران سپیدبه نقل از مهر،محمدرضا شانه ساز، در حاشیه اجلاس رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در مشهد مقدس، گفت: در حال حاضر قریب به ۹۰ درصد مواد اولیه دارویی در دنیا توسط شرکت‌های دارویی هند و چین تأمین می‌شود.

وی با بیان این مطلب که برای واردات مواد اولیه دارویی می‌بایست استانداردهای بین المللی رعایت شود، افزود: برای واردات دارو، استاندارد ملی وجود ندارد، بلکه ما از استانداردهای بین المللیتبعیت می‌کنیم.

شانه ساز در ارتباط با تبلیغات دارو در شبکه‌های ماهواره‌ای و شبکه‌های اجتماعی، گفت: اساساً تبلیغات دارو در کشور ممنوع است و شرکت‌های دارویی فقط مجاز هستند داروهای خود را برای جامعه پزشکی و داروسازان، اطلاع رسانی کنند.

وی با انتقاد شدید از کسانی که به داروهای ماهواره‌ای اعتماد می‌کنند، افزود: متأسفانه این قبیل داروها قابل اعتماد نبوده و مورد تأیید سازمان غذا و دارو نیست.

شانه ساز ادامه داد: فروش دارو از طریق شبکه‌های اجتماعی نیز ممنوع است و مردم نباید به این قبیل داروها و تبلیغات اعتماد کنند.

وی افزود: مردم باید دارو را فقط از داروخانه تهیه کنند که در صورت عارضه احتمالی، پاسخگو وجود داشته باشد.

رئیس سازمان غذا و دارو، در ارتباط با کمبود دارو در کشور، گفت: کمبود واقعی دارو در کشور در حال حاضر کمتر از ۲۰ قلم دارو است که تلاش می‌کنیم این کمبودها به صورت فوریتی تأمین شود.

وی با عنوان این مطلب که دارو عملاً تحریم است، توضیح داد: وقتی برای نقل و انتقال ارز مورد نیاز تهیه مواد اولیه دارویی و همچنین واردات دارو با مشکل و محدودیت مواجه هستیم، در واقع دارو تحریم است.

شانه ساز در ارتباط با کمبود داروی «آزاتیوپرین» گفت: واردات این دارو به دلیل مشکلات نقل و انتقال ارز با چالش مواجه شد که برای واردات فوریتی آن اقدام کرده‌ایم.

وی افزود: این دارو از شنبه آینده در شرکت‌های پخش و از سه‌شنبه در داروخانه‌ها موجود خواهد بود.

آزاتیوپرین داروی کمکی برای جلوگیری از رد پیوند کلیه، کبد و لوزالمعده و همچنین درمان آرتریت روماتوئید شدید و کولیت روده مصرف می‌شود.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *