شناسه خبر: 16462 منتشر شده در مورخ: 1397/12/9 ساعت: 07:32 گروه: دانش و فن آوری  
کارآفرینی به سبک نابینایی

کارآفرینی به سبک نابینایی

خوشبختانه خلاقیت، از آن جمله ویژگیهای انسانی است که نه جغرافیا میشناسد و نه مختصات جسمی. در هر حد و مرزی که زندگی کنی و ویژگیهای جسمیت هرچه که باشد، خوب که پرورش یافته باشد و به بالهایش که مجال و مهلت پرواز داده باشی، راهش را پیدا میکند و در مسیر نوآوری دستت را میگیرد.

به گزارش ایران سپید  خوشبختانه خلاقیت، از آن جمله ویژگیهای انسانی است که نه جغرافیا میشناسد و نه مختصات جسمی. در هر حد و مرزی که زندگی کنی و ویژگیهای جسمیت هرچه که باشد، خوب که پرورش یافته باشد و به بالهایش که مجال و مهلت پرواز داده باشی، راهش را پیدا میکند و در مسیر نوآوری دستت را میگیرد. در میان نابینایان هم هستند کسانی که به خلاف آمدِ عادت، به جای انتظار برای حمایتهای دولتی و اجتماعی، راههای خلاقانه و جالبی را برای گذران زندگی و ابراز خلاقیتهایشان پیدا کرده اند. یکی از همین نمونه ها، «Alice Woodside Lynch» است.

آلیس، پیش از تحلیل رفتن شبکیه و نابینا شدنش، طراح داخلی بود. به قول خودمان دستی بر آتش هنر داشت. نابینا که شد، بر خلاف بسیاری انسانها که دچار افسردگیهای معمولِ ناشی از معلولیت میشوند، به خلاقیت ذاتیش مجال جولان داد تا ذات هنری خود را در عرصه ای متناسب با شرایط جسمی جدیدش به نمایش بگذارد. آلیس، با توجه به پیشینه اش در عرصه های مختلف هنری، خوب میدانست که بشر ذاتاً و فطرتاً دوستار زیبایی است و بعد از ابتلایش به نابینایی فهمید که استثنایی در مورد این گروه خاص هم وجود ندارد. نابینایان هم درست مثل سایرین به زیورآلات و تمام ابزارهای منتقل کننده حس زیبایی، علاقه دارند. این شد که به دنبال کمبودهای این گروه خاص در زمینه محصولات تزیینی گشت.

طراحی جواهرات و سایر محصولات پوشیدنی، از جمله حوزه هایی بود که آلیس پیش از نابینایی در آن فعالیت میکرد. او سعی کرد این حوزه را به نوعی برای نابینایان متناسب کند. شورای نابینایان ایالت کنتاکی آمریکا در این مسیر با مشاوره هایش بسیار به او کمک کرد. نوشته ها، یکی از مهمترین الِمانهای زینتی در چنین محصولاتی به حساب میآیند. او سعی کرد برای نابینایان، محصولاتی تولید کند که منقش به نوشته های بریل باشند تا صاحبان نابینایشان هم بتوانند از حس داشتن و دیدن نوشته ها، محظوظ شوند. او در ۲۰۱۰ ایده اش را عملیاتی کرد. شروع کارش با نوشتن حروف بریل بر روی فلزات و جواهرات آغاز شد. دستگاههای مخصوص این کار را پیدا کرد و سفارشهای خریداران نابینا را که شامل کلمات یا حروف خاصی میشدند، بر روی گردنآویزها، گوشواره ها یا سایر محصولات زینتی چاپ کرد.

آلیس کم کم کارش را گسترش داد. سعی کرد حوزه کارش را از جواهرات، به سایر محصولات و به ویژه محصولاتی که خاص نابینایان محسوب میشوند، گسترش دهد. حالا دیگر حروفی که آلیس به بریل بر روی محصولات مختلف چاپ میکند، نه فقط بر روی جواهرات، که روی پوشش یا بندِ عصای سفید، چشمبند، قلادهٔ سگهای راهنما و سایر محصولاتی که خاص نابینایان هستند هم به چشم میخورد. کارش هم آنقدر گسترش یافته که همکار جدیدی به نام «Shannon Fowler» را هم به پروژه اش اضافه کرده و وبسایت brailledesign.com را هم برای فروش محصولاتش در سراسر دنیا راه اندازی کرده است.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *