شناسه خبر: 15191 منتشر شده در مورخ: 1397/9/17 ساعت: 08:59 گروه: اجتماعی  
شیوع معلولیت در خراسان جنوبی بالاست/شهرستان ها مشاوره ژنتیک ندارد

شیوع معلولیت در خراسان جنوبی بالاست/شهرستان ها مشاوره ژنتیک ندارد

معاون بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه شیوع معلولیت در استان بالا است، گفت: در شهرستان ها مرکز ثابت مشاوره ژنتیک نداریم که باید پزشکان همکاری کنند.

به گزارش ایران سپید اعظم احمدی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اجرای طرح نواقص شنیداری و انجام مداخله زودهنگام برای نوزادان، بیان کرد:  این طرح از  سال ۸۷ در خراسان جنوبی شروع شده است.

وی با بیان اینکه طی سال گذشته ۹۷ درصد جمعیت استان تحت پوشش طرح غربالگری شنوایی قرار گرفته اند، افزود: در راستای اجرای این طرح، نوزادان قبل از یک ماهگی تست های شنوایی انجام می دهند و در صورت مشکوک بودن به مرحله دوم اجرا می روند.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه طی سال گذشته ۱۷ هزار و ۴۷۵ نفر تحت پوشش طرح در غربالگری شنوایی نوزادان قرار گرفتند، گفت: از این تعداد هشت هزار و ۷۸۴ نفر به مرحله تشخیص رفته اند.

احمدی اظهار کرد: طی سال گذشته بیش از ۲۷۷ میلیون تومان برای اجرای غربالگری شنوایی هزینه شده است.

وی از اجرای طرح غربالگری شنوایی برای سنین سه تا پنج سال خبر داد و گفت: این طرح هم در سه مرحله شامل غربالگری ، تشخیص و مداخله  انجام می شود.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه پنج دستگاه غربالگری شنوایی با اعتباری بالغ بر یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون تومان خریداری شده است، گفت: طی سال گذشته ۹۸۷ نفر مراجعه داشته اند.

احمدی با بیان اینکه در سال جاری قریب به هشت هزار و ۷۲۷ نفر تحت پوشش طرح غربالگری شنوایی قرار گرفته اند، افزود: از این میزان ۱۵۳ نفر به مرحله تشخیص رفته و ۴۵ نفر وارد مرحله مداخله شدند.

وی با اشاره به اجرای طرح غربالگری بینایی، افزور: ۴۲ هزار و ۴۲۰ کودک سه تا شش سال طی سال گذشته غربال شده اند.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه سه هزار و ۱۹۵ کودک وارد مرحله تشخیص شده اند، افزود: هزار و ۷۵۰ کودک دچار اختالات بینایی و  ۴۳۱ کودک دچار تنبلی چشم بودند.

احمدی با اشاره به دیگر طرح های اجرایی بیان کرد: طی سال گذشته طرح آگاه سازی از معلولیت بین ۱۸ هزار و ۴۳۵ نفر اجرایی شد.

وی از فعالیت شش مرکز مشاوره ژنتیک در استان خبر داد و گفت: در شهرستان ها مشاوره ژنتیک نداریم و نیاز است پزشکان همکاری کنند.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه متاسفانه شیوع معلولیت ها در استان به خصوص در روستاها بالا است، افزود: در سرشماری سال ۹۰، نرخ رشد معلولیت در کشور ۱.۷ و در خراسان جنوبی ۲.۳ بوده است.

احمدی با بیان اینکه سال گذشته سه هزار و ۷۰۰ نفر از خدمات مشاوره ژنتیک استفاده کرده اند، افزود: همچنین در سال جاری هزار و ۷۰۰ نفر به مراکز مشاوره ژنتیک مراجعه داشته اند.

وی بیان کرد: طی سال گذشته ۱۸ جنین و سال جاری شش جنین معلول شناسایی و سقط قانونی انجام شده است.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی از اجرای طرح غربالگری مشاوره ژنتیک خبر داد و افزود: طی سال گذشته چهار هزار و ۷۰۰  زوج تحت پوشش اجرای این طرح قرار گرفتند.

احمدی با بیان اینکه در سال جاری طرح غربالگری اختلالات ژنتیکی بین سنین ۱۵ تا ۲۵ سال برگزار می شود، گفت: پیش بینی می شود این طرح برای دو هزار نفر اجرایی شود.

وی با بیان اینکه ژن عامل بیماری و معلولیت در روستاهایی که شیوع بالاتری دارند، شناسایی می شود، گفت: این امر تاکنون در هشت روستا انجام شده است.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی با بیان اینکه متاسفانه در خراسان جنوبی شاهد بیماری های ژنتیکی نادری هستیم، گفت: ۸۳ هزار بیماری ژنتیکی وجود دارد که تنها چهار بیماری را غربال می کنیم.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *