شناسه خبر: 14803 منتشر شده در مورخ: 1397/8/14 ساعت: 12:01 گروه: اجتماعی  
تولید غضروف انسانی توسط یک محقق ایرانی

تولید غضروف انسانی توسط یک محقق ایرانی

یک محقق ایرانی موفق به تولید غضروف انسانی شد . این غضروف قابلیت پیوند به بافت غضروفی بیمار را دارد.

به گزارش ایران سپیدبه نقل از ایسنا: مهدی هادی، مجری طرح تولید غضروف انسان را از دستاوردهای مطالعاتی خود عنوان کرد و گفت: فاز اولیه این طرح در آزمایشگاه تولید شده و این محصول می‌تواند به صورت صنعتی و به عنوان یک محصول دارویی در آینده نزدیک تولید شود.

وی درباره این پروژه تحقیقاتی توضیح داد: برای تولید غضروف انسان، ابتدا از سلول‌های غضروف خود بیمار نمونه گرفته می‌شود، سپس این سلول‌ها تکثیر داده شده و بعد آن‌ها روی یک داربست پروتئینی از جنس کلاژن کشت داده‌ می‌شوند و در نهایت یک غضروف کامل انسان در زمان ۳۰ روز ساخته می‌شود.

این محقق که سابقه فعالیت تحقیقاتی در پژوهشگاه رویان را نیز در کارنامه خود دارد، افزود: بعد از مرحله تولید بافت غضروف، آزمون‌های کنترل کیفی مختلف بر روی نمونه انجام می‌شود و معمولا پس از انجام آزمون‌ها و صدور شناسنامه محصول، بافت مورد نظر معتبر بوده و این غضروف می‌تواند به انسان پیوند زده شود.

هادی که هم اکنون به عنوان سرپرست واحد تولید داروهای بیولوژیک در یک شرکت تحقیقاتی داروسازی در حال فعالیت است، با بیان اینکه این پیوند از نوع "اتولوگ" یا همان خودی است، گفت: این مسئله از نظر پاسخ‌های ایمنی بسیار حائز اهمیت است، زیرا بدن بیمار آن را پس نمی‌زند.

این پژوهشگر با بیان اینکه در سال 2018 در آمریکا محصولی به عنوان غضروف انسان تولید و وارد بازار جهانی  شده است، گفت: این محصول که برای خود بیماران طراحی می‌شود، به قیمت خیلی گرانی فروخته می‌شود.

هادی با بیان اینکه پایان‌نامه ارشد وی با عنوان "تاثیر ساختار تخلخلی و حفرات داربست کلاژنی در کشت سلول‌های کندروسیت انسان در آن در مهندسی بافت غضروف" سرآغاز این پروژه تحقیقاتی بوده است، یادآور شد: پایان‌نامه من با استاد راهنمایی پروفسور کاظم پریور در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و با حمایت دکتر یعقوب حقیقت‌نیا از صنعت داروسازی کشور دفاع شده است.

وی افزود: این طرح از سوی هولدینگ سرمایه‌گذاری دارویی سازمان تامین اجتماعی حمایت مالی شد و در نهایت در حد یک پایان‌نامه باقی نماند و به عنوان یک پروژه تحقیقاتی در حال ادامه است.

این محقق در ادامه یادآور شد: چندی پیش مقاله این طرح را برای کنگره‌ای با عنوان کنگره جهانی بیومتریال و مهندسی بافت ۲۰۱۸ به کشور ایتالیا ارسال کردم و به عنوان سخنران کلیدی و رئیس کمیته علمی این کنگره به رم دعوت شدم که پروژه من در این کنگره به خاطر نوآوری تحقیقات و کیفیت بهتر آن نسبت به محصول آمریکایی، توجه چند شرکت‌ دارویی معتبر را جلب کرد.

هادی در پایان یادآور شد: برای ادامه این طرح خارج از کشور تقاضاهای زیادی توسط شرکت‌های معتبر دارویی و دانشگاه‌های کشور ایتالیا مطرح شده است، اما ترجیح من به نتیجه رساندن این طرح در داخل کشور و کمک به بیماران با آسیب‌های شدید غضروفی است.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *