شناسه خبر: 13794 منتشر شده در مورخ: 1397/4/27 ساعت: 13:59 گروه: دانش و فن آوری  
لباس قضاوت بر تن حقوقدان نابینا
برای اولین بار در پاکستان

لباس قضاوت بر تن حقوقدان نابینا

هیچ چیز نمی تواند در مقابل اراده ی انسان بایستد، هر چقدر شرایط سخت باشد یا دیگران دستیابی به خواسته ها را غیر ممکن بدانند، اما در نهایت این اراده های سخت هستند که بارِ رؤیاها را به دوش می کشند و از هر مانعی قوی تر و نیرومندتر هستند.

به گزارش ایران سپید داستانهای الهام بخشِ پیروزی به پایان نرسیده اند، هم اکنون نیز وجود دارند و در آینده هم شاهد آنها خواهیم بود.

 بسیاری از مردم به دلیل شرایط خاص جسمی او را از انجام ساده ترین و کوچکترین کارهای روزانه ناتوان و موفقیت او را غیر ممکن میدانستند.

 «یوسف سلیم» جوان ۲۵ ساله  پاکستانی که به طور کامل نابینا است توانست به رؤیایی که در تمام زندگیش به آن می اندیشید دست یابد. او به تازگی به سِمت قضاوت در دادگاه دست یافته و نخستین قاضی نابینا در تاریخ کشور پاکستان به شمار میرود.

همین چند روز پیش بود که یوسف سلیم برای نشستن بر مسند قضاوت سوگند یاد کرد، او توانست در میان 6 هزار و پانصد رقیب در فهرست نهایی 21 نفر برگزیده قرار بگیرد. او موفق شد در همه امتحانات مکتوب به علاوه تست سلامت روان نمره قبولی کسب کند.

 البته موفقیت سلیم ناگهانی و در یک شب اتفاق نیفتاده، بلکه او برای رسیدن به رؤیایش راه طولانی و پر پیچ و خمیرا پیمود و توانست در سال 2014 مدال طلای تخصص در قانون را از دانشگاه پنجاب لاهور به دست بیاورد و دو سال به تجربه آموزی در زمینه قضا بپردازد.

یکی از اصلیترین چالشهایی که سلیم در مسیر نشستن بر مسند قضاوت با آن دست به گریبان بود این بود که متصدیان انتخاب، نمیتوانستند بپذیرند یک قاضی نابینا قادر به خواندن برگهها و اسناد مختلف باشد. سلیم با تلاش فراوان توانست به آنها اثبات کند که میتواند به کمک صفحه خوانها و برنامههای OCR که برگهها را به متون الکترونیکی تبدیل میکند، هر سندی را مطالعه کند. سلیم بر این باور است که قبولی او در این آزمون یک نقطه عطف است و او از این پس مسئولیت سنگین و سختی را بر دوش خود احساس میکند

سلیم از جمله جوانهایی است که خود را تحت تأثیر «محمدعلی جناح»، مبارز و سیاستمدار پاکستانی میدانند. عضوی از یک خانواده پیشرو و تحصیل کرده است و از میان خواهران و برادرانش هم دو تایشان نابینا هستند. سایما، خواهر بزرگتر سلیم، نخستین نابینایی است که در سیستم حقوق شهروندی پاکستان مشغول به کار شده و بیشتر وقتش هم در دفتر پاکستان در سازمان ملل در شهرهای ژنو و نیویورک میگذرد و در میان نابینایان پاکستانی به عنوان یک الگو شناخته میشود؛ به طوری که از او به عنوان «هلن کلر» پاکستان یاد میشود و عایشه که از مقطع دکترا فارغ التحصیل شده و در دانشگاهی در شهر لاهور به عنوان استاد و مدرس، مشغول به تدریس است.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *