شناسه خبر: 13371 منتشر شده در مورخ: 1397/2/30 ساعت: 08:39 گروه: اجتماعی  
روایت از «بنگاه ازدواج» یک روحانی + فیلم

روایت از «بنگاه ازدواج» یک روحانی + فیلم

از اواسط خیابان جیحون، گلدسته‌های طلایی مسجد سید عزیزالله پیداست. جایی که در آن شیخ علیرضا رضائیان تلاش می‌کند تا دخترها و پسرهای جوان را راحتتر و آسانتر به سمت اجرای سنت پیامبر(ص) هدایت کند.

به گزارش ایران سپید به نقل از مهر  حجت‌الاسلام رضائیان ۵۶ ساله، هم امام جماعت مسجد سیدعزیزالله در خیابان جیحون است، هم مشاور خانواده و امور تربیتی در مدارس، هم در کار ساخت و ساز و معماری خانه است و هم با محوریت ازدواج آسان ، ۱۰ سال است دختران و پسران را به هم می‌رساند. پوشه ها و زونکن های روی میز و کمد اتاق حاج آقا از ۸۰۰ فرم متقاضی و ۱۴۰ مورد عقد انجام شده توسط امام جماعت مسجد سیدعزیزالله خبر میدهد. او که شش فرزند دارد، چهار فرزند خود را هم از همین طریق به خانه بخت فرستاده است.

این فرمها، خانه بخت درست می کنند

حاج آقا رضائیان درباره نحوه آشنا کردن دختران و پسران در طرح ازدواج آسان میگوید: « ما اینجا فرم‌هایی حاوی ۲۸ سوال داریم. سوالها از مشخصات ظاهری هست تا دیدگاههای اجتماعی، اعتقادی و خواسته های دختر و پسر. من از طریق این مشخصات دخترها و پسرها را با هم آشنا می کنم. جلسه اول و دوم خواستگاری هم در مسجد برگزار می شود. حتی شرحی از جلسه خواستگاری هم به بنده گزارش می شود تا مراحل بعدی را توسط خانواده ها هدایت کنیم.

در واقع در جلسه اول هدف این است که دختر و پسر فقط همدیگر را ببینند و از نظر ظاهری بپسندند. بعد از آنها سوال می کنیم که آیا به دل هم نشسته اند؟ اگر جواب مثبت بود در جلسه  دوم درباره مناسبات اخلاقی، بحث مهریه، اخلاق های خانوادگی و... صحبت کنیم و اگر این جلسه هم خوب پیش رفت و هنوز نظر دوطرف نسبت به هم مساعد بود سراغ خواستگاری رسمی می رویم»

عشق و دیگر هیچ!

حاج آقا رضائیان در مسئله ازدواج به وجود عشق و علاقه بین طرفین  بسیار معتقد هستند و به همین خاطر درباره مشکلاتی که ممکن است در جریان خواستگاری به وجود بیاید، می گویند: « اگر در برخورد خانواده ها با هم در جلسه خواستگاری مشکلی پیش بیاید دوباره دختر و پسر را این بار به همراه خانواده ها به مسجد دعوت می کنیم تا صحبت‌های آنها را هم بشنویم. در واقع هر دختر و پسری که از طریق مسجد به خواستگاری بروند باید شرحی از جلسه خواستگاری را به اطلاع مسجد برسانند. ما در این جلسات سعی می کنیم موانع و مشکلات و اختلاف عقیده های احتمالی بین دختر و پسر و خانواده هایشان را برطرف کنیم. مثلا یکی از اختلافات شایع، اختلاف در میزان مهریه است که خانواده دختر می خواهند رقم بالاتری قرار بدهند. دراین مواقع بنده سعی می کنم با استفاده از مباحث دینی و شرعی خانواده ها را به مهریه کمتر، سختگیری کمتر و زندگی ساده تر مجاب کنم. خدا را شکر در اکثر مواقع هم این روش جواب می دهد.»

به گفته امام جماعت مسجد سیدعزیزالله، تا جایی که  دختر و پسر از ازدواج با هم انصراف ندهند ما موضوع آنها را ادامه می دهیم حتی اگر خانواده ها مخالف باشند. چون طرف ما دختر و پسر هستند و اگر در صورت نبود مشکل خاصی، واقعا به هم علاقه مند و عاشق باشند مشکلات این مرحله را پشت سر می گذارند. چون عشق بین دختر و پسر و زن و مرد حلال بسیاری از مشکلات است.

خودم هم ازدواج آسانی هستم

در دفتر حاج آقا فرم های متقاضیان در زونکن های متفاوت از نظر سنی دسته بندی شده اند. زونکن هایی با عناوین دختران هجده تا بیست و پنج سال، دختران بیست و شش تا سی و پنج سال، پسران بیست و هشت تا سی و پنج سال و... . همین عناوین این سوال را در ذهن بیننده به وجود می آورد که اختلاف سنی مناسب از نظر مجری طرح ازدواج آسان چه سنی است. حاج شیخ علیرضا رضائیان در این باره پاسخ می دهد: « از نظر من اختلاف سنی بین پسر و دختر تا ۱۰ سال هم جایز است اما در موارد بزرگتر بودن دختر مشکلاتی به وجود می آید که ما آن را زیاد ترویج نمی کنیم مگر اینکه خود دختر و پسر عواقب و مخاطراتش را بپذیرند. مثلا پسری آمده و می گوید این خانم فقط سه سال از من بزرگتر است چرا با او ازدواج نکنم؟ می گویم در واقع شما باید با دختری که پنج سال از خودتان کوچکتر است ازدواج کنید پس اختلاف سنی شما سه سال نیست بلکه هشت سال است و این اختلاف هشت ساله در روح و جسم زن و در جریان زندگی مشترک خودش را نشان می دهد.»

حاج اقا رضائیان خودش هم با سبک ازدواج آسان، ازدواج کرده است: «بیست سالم که شد از پدرم خواستم یکی از اتاق های خانه را به من بدهد. دو فرزند من در همان اتاق بزرگ شدند. آن موقع شهریه ناچیز طلبگی داشتم و به عنوان کمک خرج در آموزش و پرورش هم تدریس می کردم. وسیله نقلیه هم یک موتور داشتم که بعدها با چهار فرزندم به همراه خودم و همسرم، شش نفره سوار این موتور می شدیم و رفت و آمد می کردیم. اگر برای خرجی خانه لازم می شد با همین موتور پیک موتوری می شدم یا مسافرکشی هم می کردم.

مشروح این گفت و گو را در فیلم زبر ببینید.

 

 

روایت از «بنگاه ازدواج» یک روحانی
  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *