شناسه خبر: 1183 منتشر شده در مورخ: 1392/9/11 ساعت: 11:20 گروه: دانش و فن آوری  
نوشیدنی‌ها با فناوری نانو غنی‌سازی می شوند
با همکاری دانشگاه تهران و بلژیک

نوشیدنی‌ها با فناوری نانو غنی‌سازی می شوند

پژوهشگران دانشگاه تهران با همکاری دانشگاه بلژیک با استفاده از فناوری نانو روش مناسبی را برای غنی سازی نوشیدنی‌ها ارائه کردند که در صنایع تولید نوشیدنی و دارویی کاربرد دارد.

بسیاری از ترکیبات فرا ویژه‌ سودمند همانند کاروتنوئیدها، ویتامین‌های محلول در چربی و اغلب ترکیبات فنولی چربی‌ دوست هستند. ماهیت آب‌ گریز این ترکیبات افزودن آنها را به درون غذاها و نوشیدنی‌های مایع فاقد چربی به ویژه انواع نوشیدنی‌های شفاف تقریبا غیرممکن می‌سازد.

در این راستا پژوهشگران دانشگاه تهران با همکاری دانشگاه گنت بلژیک مطالعاتی را در این زمینه انجام دادند. در این تحقیقات 4 ترکیب زیست فعال مدل شامل کورکومین، ویتامین D، اسید فولیک و بتاکاروتن با استفاده از برهمکنش‌های جاذب نانوپوشانی شدند.

در این مطالعه از ویژگی ترابری ذاتی بتالاکتوگلوبولین در انتقال مواد مغذی برای ایجاد سیستم‌های تحویل سبز (بی‌خطر) با ابعاد نانومتر بهره گرفته شد. سیستم‌های تحویل ایجاد شده با ابعاد نانومتر امکان غنی‌سازی نوشیدنی‌های شفاف را با ترکیبات آب‌گریز و بدون نیاز به امولسیفایر فراهم می‌کند.

نتایج این طرح در صنایع نوشیدنی‌ها و صنایع دارویی کاربرد دارد.

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *