شناسه خبر: 11076 منتشر شده در مورخ: 1396/1/14 ساعت: 11:47 گروه: مشاوره  

رفلاکس معده چیست؟

سوزش معده یا رفلاکس، یکی از مشکلات شایع در تعطیلات نوروزی و ایام دید و بازدید است که از جمله علل بروز آن پرخوری، مصرف غذاهای سنگین و حاوی چربی بالا و... است. برای جلوگیری از این مشکل باید نکاتی را مد نظر قرار داد.

به گزارش ایران سپید

 

به نقل از سلامت آنلاین، یک استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس بخش گوارش بیمارستان امام خمینی در خصوص مصرف مواد غذایی که سبب سوزش معده می‌شود، بیان کرد: استفاده از مواد غذایی

مانده مثل ترشی، ادویه، سس گوجه فرنگی، نوشابه‌های گازدار و استعمال دخانیات سبب تشدید سوزش معده می‌شود. از طرفی اغلب افراد به خصوص در ایام نوروز وعده شام

را دیر مصرف می‌کنند، به طوری که فاصله زمانی بین خواب و شام آنها کم است. این مسئله باعث بروز عارضه رفلاکس و تشدید سوزش معده می‌شود.

 

ناصر ابراهیمی دریانی اظهار داشت: اشخاص باید از دراز کشیدن بلافاصله پس از صرف وعده غذایی خودداری کنند، همچنین رفلکس با خوردن غذاهای چرب

مصرف غذاهای سنگین، دیر هضم و پر چرب منجر به

اتساع معده می‌شود، به گونه‌ای که دریچه بین مری و معده باز مانده و برگشت اسید معده موسوم به "رفلاکس" رخ می‌دهد.

رئیس بخش گوارش بیمارستان امام خمینی با بیان اینکه پرخوری سبب می شود معده حالت اتساع پیدا کند، عنوان کرد: اشخاص باید از پرخوری کردن به خصوص در ایام تعطیلات

عید پرهیز کنند و نوشیدن نوشابه یا دوغ گازدار سبب برگشت اسید معده می‌شود. از این رو افراد باید حجم غذای خود را در مهمانی ها کنترل کنند و در صورتی که دچار

سوزش معده بسیار شدید شدند، از قرص‌های کاهش دهنده اسید معده مانند امپرازول و رانیتدین یا شربت آنتی اسید استفاده کنند.

 

ابراهیمی دریانی مصرف چای پررنگ، قهوه، شکلات و به خصوص شکلات تلخ را در ایجاد رفلاکس موثر خواند و تاکید کرد: استفاده از سرکه، خیار شور و سس گوجه فرنگی نقش

بسزایی در ایجاد سوزش معده و رفلاکس دارد.

وی اضافه کرد: برگشت اسید معده می‌تواند سبب سوزش پشت جناغ، بازگشت اسید معده به داخل دهان، تلخی دهان یا حتی درد شدید قفسه سینه و ناراحتی قلبی شود.

 

او افزود: رفلاکس می‌تواند سبب درد سینه شود بنابراین در برخی از موارد رفلاکس با ناراحتی قلبی اشتباه گرفته می‌شود. از طرفی رفلاکس ممکن است باعث سرفه مزمن

و تشدید علائم آسم در مبتلایان به این عارضه شود.

 

 

ابراهیمی دریانی عنوان کرد: رفلاکس همچنین کرم خوردگی و پوسیدگی دندان یا آپنه (وقفه تنفسی در خواب) را مبه همراه دارد که اگر برگشت اسید معده ادامه پیدا کند،

باعث التهاب مری و تنگ شدن آن می‌شود. حملات آپنه (ایست تنفسی در خواب) در افرادی که دچار چاقی هستند، بیشتر مشاهده می‌شود.

وی اظهار داشت: مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر یا IBS باید از مصرف غذاهای نفاخ و همچنین موادی که حامی قند رافینوز هستند، مانند نخود، لوبیا، باقلا، عدس،

آش رشته، گیاه ماش و به خصوص تخمه در دید و بازدیدهای نوروز اجتناب کنند.

رئیس بخش گوارش بیمارستان امام خمینی یادآور شد: مصرف نوشابه‌های گازدار، میوه و سبزیجاتی مانند کلم و ترب در مبتلایان سندروم روده تحریک پذیر سبب تشدید علائم‌شان

می‌شود.

 

ابراهیمی دریانی توصیه کرد: افرادی که دچار سندروم روده تحریک پذیر هستند، باید تا حد امکان از استرس و اضطراب دوری کنند. از این گذشته، افزودن زیره سیاه در

موادی مانند برنج یا نوشیدن یک قاشق چای خوری عرق نعناع در این گروه از اشخاص موثر است. البته افراد باید توجه داشته باشند عرق نعناع وقتی موثر است که بیمار

دچار رفلاکس نباشد به دلیل اینکه نوشیدن عرق نعناع منجر به تشدید سوزش معده می‌شود. (باشگاه خبرنگاران)

 

  twitter linkedin google-buzz facebook digg afsaran
کلید واژه
 
نظرات بینندگان
نظر شما
لطفا جهت تسهیل ارتباط خود با ایران سپید، در هنگام ارسال پیام این نکات را در نظر داشته باشید:
1.ارسال پیام های توهین آمیز به هر شکل و با هر ادبیاتی با اخلاق و منش اسلامی ،ایرانی ما در تناقض است لذا از ارسال اینگونه پیام ها جدا خودداری فرمایید.
2.از تایپ جملات فارسی با حروف انگلیسی خودداری کنید.
3.از ارسال پیام های تکراری که دیگر مخاطبان آن را ارسال کرده اند خودداری کنید.
4. ثبت نظرات در سايت ايران سپيد براي هر نظر حداکثر 400 واژه است.
نام:
ایمیل:
نظر: *