درمان سوء هاضمه با طب سنتی
در تابستان و فصول گرم شرایطی فراهم میشود که بیماریهای فصلی مانند اسهال، وبا و مسمومیتهای غذا از طریق مواد غذایی منتقل شده و گسترش یابند.
|
به گزارش ایران سپید به نقل از ایسنا: وی خوردن لیمو و مصرف ریحان در ماست را مفید دانست و عنوان کرد: استراحت کردن، عدم استعمال دخانیات، نخوردن کافئین مثل قهوه و نخوردن خودسرانه دارو از نکاتی است که باید رعایت شود.
این متخصص طب سنتی با بیان اینکه مصرف جوشانده شیرینبیان، ریشه زنجبیل و گون و همچنین دارچین نیز به رفع مسمومیت غذایی کمک میکند، افزود: برای کاهش تهوع ناشی از مسمومیت میتوان روزی سه بار و هر بار حدود 250 میلیگرم عصاره زنجبیل را که در داروخانهها به فروش میرسد، مصرف کرد.
بهادی خاطرنشان کرد: اگر قرار است گیاه زنجبیل تازه یا خشک مصرف شود، باید به این نکته هم توجه کرد که به دلیل ساختار ریشهای آن تا 70 درصد حاوی پلی ساکارید است که اثر درمانی ضدتهوع ناشی از آن نیست پس برای مصرف دوز 250 میلیگرم ماده موثره، لازم است به مقدار بیشتری زنجبیل مصرف کنید.
وی اضافه کرد: البته غیر از زنجبیل، برخی عرقیات گیاهی مثل عرق نعناع و آویشن نیز برای درمان سوءهاضمه و رفع مشکلات بعد از ابتلا به مسمومیت غذایی کاربرد دارد؛ به طوری که اگر دچار معده درد شدید بهتر است نصف قاشق غذاخوری آویشن را با مقداری آب بجوشانید و پس از آن که جوشانده را از صافی عبور دادید، میل کنید. همچنین میتوان نصف قاشق غذاخوری دارچین را نیز دم کرد و خورد.
بهادری بیان کرد: از دیگر گیاهانی که در درمان این مشکل موثر هستند میتوان به زیره سبز و سیاه و مرزنجوش اشاره کرد. البته استفاده از زیره سبز و سیاه، در کاهش نفخ شکم نیز بسیار موثر است برای این منظور میتوان حدود نیم گرم زیره سیاه را با مقداری نبات سایید و پس از صرف غذا میل کرد.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/9849.html |