فرزندخوانده برای زوج های نابینا با شرط و شروط
مدیر کل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی گفت:در بند (ه) ماده (6) در شرایط درخواست کنندگان برای سرپرستی مقرر شده است: (سلامت جسمی و روانی لازم و توانایی عملی برای نگهداری و تربیت کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی) الزامی است.
|
به گزارش ایران سپید در پی تماس یکی از خوانندگان روزنامه مبنی بر اینکه زوجهای نابینا میتوانند از سازمان بهزیستی کودکی را به سرپرستی بگیرند یا نه؟! برای دریافت جواب این سؤال با محمد نفریه، مدیر کل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی به گفتگو پرداختیم.
وی در مورد شرایط خانواده یا زوج برای پذیرش فرزندخوانده از بهزیستی گفت: در مواد 5 و 6 قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست، مصوب 1392 آمده است: ماده پنج «الف- زن و شوهری که پنج سال از تاریخ ازدواج آنان گذشته باشد و از این ازدواج صاحب فرزند نشده باشند، مشروط به اینکه حد اقل یکی از آنان بیش از سی سال سن داشته باشد. ب- زن و شوهر دارای فرزند مشروط بر اینکه حد اقل یکی از آنان بیش از سی سال سن داشته باشد. ج- دختران و زنان بدون شوهر، در صورتی که حد اقل سی سال سن داشته باشند، منحصراً حق سرپرستی اناث را خواهند داشت.
تبصره 1- چنانچه به تشخیص سازمان پزشکی قانونی امکان بچه دار شدن زوجین وجود نداشته باشد، درخواست کنندگان از شرط مدت پنج سال مقرر در بند (الف) این ماده مستثنی میشوند.
تبصره 2- چنانچه درخواست کنندگان سرپرستی از بستگان کودک یا نوجوان باشند، دادگاه با اخذ نظر سازمان و با رعایت مصلحت کودک و نوجوان میتواند آنان را از برخی شرایط مقرر در این ماده مستثنی نماید. تبصره 3- اولویت در پذیرش سرپرستی به ترتیب با زن و شوهر بدون فرزند، سپس زنان و دختران بدون شوهر فاقد فرزند و در نهایت، زن و شوهر دارای فرزند است.
تبصره 4- درخواست کنندگان کمتر از پنجاه سال سن، نسبت به درخواست کنندگانی که پنجاه سال و بیشتر دارند، در شرایط مساوی اولویت دارند.
تبصره 5- در مواردی که زن و شوهر درخواست کننده سرپرستی باشند، درخواست باید به طور مشترک از طرف آنان تنظیم و ارائه شود.» نفریه در ادامه صحبتهایش شرایط درخواست کنندگان را به شرح زیر عنوان کرد: ماده 6 «الف- تقیّد به انجام واجبات و ترک محرمات ب- عدم محکومیت جزائی مؤثر با رعایت موارد مقرر در قانون مجازات اسلامی ج- تمکن مالی د- عدم حِجر ه- سلامت جسمی و روانی لازم و توانایی عملی برای نگهداری و تربیت کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی و- نداشتن اعتیاد به مواد مخدر، مواد روانگردان و الکل ز- صلاحیت اخلاقی ح- عدم ابتلا به بیماریهای واگیر یا صعب العلاج ط- اعتقاد به یکی از ادیان مصرح در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران.
تبصره 1- رعایت اشتراکات دینی میان سرپرست و افراد تحت سرپرستی الزامی است. دادگاه صالح با رعایت مصلحت کودک و نوجوان غیر مسلمان، سرپرستی وی را به درخواست کنندگان مسلمان میسپارد.»
نفریه در پاسخ به سؤال دیگر ما در خصوص اینکه آیا زوجهای نابینا یا زوجهایی که معلولیت جسمی-حرکتی دارند میتوانند از این سازمان فرزندخوانده دریافت کنند؟ اظهار داشت: بنا بر تأکید کنوانسیون جهانی حقوق کودک، در کلیه اقدامات انجام شده برای کودکان، تأمین منافع عالیه آنان باید مد نظر قرار گیرد. این مهم در تصویب قانون فرزندخواندگی مصوب 1392 نیز مد نظر قرار گرفته است.
مدیر کل امور کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی افزود: در بند (ه) ماده (6) در شرایط درخواست کنندگان برای سرپرستی مقرر شده است: (سلامت جسمی و روانی لازم و توانایی عملی برای نگهداری و تربیت کودکان و نوجوانان تحت سرپرستی)
این مقام مسئول در پایان گفت: زوجهای معلول و سالم ابتدا باید شرایط عمومیشان محرز شود، بعد از آن پرونده آنها از سوی کارشناسان مورد بررسی قرار میگیرد که آیا زوج درخواست دهنده توانایی تربیت و نگهداری فرزند را دارند یا نه؟ اگر زوجهای معلول اثبات کنند که میتوانند از کودک نگهداری کنند، با توجه به نظر کارشناسان و بهزیستی به آنها فرزندخوانده تعلق میگیرد. (جعفری)
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/8293.html |