printlogo


کد خبر: 7626تاریخ: 1394/9/4 09:21
تمدید تفاهمنامه سازمان بهزیستی و بنیاد علمی آموزشی قلم‌چی
تمدید تفاهمنامه سازمان بهزیستی و بنیاد علمی آموزشی قلم‌چی
تفاهمنامه سازمان بهزیستی و بنیاد علمی آموزشی قلم‌چی تمدید شد.

به گزارش ایران سپید انوشیروان محسنی بندپی رییس سازمان بهزیستی کشور در جلسه تمدید تفاهم‌نامه این سازمان و بنیاد علمی آموزشی قلم‌چی ضمن تشکر از اقدامات سازنده این بنیاد اظهار کرد: بنیاد علمی آموزشی قلم‌چی یکی از موسساتی است که سال‌هاست توانسته اقدامات موفق و تحول‌آمیزی را درعرصه علم و دانش به انجام برساند.

وی افزود: این موسسه با انجام اقداماتی چون بورسیه کردن افراد بی‌بضاعت نشان داده است که دارای برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و اقدامات استراتژیک است.

رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه تفاوت میان کشورهای پیشرفته و غیر پیشرفته را در تفاوت میان انسان‌های آن جوامع دانست و گفت: مسائلی چون، گاز، نفت و جنگل و منابع طبیعی هیچ گاه نمی‌توانند به اندازه نیروی انسانی در پیشرفت و توسعه کشور تاثیرگذار باشند. به همین دلیل توجه بنیادی چون بنیاد علمی آموزشی قلمچی به جامعه هدف سازمان بهزیستی کشور که افرادی هستند که به علت کم‌دقتی مسئولان یا مسائل طبیعی یا موارد و حوادث اجتناب ناپذیر دچار آسیب و مشکلاتی در زندگی و معیشت خود شده‌اند، باعث می‌شود که وضعیت علمی این افراد ارتقاء یافته و به تبع آن وضعیت معیشتی آن‌ها نیز بهبود یابد.

وی در ادامه به اقدامات بنیاد علمی آموزشی قلمچی درخصوص بورسیه تحصیلی دانش‌آموزان نابینا اشاره کرد و گفت: اگر برای نابینایان متناسب با وضعیت جسمی آن‌ها برنامه‌ریزی شود، می‌توان در بهتر زیستن، افزایش موفقیت و کاهش فشارهای روحی و روانی آن‌ها موثر واقع شود.

وی تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم اقداماتی چون بورسیه دانش‌آموزان نابینا توسط بنیاد علمی آموزشی قلمچی را توسعه داده تا شاهد کاهش مشکلات این قشر و افزایش کارآمدی اجتماعی آن‌ها در تمامی ابعاد اجتماعی باشیم.

در ادامه این نشست، کاظم قلمچی موسس و مدیرعامل بنیاد علمی آموزشی قلمچی ضمن اشاره به اینکه امسال دهمین سال وقف بنیاد علمی آموزشی قلمچی است اظهار کرد: بنیاد قلمچی در سال 84 در جهت گسترش دانش و آموزش با هدف ساخت مدارس، کتابخانه‌ها و بورسیه دانش‌آموزان کم بضاعت و بی‌بضاعت و با این شعار که "امید است هیچ دانش‌آموز باانگیزه و سخت‌کوشی به دلیل مشکلات مالی از درس خواندن و تحصیل محروم نشود" وقف عام شد.

قلم‌چی در ادامه به ارائه آماری از تعداد افراد بورسیه شده در این بنیاد علمی آموزشی از سال 84 تاکنون پرداخت و گفت:‌ در سال 1384، هشت هزار نفر توسط بنیاد علمی آموزشی قلم‌چی بورسیه و این تعداد در سال 85 به 20 هزار، در 86 به 25 هزار، 87 به 30 هزار و 88 به 35 هزار نفر رسید اما در سال 1390 به دلیل مشکلات مالی در نظر داشتیم تا تعداد بورسیه‌شدگان را از 25 هزار نفر به 35 هزار نفر برسانیم که موفق نشدیم و تعداد آن‌ها به 27 هزار نفر رسید.

وی افزود: از بعد از سال 90 مجددا توانستیم تعداد بورسیه شدگان را افزایش داده و به 30 هزار و 35 هزار نفر در سال برسانیم اما از سال گذشته به هدف گذاری 50 هزار نفری در بورسیه دانش آموزان رسیده‌ایم و امسال نیز که دهمین سال تاسیس این بنیاد علمی آموزشی است در نظر داریم اقدامات ویژه تری را به انجام برسانیم.

مدیرعامل و موسس بنیاد علمی آموزشی قلم چی همچنین اظهار کرد: امضای تفاهم نامه با سازمان بهزیستی و کمیته امداد نیز در همین جهت صورت می‌گیرد زیرا معتقدیم با امضای تفاهم‌نامه با این نهادهای حمایتی می‌توانیم حق را به حق‌دار برسانیم زیرا با وجود اینکه هیچ گاه در زمینه بورسیه‌شدگان اولین سال اقدام بنیاد در زمینه بورسیه دانش آموزان (سال 84) تحقیق نکردیم که چقدر از آن‌ها به حق بورسیه شدند اما احساس می‌کنم بیش از این از این افراد با پارتی بازی بورسیه شده و نیاز مالی نداشتند. به همین دلیل از بعد از سال 85 دقت بیشتری را در این زمینه اعمال کرده و در سال‌های اخیر با بهزیستی و کمیته امداد تفاهم نامه‌هایی را منعقد کردیم.

قلم چی ادامه داد: سال گذشته 63 هزار دانش آموز از خدمات بورسیه این بنیاد بهره مند شدند و در نظر داریم سال آینده هدف گذاری خود را بر 100 هزار نفر برسانیم.

وی در خصوص شرایط بورسیه در این بنیاد نیز اظهار کرد: چنانچه دانش آموزی دارای معدل بالای 17 باشد و دارای مشکلات مالی اعم از مددجوی بهزیستی و کمیته امداد، دارای مادر سرپرست خانوار، دارای پدر از کار افتاده، دانش آموزان روستایی و عشایر، دارای والدین سرایدار در مدارس، دارای والدین خدمتگذار در منازل و شرایط خاص با معلولیت‌های گوناگون باشند می توانند در این بنیاد بورسیه شوند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر یک مورد دیگر که آن دارا بودن انگیزه کافی برای تحصیل است را به موارد لازم جهت بورسیه اضافه کردیم زیرا معتقدیم اگر این افراد دارای انگیزه کافی برای تحصیل باشند و بتوانند در یکی از دانشگاه‌های سراسری تهران تحصیل کنند می‌توانند خود و خانواده‌شان را تامین و برای کشور نیز اثرگذار باشند.

وی در ارتباط با خدمات موسسه علمی آموزشی قلم چی به دانش آموزان بورسیه تصریح کرد: دانش آموزان بورسیه علاوه بر استخدام رایگان در تمامی آزمون‌های این بنیاد از 10 جلد کتاب انتشارات قلم چی بهره‌مند می‌شوند.

وی همچنین گفت: چنانچه دانش آموزان در موارد مشکلات مالی و دارا بودن انگیزه کافی که از شروط بورسیه است در رتبه‌های بالایی قرار داشته باشند 40 تا 60 هزار تومان کمک درسی دریافت خواهند کرد که در حال حاضر 2000 نفر از دانش آموزان تحت پوشش این بنیاد این کمک هزینه تحصیلی را دریافت می‌کنند.

 

به گزارش ایسنا کاظم قلم چی در این جلسه خواهان آن شد تا همانند تفاهم نامه ای که با کمیته امداد منعقد کرده‌اند در سازمان بهزیستی نیز علاوه بر اینکه تفاهم نامه به صورت کشوری امضا می‌شود در تمامی شعب استانی این دو نهاد (بهزیستی و بنیاد علمی آموزشی قلم چی) نیز این تفاهم نامه به منظور استحکام بیشتر منعقد گردد که بهزیستی نیز موافقت خود را در این زمینه اعلام کرد.

مدیر و موسس بنیاد علمی آموزشی قلم چی در ادامه به بورسیه دانشجویان دانشگاه‌های تهران اشاره کرد و گفت: بورسیه دانشجویان از مواردی است که اخیرا در دستور کار این بنیاد قرار گرفته است و در سال گذشته به مناسبت هشتادمین سالگرد دانشگاه تهران دانشجویان برتر این دانشگاه را بورسیه کردیم که به این افراد ماهیانه 200 هزارتومان کمک هزینه تحصیلی پرداخت می‌شود و در نظر داریم سالیانه 500 نفر از دانشجویان برتر را تحت پوشش این بورسیه دانشجویی قرار دهیم.

وی در خصوص بورسیه نابینایان نیز اظهار کرد: برای بورسیه نابینایان و افراد داری شرایط خاص معدل و وضعیت مالی ملاک نیست و این افراد تنها در صورت داشتن این معلولیت بورسیه خواهند شد.

وی در ادامه به اعلام آمادگی بنیاد قلم چی در جهت همکاری بیشتر با بهزیستی اشاره کرد و گفت: برای مثال در حال حاضر 647 فرد نابینا و کم بینا از خدمات ویژه بنیاد علمی آموزشی قلم چی از مقطع نهم تا دیپلم استفاده می‌کنند و تمامی کتاب‌های سال اول تا چهارم رشته انسانی نیز توسط این بنیاد برای دانش آموزان نابینا گویا و صوتی شده است. علاوه بر آن آزمون های افراد نیز به صورت صوتی بوده و مشاوران نابینا نیز که در دانشگاه های برتر تدریس می کنند به آن‌ها مشاوره های ویژه می دهند.

حبیب الله مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی بهزیستی پیشنهاد داد تا در صورت وجود ظرفیت در بنیاد علمی آموزشی قلم چی خدمات این بنیاد در مراکز کودکان و همچنین دختران در معرض آسیب بهزیستی ورود کرده تا بتوانند کتابخانه‌های این مراکز را تجهیز کنند.

فرید همچنین خواستار آن شد تا بنیاد قلم چی شرط معدل را برای بورسیه افراد آسیب دیده حاضر در مراکز این سازمان حذف کند زیرا به اعتقاد وی این افراد در شرایط مطلوبی قرار ندارند تا بتوانند معدل بالا کسب کنند.

کاظم قلم چی نیز این پیشنهادات را پذیرفته و معتقد بود باید این طرح‌ها به صورت پایلوت در شهرستان‌های کوچک اجرا شوند تا سپس نتایج آن برای اجرای کشوری مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش ایسنا علی همتی دبیر ستاد امور دانشجویان سازمان بهزیستی کشور نیز اظهار کرد: در حال حاضر بیش از3700 نفر از فرزندان تحت پوشش این نهاد از خدمات بنیاد علمی آموزشی قلم چی بهره مند می‌شوند که حداقل در آزمون‌های قلم چی شرکت کرده و در صورت وجود تراز بالا از بورسیه تحصیلی قلم چی و خدمات انتشارات قلم چی نیز بهره‌مند خواهند شد.

 

وی در پایان، اقدامات بنیاد علمی آموزشی قلم چی را بسیار موفق ارزیابی کرد و گفت: این اقدامات باعث شده است که افراد زیادی از افراد تحت پوشش این سازمان و همچنین نابینایان و کم بینایان بتوانند در کنکور سراسری رتبه زیر 1000 کسب کنند.

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/7626.html
Page Generated in 0/0054 sec