بیانیه مشترک نخستین نشست شورای عالی همکاریهای راهبردی ایران و ترکیه
بیانیه مشترک نخستین نشست شورای عالی همکاری های راهبردی ایران و ترکیه در آنکارا منتشر شد.
|
به گزارش ایران سپید در پایان نشست که دکتر ˈحسن روحانیˈ ریاست هیأت عالیرتبه ایرانی و ˈرجب طیب اردوغانˈ ریاست هیأت عالیرتبه ترکیه را بر عهده داشتند، بیانیه ای در خصوص رئوس همکاری های آتی دو کشور منتشر شد.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه بر اراده خود مبنی بر تقویت بیشتر مناسبات براساس حقوق بین الملل و روابط حسن همجواری و در زمینه های مورد علاقه طرفین تأکید کردند.
دو طرف بر اهمیت بهبود روابط اقتصادی و بازرگانی که موجب رفاه مردم دو کشور و کمک به ثبات منطقه خواهد شد، تأکید کردند.
دو طرف با اعتقاد بر وجود ظرفیتهای قابل ملاحظه برای همکاری های اقتصادی و تجاری، تأکید کردند که تمامی تلاش های خود را از جمله در زمینه تنوع بخشیدن به کالاهای تجاری مورد مبادله، برای دستیابی به هدف رساندن حجم مبادلات تجاری به رقم ۳۰ میلیارد دلار تا سال ۱۳۹۵ بکار خواهند گرفت.
دو طرف بر لزوم تشویق نهادهای تجاری برای افزایش سرمایه گذاری در کشورهای یکدیگر تأکید کرده و بر توافق خود مبنی بر توسعه همکاری های سازمانی و ایجاد راه های تبادل اطلاعات بین شرکت های کوچک و متوسط برای برخورداری از ابتکارات و فعالیت ها تصریح کردند.
دو طرف تصمیم گرفتند تا راه های تقویت روابط دو جانبه در حوزه های بانکی را بررسی کنند.
دو طرف توافق کردند تا همکاری های خود را در حوزه انرژی تعمیق بخشیده و زمینه های تقویت روابط موجود در این حوزه را مورد بررسی قرار دهند.
دو طرف با اذعان به اینکه همکاری در حوزه گردشگری از اهمیت بالایی در تقویت روابط مردم دو کشور برخوردار است، توافق کردند راه های جدید همکاری در این حوزه را بررسی کنند.
دو طرف تصمیم گرفتند تا مسؤولان هواپیمایی کشوری خود را برای برگزاری نشست های سالانه فیمابین در جهت تقویت همکاری ها و افزایش تعداد پروازها و اضافه کردن مقاصد جدید به برنامه های پروازی در جهت منافع مشترک تشویق کنند.
دو طرف توافق کردند همکاری های فرهنگی فیمابین را به ویژه از طریق مراکز فرهنگی و سایر مؤسسات مرتبط گسترش دهند و بکارگیری راه های همکاری های بیشتر در حوزه میراث فرهنگی به عنوان یک حوزه بسیار مهم دیگر را بررسی کنند.
دو طرف پیرامون مسایل مربوط به عدم اشاعه و خلع سلاح و همچنین تحولات مربوط به برنامه هسته ای ایران تبادل نظر کرده و بر حق همه کشورهای عضو ˈان.پی.تی ˈبویژه جمهوری اسلامی ایران برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای براساس تعهدات بین المللی تأکید کردند. در این راستا ترکیه حمایت خود را از فعالیت های ایران در برچیده شدن تحریم های اقتصادی علیه آن کشور اعلام کرد.
دو طرف همچنین بر حمایت خود از خاورمیانه عاری از سلاح های هسته ای و هر گونه سلاح کشتار جمعی دیگر تأکید کردند.
دو طرف بر تعهدات خود برای تقویت همکاری ها در جهت مبارزه با تروریسم در همه اشکال و ظواهر، جرایم سازمان یافته فراکشوری و قاچاق سلاح و مواد مخدر و همچنین قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی تأکید کردند.
دو طرف، افراط گرایی و خشونت در کلیه اشکال و ظواهر آن، هرگونه فرقه گرایی و اعمال خشونت در مناقشات منطقه ای را یکی از جدی ترین تهدیدات برای صلح و امنیت بین الملل عنوان کردند و از ابتکارات در دست اجرا برای مبارزه با افراط گرایی و خشونت در چارچوب سازمان ملل متحد به ویژه ابتکار دکتر حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران با عنوان ˈجهانی علیه خشونت و افراط گرایی (WAVE)ˈ که با حمایت بین المللی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با صدور قطعنامه شماره A/RES/۶۸/۱۲۷ در تاریخ ۱۸ دسامبر ۲۰۱۳ به تصویب رسید، حمایت کردند.
دو طرف با توجه به تحولات اخیر در منطقه از جمله در سوریه، عراق، افغانستان و همچنین تحولات در عرصه بین المللی بر یافتن راه حل های سیاسی بر اساس حقوق مشروع ملت ها به منظور جلوگیری از افزایش درگیری های جاری تأکید کرده و خواستار تداوم همکاری ها برای افزایش کمک های انسان دوستانه شدند.
دو طرف ضمن تأکید بر حمایت خود از استیفای حقوق مشروع ملت فلسطین، از تحولات اخیر در خصوص تشکیل دولت وحدت ملی در سرزمین فلسطین حمایت کردند. دو طرف در همبستگی با مردم فلسطین، از جامعه بین المللی و کشورهای اسلامی درخواست کردند تا حمایت های خود از آرمان فلسطین از جمله تأسیس کشور فلسطین با پایتختی قدس شریف را افزایش دهند.
دو طرف تصمیم گرفتند تا از فعالیت های سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) حمایت کرده و همکاری های کشورهای عضو را از طریق اجرای تصمیمات گروه اشخاص برجسته EPG و موافقتنامه تجاری اکو ECOTA تعمیق بخشند.
دو کشور توافق کردند تا رایزنی ها و همکاری های خود در سازمان های بین الملل، به ویژه سازمان ملل متحد را تقویت کنند. در این راستا ایران حمایت خود را از نامزدی ترکیه برای عضویت در شورای امنیت سازمان ملل متحد به عنوان عضو غیردائم برای دوره ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ اعلام کرد.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/3936.html |