printlogo


کد خبر: 33839تاریخ: 1400/3/25 12:04
دانش آموزان نابینا چگونه برای کنکور آماده می شوند؟
دانش آموزان نابینا چگونه برای کنکور آماده می شوند؟
در روزهای همه گیری بیماری کرونا و آموزش مجازی، آمادگی برای کنکور نیز به شکل مجازی برگزار می شود.اما معلمان و متصدیان آموزش این روزها چگونه دانش آموزان نابینا را برای کنکور آماده می کنند؟

به گزارش ایران سپید پرویز قاسمی دبیر زبان انگلیسی در تبریز که بعد از بازنشستگی به عنوان معلم رابط، کار آموزش را ادامه می دهد در باره تلاشهای خود برای آموزش مهارت تست زدن زبان انگلیسی می گوید: من نکات دستوری و گرامری هر درس را توضیح می دادم و برای جلسه بعد تمریناتی از دانش آموزان می خواستم مثلا از سوالات کنکور سال قبل ده تا را انتخاب می کردم و عکسش را می گرفتم یا روخوانی می کردم و یک هفته به آنها فرصت می دادم تا جواب را برای من در خصوصی بفرستند سپس آنها را به شکل تشریحی حل می کردم و به صورت صوتی در گروه می گذاشتم یا به صورت تصویری می گذاشتم به هر حال کار در فضای مجازی نمی تواند جای کلاس حضوری را بگیرد چون آنجا کار جدی دنبال می شود ولی حدود 50 درصد کار حضوری را می گیرد. ما در مدرسه به صورت گروهی برای کنکور کار می کردیم یک روانشناس و یک نفر هم برای برگزاری آزمون قلمچی حضور داشت . آقای قاسمی به صورت داوطلبانه کار آموزش زبان را برای دانش آموزان مدرسه نابینایان نیز انجام می دهد.

او ادامه می دهد: بنا بر پیشنهاد کارشناس تلفیقی اداره استثنایی چون سالها برای دانش آموزان نیمه بینا و نابینا ریاضی هم تدریس کرده بودم دو سه سوال ریاضی هم به شکل تصویری و یا صوتی در گروه می گذاشتم و به همان شیوه فرصت می دادم تا حل کنند و برای من بفرستند بعد از ده روز خودم سوالات را تشریحی حل می کردم و هم عکس و هم صوت را در گروه قرار می دادم

در مدارس نابینایان نیز, آموزش مجازی برای آمادگی کنکور تجربه شده . خانم عبدالهی مدیر مجتمع دخترانه نابینایان نرجس در این باره می گوید: شرایط  کرونا خوشبختانه نتوانست آسیبی به آموزش دانش آموزان مدرسه ما بزند. چون بچه های ما در مدرسه هم بیشتر از طریق شنیدن درسها را می خواندند و وقتی آموزش آن لاین شد تازه مطالب را راحت تر در زیر دست داشتند. چون آنها را در گوشی ذخیره می کردند و دوباره گوش می کردند.

به نظرم آن لاین شدن آموزش برای بچه های نابینا مشکلی ایجاد نکرد. مخصوصا در مدرسه ما که از نظر آموزش در حد عالی عمل کرد . حتی وقتی با اولیایی که دانش آموز خود را به مدرسه غیر انتفاعی برده بودند که صحبت می کردم می گفتند شما حتی از مدرسه غیر انتفاعی هم بیشتر کار کرده اید. ما طبق روزهای عادی، از بچه ها می خواستیم در سر کلاس حاضر شوند و تمام برنامه آموزش را دقیقه به دقیقه اجرا کردیم و ساعت ورود و خروج به کلاس و ساعات تفریح را در نظر گرفتیم. برای ثبت نام کنکور هم بچه ها را راهنمایی کردیم تا خودشان انجام دهند ولی کسانی که نتوانستند مراحل ثبت نام را انجام دهند به مدرسه آمدند و ما خودمان ثبت نام را برایشان انجام دادیم. آزمونهای سال دوازدهم هم که به شکل حضوری برگزار شد در طول سال هم کلاسهای تست زنی آن لاین داشتیم به ویژه در مورد درس ادبیات که دبیران به صورت رایگان و فوق برنامه با بچه ها کار کردند و امیدوارم امسال رتبه های خوبی داشته باشیم ما بچه ها را در آزمونهای قلمچی هم ثبت نام کردیم که آزمون آن یک هفته در میان به صورت آن لاین در تلگرام برگزار می شد

بنیاد علمی آموزشی قلمچی سالهاست خدماتی را برای دانش آموزان نابینا به صورت رایگان ارائه می دهد. ادریس فتحی، مدیر بخش دانش آموزان استثنایی این بنیاد می گوید: بورسیه شدن در این بنیاد در حالت کلی دو شرط دارد یکی معدل بالای 17 و دیگر داشتن شرایط مالی خاص. مثلا خانواده تحت پوشش کمیته امداد باشد. ولی ما این دو شرط را برای دانش آموزان استثنایی برداشته ایم. یعنی دانش آموز با هر معدلی و با هر وضعیت مالی می تواند بورسیه شود چون معتقدیم بچه های استثنایی به اندازه کافی محرومیت آموزشی دارند. پیرو این مسئله مدارس نابینایی به طور خاص در این سالها از آزمونهای قلمچی استقبال خوبی داشته اند ما آزمونها را تا قبل از کرونا به شکل حضوری در مدارس برگزار می کردیم. خودمان با پرداخت هزینه منشی می بردیم و سوالات را برای دانش آموزان می خواندیم و دانش آموزان پاسخها را با خط بریل یادداشت می کردند و ما پاسخها را وارد برگه های استاندارد کرده و اسکن می گرفتیم و کارنامه صادر می کردیم.

این روال هر دو هفته یک بار در مدارس نابینایی شهر تهران انجام می شد و مدارسی مثل مدرسه امید و تقوی در مشهد و مردانی آذر تبریز و در شیراز هم موسسه توانگران این کار را انجام می داد علاوه بر این ما سوالات آزمون را هم از قبل صوتی می کردیم و روز آزمون به صورت سی دی صوتی در اختیار دانش اموز قرار می دادیم و حتی برنامه آزمون بعدی هم در همان سی دی بود. اما با شیوع کرونا همه چیز تغییر کرد آزمونها کلا آن لاین و با وارد شدن به صفحه شخصی دانش آموز در سایت قلمچی انجام می شد.

ارسال سی دی ها را هم به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی متوقف کردیم و به جای آن کانالهای پیام رسان تشکیل دادیم و دانش آموزان را در آن عضو کردیم و فایلها را در آن کانال بارگذاری می کردیم. دیگر به منشی هم نیاز نبود چون دانش آموز در خانه هست و می تواند به کمک خانواده آزمون بدهد اما در مورد دانش آموزانی که کسی در خانه ندارند فایل صوتی سوالات را صبح آزمون در کانال قرار می دهیم به صورت نسخه بدون پاسخ و دانش آموز می تواند از این فایلها استفاده کند. و جوابها را خودش یا به کمک فرد دیگری در سایت ثبت می کند بعد از ظهر هم فایل صوتی همراه با پاسخهای تشریحی را در کانالها قرار می دهیم که دانش آموز بتواند نقاط ضعف و قوت خود را ارزیابی کند. دانش آموزان تلفیقی هم می توانند به این شکل در آزمون شرکت کنند. بعلاوه ما کتابهای دانش آموزان را هم صوتی می کنیم و از طریق همین کانالها در اختیار دانش آموزان قرار می دهیم. البته کتاب را بخش بخش کرده و منتشر می کنیم. تا امروز حدود 37 عنوان کتاب انتشارات کانون آموزش قللمچی را صوتی کرده ایم که بخش عمده آن مربوط به پایه دوازدهم رشته انسانی است. آزمونهای ما از پایه هشتم به بعد کلا ضبط می شود.

س: آیا تمام دانش آموزان نابینا در این پیام رسانها عضو هستند؟

ج: اینها دانش آموزانی هستند که از جانب ما ثبت نام شده اند. البته ممکن است دانش آموزان نابینایی باشند که از خدمات قلمچی اطلاع نداشته باشند یا برخی خودشان نخواسته باشند ثبت نام کنند.

س: برای ثبت نام در بنیاد قلمچی، دانش آموزان باید به کجا مراجعه کنند؟

ج: دو شیوه ثبت نام در بنیاد قلمچی وجود دارد یکی اینکه می توانند به نمایندگی قلمچی در شهرشان مراجعه کنند که علاوه بر مدارک شخصی و تحصیلی باید معرفی نامه بهزیستی یا کارت بهزیستی را همراه داشته باشند که نشان دهد تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند یعنی مشکل بینایی، شنوایی یا جسمی دارند.  راه دوم ثبت نام از طریق سایت است. برای این کالر در سایت کانون قلمچی به لینک ثبت نام بورسیه به صورت الکترونیک مراجعه کنند. ما  این لینک را حوالی تیرماه برای سال آینده دوباره فعال می کنیم. وقتی مدارک از این طریق آپ لود شود همکاران ما با دیدن کارت بهزیستی دانش آموز را سریعا بورسیه می کنند.

س: آیا فرزندان والدین نابینا هم تحت پوشش بنیاد هستند؟

ج: دانش آموزان حوزه اجتماعی بهزیستی اگر معدل بالای 16 داشته باشند با معرفینامه سازمان بهزیستی می توانند بورسیه شوند. ولی اگر معدل کمتر از 16 داشته باشند با 50 درصد تخفیف ثبت نام می شوند.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/33839.html
Page Generated in 0/0050 sec