|
پاندمی، فرصتی مناسب برای تثبیت یک رشته ورزشی جدید برای نابینایان
ورزشهای رزمی طرفدار کم ندارد. فرقی نمیکند نابینا باشی یا بینا. کم نیستند نابینایانی که حوزه ورزشهای رزمی را با علاقه دنبال و پیگیری میکنند
|
به گزارش ایران سپید و حتی بسیاری از جوانان نابینا هم در آرزوی یاد گرفتن ورزشهای رزمی که اغلبشان البته به خاطر زیباییهایی ذاتی در دسته هنرها هم طبقهبندی میشوند، ساکشان را از این سالن به آن سالن میکشند و در به در به دنبال مربیهایی میگردند که بتوانند با آنها کار کنند. جودو تنها ورزش رزمی است که در حال حاضر به شکل رسمی برای نابینایان مناسبسازی شده و ساز و کاری مشخص چه در آموزش و چه در برگزاری مسابقات بین المللی برایش تدوین شده است. غیر از آن اما تک و توک تلاشهایی صورت گرفته که برخی ورزشهای دیگرِ گروه رزمی برای نابینایان متناسب شود. از جمله آنها کاراته است که حدود دو دهه است در ایران در میان برخی نابینایان طرفدار پیدا کرده است. حالا اما یک ورزش دیگر هم به جمع ورزشهای رزمیِ متناسب نابینایان اضافه شده است که نامش را رزمی دوستها حتماً شنیدهاند. «سامبو» نام ورزشی است که اخیراً به منوی ورزشکاران نابینا افزوده شده است.
سامبو یک ورزش رزمی روسی است. تلفیقی از جودو، جوجیتسو، کشتی آزاد، کشتی فرنگی و کشتیهای محلی آسیای میانه. ابداعش به سالهای آغازین قرن بیستم باز میگردد؛ جایی که یک رزمیکار روس به ژاپن میرود و دورهای آموزشی را نزد مبدع جودو میگذراند. او به محض بازگشت از ژاپن، آنچه را که آموخته با ورزشهای رزمی بومی شوروی تلفیق میکند و بعدها یک رزمیکار دیگر روس هم چیزهایی به آن میافزاید و بالاخره در سال ۱۹۳۸ این ورزش در شوروی جنبه رسمی به خود میگیرد. سامبو را «رومَن نوریکوف» نامی در روسیه برای نابینایان مناسبسازی کرده است. او در ۲۰۱۰ برای اولین بار این ورزش و روش آموزش آن به نابینایان را در روسیه معرفی کرده و نخستین تورنمنت داخلی سامبو با قوانین مخصوص نابینایان را هم یک سال بعد در مسکو برگزار کرده است. این ورزش در ۲۰۱۵ به تأیید متولیان ورزش روسیه رسیده و از ۲۰۱۷ هم هر ساله لیگ سامبو نابینایان در سطح روسیه برگزار شده است. ناویکوف همچنین در ۲۰۱۹ سامبو نابینایان را در قالب یک سخنرانی در مجمع سالانه فدراسیون جهانی سامبو معرفی کرده است. همچنین در همین سال در مسابقات جهانی سامبو که در چئونگجی کره جنوبی جریان داشت، به منظور آشنا کردن اعضای فدراسیون با توانمندیهای نابینایان در اجرای این ورزش، گروهی از نابینایان به انجام آن پرداختند.
ناویکوف در باره شرایط سال ۲۰۲۰ میگوید: «کرونا فرصت برگزاری هر نوع مسابقهای را از ما گرفت اما اتفاقاً این فراغت باعث شد در کمیسیون ویژه معلولین فدراسیون جهانی سامبو، بتوانیم قوانین مربوط به سامبو نابینایان و همینطور کلاسبندی ورزشکاران نابینا را تدوین کنیم. ما همچنین توانستیم منابعی را برای مربیانی که قرار است سامبو را به نابینایان آموزش دهند، تهیه و ارائه کنیم.» قرار بود اولین مسابقات جهانی سامبو نابینایان در سال گذشته میلادی در روسیه برگزار شود. ده کشور هم برای شرکت در این رقابتها اعلام آمادگی کرده بودند اما کرونا همه چیز را به تعویق انداخت. حالا قرار است مسابقات جهانی سامبو نابینایان در ۲۰۲۱ با تعداد بیشتری شرکت کننده، برگزار شود.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/22739.html |