printlogo


کد خبر: 22719تاریخ: 1399/10/22 14:55
تلاش برای احیای پیکر بی‌جان هنر در جشنواره هنر زنده است
تلاش برای احیای پیکر بی‌جان هنر در جشنواره هنر زنده است
کرونا که آمد همه فعالیت‌های هنری را تحت الشعاع خود قرار داد. سالن‌ها تعطیل شد و الزامات مربوط به رعایت شیوه‌نامه‌ها همه گروه‌ها را بر آن داشت تا حتی الامکان از تمرین‌های گروه اجتناب کنند. موسیقی و تئاتر از جمله حوزه‌ّایی بودند که بیشترین ضرر‌ها را در این دوره حدوداً یک ساله به جان خریدند.

به گزارش ایران سپید حالا اما گروهی از فعالان بخش خصوصی دست به کار شده‌اند تا با برگزاری یک جشنواره آنلاین، جان را به پیکر بی‌رمق هنر برگردانند و چراغ هنر را روشن نگه دارند. جشنواره‌ای که نامش مؤید هدفش است. جشنواره «هنر زنده است» قرار است از ده تا بیست اسفند به شکل آنلاین برگزار شود و تماشاچی‌ها هم این امکان را خواهند داشت که از طریق پلتفرم‌های پخش آنلاین، اجرا‌ها و آثار ارسال شده به این جشنواره را تماشا کنند. این جشنواره در چهار بخشِ سینما، تئاتر، موسیقی و هنر‌های دیجیتالی برگزار می‌شود. همه این توضیحات را گفتیم تا به بخش موسیقیِ این جشنواره برسیم که احتمالاً می‌تواند برای موسیقی‌دانان نابینا جذاب باشد.

دبیر بخش موسیقی جشنواره «هنر زنده است»، فردین خلعتبری است. او در باره ویژگی‌های این فستیوال و به بیان دقیق‌تر تفاوت‌هایش با سایر جشنواره‌ها اینطور می‌گوید: «من همیشه از تجمیع آرای هنری استقبال کرده‌ام که در این جشنواره چنین چیزی اتفاق افتاده است و اعتقاد دارم اگر مدیریت کلی نبود این اتفاق صورت نمی‌گرفت. ما در جشنواره "هنر زنده است" موسیقی را بخش‌بندی نکرده‌ایم، به این دلیل که نمی‌خواهیم یک ژانر را با یک ژانر دیگر مقایسه کنیم. در نظر داریم اثر هنری را به لحاظ اجرای هنری مورد ارزیابی قرار دهیم. به‌عنوان مثال در بخش آواز، یک نفر ممکن است آواز کلاسیک بخواند و یک نفر دیگر اجرای موسیقی پاپ داشته باشد.

وی افزود: هیچ محدودیتی به لحاظ سن و سطح مبتدی یا پیشرفته نداریم و همه می‌توانند در بخش موسیقی جشنواره آنلاین "هنر زنده است" شرکت کنند. در فراخوان به این نکته اشاره کردیم که اگر فردی می‌خواهد در بخش رقابتی حضور نداشته باشد، در بخش غیررقابتی می‌تواند شرکت کند و به‌شدت از این ماجرا استقبال می‌کنیم.»

با توضیحاتی که خلعتبری ارائه می‌کند، جشنواره «هنر زنده است» را می‌توان به عنوان عرصه‌ای برای بروز و ظهور چهره‌ها و گروه‌های نابینا و کم بینا و عرض اندام آنها در میان سایر موزیسین‌ها به شمار آورد. بخش موسیقی قرار است در چند حوزه پذیرای آثار شرکت کنندگان باشد؛ در بخش گروه‌نوازی، آثاری در فرم‌های دوئت تا سکستت «دو نوازی تا شش نوازی» و در بخش آواز مردان، ساز و آواز و در قسمت زنان آواز گروهی و همینطور بخشی موسوم به سینتیسایزر و ابزار دیجیتال، از بخش‌هایی است که جشنواره برایش فراخوان داده است. البته در تهیه آثار لازم است به چند نکته توجه شود؛ نخست اینکه هر گروه می‌تواند یک نوازنده ساز‌های کوبه‌ای هم همراه داشته باشد. به این ترتیب، تعداد نوازندگان یک دوئت می‌تواند سه نفر باشد. همچنین آواز تک نفره مردان و گروهی زنان حتماً باید با یک ساز که قابلیت اجرای آکورد داشته باشد اجرا شود. ترجیح هیئت داوران، ساز پیانو است. در بخش کُرخوانی زنان هم این الزام مشخص شده که آواز‌ها نه به شکل یونیسون که به صورت چند صدایی اجرا شود. از همه مهم‌تر جایزه نقدی برگزیدگان جشنواره است که برای این منظور مبلغ سی میلیون تومان برای هر کدام از رشته‌های موسیقی در نظر گرفته شده است. افزون بر آن برگزیدگان این جشنواره از امکانات ضبط آثار خودشان هم برخوردار خواهند شد. هنوز مهلت ثبت نام در این جشنواره به پایان نرسیده و تا ابتدای بهمن ادامه دارد. لذا علاقمندان می‌توانند با مراجعه به نشانی portal.aafestival.ir ضمن مطالعه فراخوان‌ها و مشاهده جزئیات، در صورت دارا بودن شرایط در این جشنواره ثبت نام کنند.

 


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/22719.html
Page Generated in 0/0055 sec