printlogo


کد خبر: 22516تاریخ: 1399/9/25 15:59
ارتقا یادداشت‌بردار بریل ایرانی به نسخه تازه
ارتقا یادداشت‌بردار بریل ایرانی به نسخه تازه
از عمر نخستین یادداشت‌بردار بریل ایرانی چیزی کم‌تر از سه سال می‌گذرد. اسفند ۹۶ بود که شرکت پکتوس از نخستین NoteTaker یا یادداشت‌بردار ایرانی رو‌نمایی کرد. اسمش آن روز‌ها چیز دیگری بود اما حالا با نام تجاری «برجسته‌نگار هوشمند همراه» از آن یاد می‌شود.

به گزارش ایران سپید  البته کاربران همچنان با همان نام عمومی NoteTaker راحت‌تر‌اند و هرجا صحبت از NoteTaker باشد، منظورشان همان محصولی است که در سال ۹۶ رو‌نمایی شد. حالا اما گویا کاربران به جای صحبت در باره یادداشت‌برداری که در اسفند ۹۶ رو‌نمایی شد، باید در باره محصولی حرف بزنند که آذر ۹۹ لباسی تازه بر تن کرد و به کلی نو‌نوار شد.

برجسته‌نگار هوشمند همراه در شانزده آذر ۹۹ شاهد یک به‌روز‌رسانی اساسی بود و ما هم به همین بهانه، در این نوشته به مرور مهم‌ترین تغییراتی خواهیم پرداخت که در این دستگاه رخ داده است.

ارتقا سیستم عامل را شاید بتوان کلید واژه به‌روز‌رسانی تازه NoteTaker در نظر گرفت؛ تغییری که به توسعه دهندگان این دستگاه امکان داده بتوانند قابلیت‌های تازه‌ای به آن اضافه کنند. در به‌روز‌رسانیِ تازه، از سیستم عامل لینوکس ویرایش Raspbian 10 نسخه Buster استفاده شده است که جزو جدید‌ترین ویرایش‌های Raspbian به شمار می‌رود. در این نسخه، سرعت بالا آمدن ویندوز به زیر سی ثانیه کاهش یافته است. بعلاوه، یکی از خواسته‌های قدیمی کاربران هم جامه عمل پوشیده است. در این نسخه از برجسته‌نگار هوشمند، کاربران می‌توانند دستگاه را مستقیماً به شبکه وایفای متصل کنند و با استفاده از مرور‌گر Mozilla Firefox که در دستگاه گنجانده شده، وب‌گردی کنند. کاری که قبلاً فقط از طریق اتصال به صفحه‌خوان‌های JAWS و NVDA مقدور بود.

استفاده از اپلیکیشن VLC Music Player به عنوان نرم‌افزار پخش کننده صوت و تصویر هم از دیگر قابلیت‌هایی است که به نوبه خود می‌تواند اتفاق خجسته‌ای به حساب آید. چه، این پخش کننده تقریباً از تمامی پس‌وند‌های صوت و تصویر پشتیبانی می‌کند و به این ترتیب، کاربران حتی قادر خواهند بود با اتصال دستگاه به نمایش‌گر، فیلم هم تماشا کنند. افزون بر این، VLC از قابلیت کند و تند کردنِ پرونده در حال پخش هم برخوردار است. چیزی که حتماً برای علاقمندان به کتاب و پادکست بسیار حیاتی محسوب می‌شود. از این به بعد کاربران می‌توانند با استفاده از میان‌بر‌های F5 و F6 سرعت را کم یا زیاد کنند و با F7 هم به حالت عادی برگردانند.

در کنار این چند به‌روز‌رسانیِ عمده، در این ویرایش اتفاقات ریز و درشت دیگری هم افتاده که فهرست‌وار به بخشی از آنها اشاره می‌کنیم و مطالعه ریزِ تغییرات را به خودِ علاقمندان وا‌می‌گذاریم تا با مراجعه به راهنما‌هایی که حتماً از طریق وبسایت پکتوس منتشر خواهد شد، آنها را واکاوی کنند. در این ویرایش، بخش تنظیمات به با افزودن چند امکان تازه، بهینه‌سازی شده است. همچنین کاربران از این به بعد می‌توانند منوی دستگاه را به دلخواه شخصی‌سازی کنند و گزینه‌های پر استفاده را دم دست بگذارند و آنهایی را که کم‌تر استفاده می‌کنند به مناطق دور‌دست تبعید کنند. قابلیت Word Wrap هم از دیگر امکانات این ویرایش است که به کاربران امکان می‌دهد دستگاه را طوری تنظیم کنند که موقع مرور متن، کلماتِ آخر خط‌ها را نشکند و در صورتی که کلمه‌ای در آخرِ خطِ جاری جا نشود، آن را به طور کامل به خط بعد منتقل کند.

مدیریت حافظه‌های موسوم به USB هم در این نسخه شاهد تغییراتی بوده است؛ به طوری که حالا دیگر به محض اتصال حافظه به درگاه USB, گزینه Open نمایش داده می‌شود و دیگر نیازی به رفتن به بخش فایل‌خوان نخواهد بود. همچنین در این ویرایش، دستگاه از قابلیت اتصال چند حافظه USB به طور همزمان هم پشتیبانی می‌کند.

ویرایش دوم برجسته‌نگار هوشمند که در شانزده آذر عرضه شده بر روی تمامی دستگاه‌هایی که پس از این تاریخ عرضه شوند نصب خواهد شد. همچنین شرکت پکتوس اعلام کرده به زودی فرا‌خوانی را جهت ارتقای دستگاه‌های قدیمی به نسخه جدید منتشر خواهد کرد. این فرا‌خوان از طریق وبسایت شرکت به نشانی Pactos.net منتشر خواهد شد. این امکان برای تمامی دارندگان برجسته‌نگار هوشمند نسخه اول مهیا خواهد بود که دستگاهشان را به ویرایش دو ارتقا دهند.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/22516.html
Page Generated in 0/0053 sec