پیانیست نابینا پا جای پای بزرگان میگذارد
تاریخ موسیقی را که ورق بزنی به اسامی زیادی برمیخوری که از قضای روزگار یا نابینا به دنیا آمدهاند، یا در اثر حادثهای بیناییشان را از دست دادهاند.
|
به گزارش ایران سپید نامهایی که بعضاً شهرتشان قارهها را درنوردیده و عالمگیر شدهاند. اسمهایی همچون رِی چارلز، آندره بوچلی، استیوی واندر و خوزه فلیسیانو که هیچ کدامشان نیازی به معرفی ندارند. حالا چند سالی است که یک جوان نابینا پیدا شده و اینطور که پیش میرود به نظر میرسد به زودی قرار است یک صندلی در میان این بزرگان برای خود دست و پا کند. کسی که به او لقب حیولای پیانو دادهاند. او که کئینسی جونزِ کبیر در بارهاش گفته صدای نتهایش یک گربه شیطان و خوشگل را در ذهن تداعی میکند. نامش «Justin Kauflin» است. در مریلند آمریکا در سال ۱۹۸۵ به دنیا آمده و فقط هفت ماه توانسته دنیا را ببیند و بعد از هفت ماه، در اثر بیماری بینایی چشمانش را از دست داده است.
جاستین موسیقی را در چهار سالگی آغاز کرده؛ با یک ویلن مارک سوزوکی. ده سالی را با ویلن و پیانو سر کرده و در چهارده سالگی مسحور زیباییهای موسیقی جَز شده و سبک نوازندگیاش را پیدا کرده و کم کم خودش را به عنوان یک نوازنده تمام عیار جَز تثبیت کرده است. تاستین در سال ۲۰۰۴ تحصیل در رشته موسیقی را در دانشگاه آغاز کرده است. در همان بدو ورود به دانشگاه هم با Clark Terry, نوازنده شهیر ترومپت آشنا شده و این نوازنده افسانهای او را زیر پر و بال گرفته و در گروه موسیقی خودش جایی را هم به عنوان نوازنده پیانو برای او خالی کرده است. او همچنین به لطف حضور در دانشگاه و آشنایی با کلارک تری توانست از محضر دو نفر از نوازندگان که در دوران کودکیاش به چشم قهرمانان نوازندگی به آنها مینگریسته یعنی «Mulgrew Miller» و «Harold Mabern» بهره برده است.
کافلین اولین آلبوم شخصیاش را در بیست و سه سالگی به بازار داد. آلبومی که نامش را «معرفی جاستین کافلین» گذاشته بود. آلبومی که بازخوردهای مثبتِ زیادی را برایش به ارمغان آورد و او را به عنوان یک نوازنده تمام و کمال به جامعه موسیقی جَزِ آمریکا معرفی کرد. جاستین همچنین در ۲۰۱۴ شانس دیگری هم به دست آورد و آن، چیزی نبود مگر آشنایی با کئینسی جونز، نوازنده، آهنگساز و تهیه کننده شناخته شده آمریکایی و کسی که سالیان سال آهنگسازی و تهیه بسیاری از آثار مایکل جکسون را به عهده داشته است. کوئینسی کبیر در آلبوم شخصی خودش در سال ۲۰۱۴ از جاستین به عنوان نوازنده پیانو بهره برده است. همین همکاری نام جاستین را در سر تا سر آمریکا سر زبانها انداخت. او از آن پس تا سال ۲۰۲۰ پنج آلبوم شخصی را روانه بازار کرده و در بیست و پنج آلبوم دیگر هم به عنوان دستیار تهیه یا نوازنده پیانو همکاری داشته است. حضور در پنج فیلم در نقش آهنگساز هم از دیگر فعالیتهای کافلین است. او نوازنده برگزیده برند یاماها هم لقب گرفته است. تورهایی را هم به شکل مرتب از سال ۲۰۱۵ به این سو در اروپا برگزار میکرد که به خاطر شیوع ویروس کرونا فعلاً همگی به حالت تعلیق در آمدهاند. جاستین اما بیکار ننشسته و در دوران قرنطینه کرونا، برنامههایی را به طور منظم و به شکل هفتگی در کانالش در یوتوب برای علاقمندانش اجرا میکند. او روزهای یکشنبه و چهارشنبه هر هفته به مدت یک ساعت برای علاقمندانش ساز میزند و با آنها گفتگو میکند. جاستین یک جمله معروف دارد که آن را سرلوحه زندگیاش قرار داده است. او همیشه میگوید: «نابینایی تنها یکی از خصوصیتهای ما است؛ نباید بگذاریم این یک ویژگی معرف ما نزد دیگران باشد.»
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/22368.html |