گفت و گوی ایران سپید با معاون توانبخشی خراسان رضوی درباره ی جشنواره ی تئاتر زاگرس و آفتاب
برگزاری جشنواره ای صد درصد مجازی
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی به ایران سپید گفت: این جشنواره منطقه ی زاگرس و آفتاب از 13 تا 16 مرداد جاری در استان خراسان رضوی برگزار می شود.
|
به گزارش ایران سپید مسعود فیروزی, معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان خراسان رضوی در گفت و گو با ایران سپید, پیرامون جزئیات برگزاری این جشنواره اظهار داشت: «جشنواره ی تئاتر افراد دارای معلولیت در 4 منطقه ی خلیج فارس, کویر, زاگرس و آفتاب برگزار می شود. سال گذشته جشنواره ی مناطق کویر و خلیج فارس برگزار شد. قرار بود جشنواره ی مناطق زاگرس و آفتاب شامل استان های اصفهان, البرز, ایلام, تهران, چهارمحال و بختیاری, قم, کردستان, کرمانشاه, لرستان, مرکزی و همدان هم سال گذشته برگزار شود؛ کار های اولیه اش هم انجام شده بود؛ اما روز اختتامیه با اختلاف دو سه روز, با بحران ویروس منحوس کرونا تلاقی کرد و موقتاً متوقف شد. قرار شد امسال این جشنواره به صورت صد درصد مجازی برگزار شود؛ حتی آیین اختتامیه ی جشنواره هم به صورت مجازی و بدون حضور گروه های برگزیده برگزار می شود.»
فیروزی در ادامه به تعداد گروه های شرکت کننده اشاره کرد و اظهار داشت: «کلاً 163 متن از 11 استان مربوط به مناطق زاگرس و آفتاب به دبیرخانه ی جشنواره ارسال شد که در بازبینی اولیه, هیئت داوران این مرحله 57 متن را شایسته ی تولید دانستند. در مرحله ی بعد, اساتیدی چون کاکا سلطانی, روحی و جشنی به عنوان اعضای هیئت داوران این مرحله, به یازده استان سفر کردند و نمایش های تولید شده را بازبینی کردند. در نهایت 30 اثر شایسته ی راه یابی به جشنواره شد. آثار راه یافته به مرحله ی نهایی, به وسیله ی اساتیدی چون دکتر قطب الدین صادقی, نادر برهانی مرند, کاکا سلطانی, خانم صبری, خانم هما جدی کار و آقای علی روحی در سه بخش صحنه ای, خیابانی و کودک و نوجوان بررسی می شوند و به برگزیده ها در رشته های بازیگری, کارگردانی, نویسندگی, طراحی صحنه, طراحی نور, صدا و موسیقی و پوستر و بروشور لوح, تندیس و جوایز جشنواره اهدا می شود. اوایل هفته ی پیش رو نشانی سایت جشنواره را اعلام می کنیم تا دوستانی که علاقه مند به تعقیب رویداد های جشنواره هستند, به صورت برخط برنامه ها را دنبال کنند. بویژه گروه های شرکت کننده می توانند بر اساس جدولی که مشخص می شود, اجرای خود را برخط تماشا کرده و از نظرات هیئت داوران مطلع شوند. ضمناً هر شب با حضور اساتیدی مثل دکتر صادقی, آقای برهانی مرند, آقای کاکا سلطانی و دیگر اساتید, میز گرد های علمی در زمینه ی نقد و نقادی درباره ی هنر تئاتر را خواهیم داشت.»
فیروزی با تأکید دوباره بر اینکه تمام مراحل برگزاری جشنواره به صورت برخط خواهد بود, به گروه های معلولیتی شرکت کننده در جشنواره اشاره کرد و اظهار داشت: «تمام برنامه های ما از داوری در طول روز های برگزاری جشنواره و حتی اختتامیه, مجازی و برخط خواهد بود. همانطور که گفتم, حتی اختتامیه هم بدون حضور گروه های برگزیده برگزار می شود و جوایز برگزیده ها ارسال خواهد شد. تمام گروه های معلولیتی مثل نابینایان, ناشنوایان, معلولان جسمی-حرکتی و کم توانان ذهنی در این جشنواره شرکت کرده اند. برخی گروه ها هم فضای ترکیبی دارند. به این معنی که صرفاً گروه جسمی-حرکتی یا نابینا نیستند؛ بلکه ترکیبی از این دو گروه هستند. آثار نمایشی هم قبلاً به وسیله ی گروه های انتخاب شده با در نظر گرفتن استاندارد هایی که اعلام کرده ایم, ضبط شده و هیئت داوران ویدیو های این آثار را بررسی می کنند.»
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/21444.html |