printlogo


کد خبر: 20831تاریخ: 1399/2/29 13:03
نگرانی ها در بحث افزایش تعرفه های مراکز ارائه ی خدمات توانبخشی
رئیس بخش بیماران روانی مزمن سازمان بهزیستی در گفت و گو با ایران سپید
نگرانی ها در بحث افزایش تعرفه های مراکز ارائه ی خدمات توانبخشی
مراکز باز توانی و کار درمانی, از جمله مراکزی هستند که ارزش و جایگاه خاصی در ارائه ی خدمات پزشکی به جامعه ی هدف دارند.

به گزارش ایران سپید حدود دو هفته پیش اعلام شد که تعرفه های این مراکز افزایش می یابد. به دنبال این خبر, محمد رضا اسدی, رئیس بخش بیماران روانی مزمن سازمان بهزیستی در یک توئیت, از این اقدام انتقاد کرد.

همین جریان باعث شد تا از او بخواهیم پیرامون این اقدام و انتقاد های خود, نکاتی بیان کند: «دوستانی که در حوزه ی خدمات سلامت فعالیت می کنند, در جریانند که طی دو هفته ی اخیر, خبری مبنی بر افزایش تعرفه های خدمات پزشکی و سلامت منتشر شد. این موضوع نارضایتی هایی به دنبال داشت. از جمله اینکه بحران کرونا هزینه های زیادی بر مراکز ارائه دهنده ی خدمات پزشکی و سلامت وارد کرد وجه عمومی این نارضایتی ها از سوی بخش های سلامت کشور در همین خصوص است و نسبت تعرفه هایی که برای سال 99 اعلام شده, با هزینه هایی که بخش سلامت و حرفه های مرتبط با آن متحمل شده, ناعادلانه است؛ این ظلم مضاعف است؛ چرا که نسبت افزایش در بخش های حرفه ای و درمان های سرپایی رشد کمی یافته است. ما نگران این هستیم که سیاستگذاران سلامت اولویت های خدمات سلامت را بر خدمات کلینیکی و درمانی قرار دهند تا مداخلات توانبخشی.»

اسدی ادامه می دهد: «این ظلم در جای دیگری مضاعف می شود که ما در نظر بگیریم ارائه ی خدمات توانبخشی هزینه های بیشتری در بر می گیرد تا خدمات تشخیصی و درمانی. خدمات تشخیصی و درمانی افزایش 25 درصدی را داشت که شامل خدمات هتلینگ میشد که البته این هم نارضایتی های خودش را داشت. گرچه خدمات تشخیصی ابزار خاص خودش را دارد که جزو نیاز های آن بخش است؛ اما نه به شدت نیاز های بخش توانبخشی. از این بابت هم می توانیم بگوییم ایجاد ظلم شده.»

رئیس بخش بیماران روانی مزمن بهزیستی به این نکته اشاره می کند که جامعه هدف خدمات توانبخشی آسیب پذیرتر است: «رشته ی توانبخشی جامعه ی هدف آسیب پذیرتری در حوزه ی سلامت نسبت به جامعه ی هدف عمومی کشور دارد. خیلی از افراد به خاطر مسائل اقتصادی مشکلات عمیقی دارند. واقعاً خیلی از معلولان نمی توانند به علت همین مسائل اقتصادی پیگیر مشکلات توانبخشیشان شوند. ما نگران این هستیم بخش زیادی از این مؤسسات که خدمات توانبخشی ارائه می دهند؛ مخصوصاً آن دسته که در حاشیه ها هستند, ورشکسته شوند و کار متوقف شود. همین اتفاق آسیب بیشتری به جامعه ی هدفی می زند که نیاز به این خدمات دارند.»

وی برای حل این مشکل و رفع نگرانی ها راهکاری ارائه می دهد: «هم سازمان نظام پزشکی نامه ای به ریاست محترم جمهوری نوشت و هم انجمن های علمی گروه پزشکی که اتفاقاً ما هم جزو آن ها هستیم نامه ای به ایشان نوشتیم. خوشبختانه باخبر شدیم ریاست محترم جمهوری دستوری به منظور بازنگری این موضوع صادر کردند. خب اولین پیشنهاد همین است که بازنگری شود؛ بازنگری منطقی بر اساس نیاز های روز. امیدواریم این بازنگری به نحوی عالمانه, دقیق و با در نظر گرفتن همه ی جوانب بخش سلامت این اجتماع انجام بگیرد. علاوه بر این, تعرفه های بیمه هم می تواند در این زمینه کمک کننده باشد. اگر این تعرفه ها سامان دهی نشد, حمایت های بیمه ای مخصوصاً در حوزه ی توانبخشی می تواند جامعه هدف را از این بحران برهاند. این هم پیشنهاد دوم است و عملاً این دو می توانند مکمل هم باشند.»

وی در پایان به نقش سازمان بهزیستی در حل این بحران هم اشاره می کند: «بعد از اینکه تعرفه ها اعلام شد, سازمان بهزیستی تعرفه  های ارائه ی خدمت خود در بخش مراکز شبانه روزی و روزانه را هم در دستور کار به صورت سالانه دارد. اتفاقاً امسال سازمان بهزیستی دقیقتر و با در نظر گرفتن شرایط این کار را انجام می دهد. ما انتظار داشتیم دستگاه های ذیربط در زمینه ی سلامت, این اقدامات را لحاظ کنند. سازمان بهزیستی در حال تدوین این دستور العمل هست که به زودی هم ابلاغ خواهد شد که می توان گفت شرایط این روز های جامعه در آن لحاظ شده است.»


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/20831.html
Page Generated in 0/0048 sec