خبر خوش کاشانیها برای علاقمندان نابینای تلگرام
روزگاری نه چندان دور، استفاده از کارافزارهای پیامرسان در ایران به دو سه نامِ نه چندان آشنا خلاصه میشد؛ وایبر، واتساپ، لاین و ویچت. نامهایی که فقط برای گوشی به دستهای حرفهای معنا داشت و عموم جامعه آنقدرها استقبالی از آنها نمیکردند.
|
به گزارش ایران سپید ناگاه اما ورق به کلی برگشت و موجی در میان ایرانیها پدید آمد که هیچ کس را یارای همراه نشدن با آن نبود. نام موج جدید، «تلگرام» بود. به سرعت گوشیهای همه ایرانیها را درنوردید و دیگر نمیشد کاربری در ایران پیدا کرد که تمام بار ارتباطاتش را به دوش این کارافزار نینداخته باشد. اما در این میان، شاید یکی از تنها گروههای متضرر، کاربران نابینای اندروید بودند. چه، این کارافزار فاقد هر گونه استاندارد برای استفاده این دسته از کاربران بود و از دست صفحهخوانها در محیط تلگرام، هیچ کاری ساخته نبود. بگذریم از گرفتاریهای جور و واجوری که این عدم دسترسی برای نابینایان به وجود آورده بود که نقلش جز تکدر خاطر چیزی به دنبال ندارد. نابینایان بارها تلاش کردند از طریق ارتباط با طراحان تلگرام، اصلاح این مشکل را مطالبه کنند اما دریغ از حتی یک جوابِ نه.
قصه مشکلات نابینایان در دسترسی به تلگرام، تا به آنجا ادامه پیدا کرد که بالاخره همزمان دو گروه، یکی در کاشان و دیگری تبریز، تصمیم گرفتند دست به کاری زنند تا این مشکل به شکلی مطمئن، حل شود. کاشانیها کارافزار خودشان را که یک تلگرام مناسبسازی شده برای استفاده کاربران نابینا بود، «Blindgram» نامگذاری کردند. این نام، تا مدتها نقل محافل نابینایان بود و دسترسی به تلگرام و همراه شدن با خیلِ عظیم کاربران این پیامرسان توانسته بود شور تازهای در بین اندروید به دستهای نابینا ایجاد کند.
بلایندگرام با تمام افت و خیزها به روند پیشرفتش ادامه میداد تا اینکه تلگرام به دستور مقامات قضایی در ایران مسدود شد. در پی این اتفاق، توسعه دهندهها تصمیم گرفتند روند معمولِ پیشین را منتفی اعلام کنند و برنامه را به شکل رایگان در اختیار کاربران قرار دهند. اتفاقی که به گفته کاربران، در مسیر پیشرفت این کارافزار، به مثابه یک سرعتگیر عمل کرده است.
برخی از کاربران نابینا طی تماسهایشان با ایران سپید، از این گلایه دارند که بلایندگرام از مهر ۹۸ تا به حال روزآمد نشده و علیرغم بهروزرسانیهای متعددِ تلگرام، این کارافزار همچنان با همان نسخه هشت ماه پیش و با اشکالات فراوان در اختیار کاربران است.
مجموع این بازخوردها ما را بر آن داشت تا با «علی مصلحی»، یکی از برنامهنویسهای گروه بلایندگرام گفتگویی کنیم و احوال این کارافزار محبوب را جویا شویم. مصلحی ضمن تأیید توقف بهروزرسانی، مشکلات و گرفتاریهای مختلف اعضا را به عنوان علتی برای این اتفاق عنوان کرد و افزود: «بعد از مسدود شدن تلگرام در ایران، ما با مشکلات عجیبی مواجه شدیم. میزبانی از بلایندگرام، حتی به قیمت فیلتر شدن سروِرهایم تمام شد اما باز با این حال، تا آنجا که میشد سعی کردیم کار را پیش ببریم.»
از مصلحی در باره آینده بلایندگرام پرسیدم و از او خواستم وضعیت پیش رو را برای ما تشریح کند. این برنامهنویس، در باره تصمیمات گروه در قبال بلایندگرام گفت؛ «ما در جریان تمام مشکلات گزارش شده از سوی کاربران قرار گرفتهایم و در حال برنامهریزی برای انتشار یک بهروزرسانی برای رفع این اشکالات هستیم.» مصلحی در باره جزئیات این بهروزرسانی گفت: «قرار است به زودی، بلایندگرام به آخرین هسته تلگرام بهروز و امکانات تعبیه شده در جدیدترین بهروزرسانی تلگرام، به بلایندگرام اضافه شود.» او در باره زمان این کار افزود: «ما هنوز هیچ نمونهای را در اختیار گروه تست قرار ندادهایم. بنا داریم کار بهروزرسانی را از نیمه خرداد شروع کنیم و با همکاری گروه تست که همگی از نابینایان هستند، به سرعت اشکالات را برطرف کنیم و برنامه را ارتقا دهیم و نهایتاً در تیر سال جاری، نسخه نهایی را در اختیار کاربرانمان بگذاریم.» مصلحی، رفع مشکل سازگاری بلایندگرام با اندرویدهای قدیمی را از دیگر اتفاقاتی دانست که در نسخه آتی رخ خواهد داد. او همچنین تأکید کرد روند رایگان بودن این کارافزار همچنان به روال سابق ادامه دارد و فقط کاربرانی که علاقمند باشند از این پروژه حمایت مالی کنند، میتوانند از راههای پیشبینی شده این کار را انجام دهند. پیام حمایت مالی از پروژه بلایندگرام، هر ماه یکبار به کاربران نمایش داده میشود اما کاربران هیچ اجباری به انجام این حمایت ندارند و این حمایت، ماهیتی کاملاً داوطلبانه دارد.
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/20736.html |