printlogo


کد خبر: 18528تاریخ: 1398/6/13 10:57
گزارش خدمات ارائه شده به خانواده شهدا و ایثارگر اعلام شد
گزارش خدمات ارائه شده به خانواده شهدا و ایثارگر اعلام شد
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گزارشی از خدمات ارئه شده به خانواده شهدا، ایثارگران در بخش‌های مختلف ارائه داد.

به گزارش ایران سپید  محمود پاکدل، معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گزارشی از خدمات در بخش‌های مختلف از جمله اشتغال، کارآفرینی، احراز ایثارگری، صدور کارت شناسایی ایثارگران، ارائه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن ایثارگران، مناسب‌سازی زیست شخصی ایثارگران، ساماندهی مزار شهدا، مددکاری اجتماعی و مشاوره، اجرای طرح سپاس، پوشش بیمه عمر و حادثه و حوادث غیرمترقبه ایثارگران ارائه کرد که در ادامه مشروح آن را از نظر می‌گذرانید:

- استخدام ایثارگران در دستگاه‌های اجرایی در قالب ماده ۲۱ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران انجام می‌پذیرد که بر اساس آن حداقل ۲۵ درصد از مجوزهای استخدامی دستگاه‌های موضوع ماده ۲ قانون یادشده اختصاص به خانواده‌های شاهد، جانبازان و آزادگان، همسر و فرزندان شهدا و جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، فرزندان و همسران آزادگان یک سال و بالای یک سال اسارت، اسرا و خواهر و برادر شهید دارد و ۵ درصد از سهمیه استخدامی نیز به سایر ایثارگران مشمول ماده ۲۱ تعلق می‌گیرد. استخدام در دستگاه‌های غیردولتی و بخش خصوصی از طرف حوزه اشتغال و کارآفرینی بنیاد پیگیری می‌شود که در این راستا فعالیت‌های مختلفی ازجمله طرح آموزش برای استخدام، اجرای ماده ۳۱ قانون جامع و بهره‌مندی کارفرمایان از معافیت‌های بیمه‌ای و مالیاتی و بهره‌مندی از ظرفیت‌های شغلی و استخدامی شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف در بخش خصوصی و غیردولتی دنبال می‌شود.

- ایثارگران جذب‌شده در دستگاه‌های دولتی را در سال ۱۳۹۶ تعداد ۱۱ هزار و ۳۹۰ نفر و سال ۱۳۹۷ تعداد ۱۴ هزار و ۲۶ نفر هستند.

- طرح‌های خوداشتغالی و کارآفرینی ایثارگران به‌وسیله پرداخت وام و تسهیلات اشتغال‌زایی از طریق منابع داخلی بانک عامل طرف قرارداد، پرداخت یارانه سود و کارمزد به طرح‌های اشتغال‌زا، فعالیت در حوزه کسب‌وکار خرد و مشاغل خانگی اجرایی می‌شود. بخش دیگری از طرح‌های خوداشتغالی نیز با تشکیل صندوق اشتغال و کارآفرینی بنیاد، تسهیلات بیمه و بازنشستگی جهت مجریان طرح‌های خوداشتغالی (بیمه سهم خویش‌فرما) و صندوق توسعه ملی اجرا می‌شود که از سال ۱۳۹۷ تعداد ۱۰ هزار و ۹۲۶ مورد و در ۴ ماهه نخست سال ۹۸ تعداد ۷ هزار و ۲۶۲ مورد ثبت‌شده است.

- به‌منظور بهره‌مندی ایثارگران جویای کار از ظرفیت‌های شغلی دستگاه‌های اجرایی در بخش مشاغل خرد و کلان و کسب‌وکارهای کوچک در سال ۱۳۹۸ تفاهم‌نامه‌ای با وزارت صمت منعقد شد و تفاهم‌نامه‌هایی نیز قرار است با وزارت جهاد کشاورزی و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری امضا شود که مراحل مقدماتی آن در دست اقدام و پیگیری است.

- برای توانمندسازی شغلی جامعه ایثارگری از طریق آموزش‌های فنی و مهارتی، مشاوره شغلی و فنی تخصصی و طرح آموزش کارورزی انجام می‌شود، در این راستا در سال ۱۳۹۷ تعداد ۳۰ هزار و ۲۷۱ نفر و در ۴ ماهه نخست سال ۱۳۹۸ تعداد ۳ هزار و ۶۷۶ نفر به توانمندی شغلی دست پیدا کردند همچنین در سال ۱۳۹۸ تفاهم‌نامه‌های مشترکی با سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، مجتمع فنی تهران و مجتمع آموزش امام خمینی (ره) وابسته به وزارت جهاد کشاورزی جهت استفاده ایثارگران متقاضی کار از برنامه‌های آموزشی و مهارتی منعقد شده است.

- در راستانی کمک به تأمین مسکن ایثارگران خدماتی نظیر ارائه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن، واگذاری زمین و مناسب‌سازی زیست شخصی به ایثارگران ارائه می‌شود که در این راستا از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۸ تعداد حدود ۴۰ هزار نفر از ایثارگران واجد شرایط در دریافت تسهیلات خرید و یا ساخت مسکن به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند که مراحل جذب آن دردست اقدام است.
با هماهنگی وزارتخانه راه و شهرسازی با سازمان ملی زمین و مسکن از سال ۹۷ تاکنون تعداد ۳۴۵۰ نفر از زمین، سهم ریالی ما به ازای زمین و واگذاری مسکن بهره‌مند شده‌اند. ضمن اینکه تعداد ۹۰۰ نفر از ایثارگران از ابتدای سال ۹۷ تاکنون از خدمات مناسب‌سازی شخصی استفاده کردند.

- در زمینه ساماندهی گلزار شهدا از ابتدای سال ۹۷ تاکنون تعداد ۸ هزار و ۱۷۵ مزار مطهر و نورانی شهدا در کشور با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری ساماندهی شده است و از آنجایی که بنیاد شهید و امور ایثارگران رئیس کمیته حقوقی و نظارت ستاد مناسب‌سازی کشور است طبق تقویم زمان‌بندی‌شده و منظم تعداد ۱۰ جلسه برگزار و ۹ موضوع مهم طرح؛ ازجمله تدوین آئین‌نامه اجرایی ماده ۳ قانون حمایت از حقوق معلولان در کمیته مصوب شده است و احصای شرح وظایف همه دستگاه‌های اجرایی از خلال این قانون و معرفی این کمیته به‌عنوان کمیته برتر ستاد از دستاوردهای این کمیته بوده است.

- در راستای پیشگیری از آسیب‌های روانی و اجتماعی جامعه هدف، مشاوره فردی بستر مناسبی برای بررسی امکانات مختلف شخصی و محیطی افراد، بسط و گسترش بینش و آگاهی‌های آن‌ها و تسهیل در انتخاب‌های معقول و سازنده و درنتیجه درمان مشکلات و مسائل شخصی مبتنی بر تعامل متقابل بین مراجعه کننده و مشاور است، مددکاری فردی و گروهی نیز فعالیتی سازمان‌یافته است که به افراد نیازمند جامعه عرضه می‌شود تا زمینه رضایت‌مندی، استقلال آنها در مواجهه و مدیریت صحیح مشکلات و نهایتاً توانمندی ایشان را فراهم کند.

- یکی از مهم‌ترین استراتژی‌ها و مداخلات اساسی درزمینه حفظ و توسعه سلامت روان، آموزش و آگاهی بخشی است براین اساس، برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه خانواده‌های شاهد و ایثارگر به‌عنوان یکی از ضرورت‌های اصلی و اساسی بنیاد در اولویت برنامه‌های حوزه مددکاری و مشاوره قرارداد. این برنامه پس از تعیین و اولویت‌بندی نیازهای آموزشی خانواده‌ها در سراسر کشور به‌صورت کلاسی، کارگاهی، اردویی با به‌کارگیری مدرسان مجرب و متخصص برگزار می‌شود. همچنین با عنایت به نقش و تأثیر آموزش خانواده بخشی از این برنامه در قالب نشریه خط زندگی به‌صورت غیرحضوری با تهیه، تولید و انتشار مقالات آموزشی و توزیع بین جامعه ایثارگری اجرا می‌شود.

- در سال ۱۳۹۷، تعداد ۱۸۹ هزار و ۹۶۱ مورد و در ۴ ماهه نخست سال ۱۳۹۸ تعداد ۴۹ هزار و ۴۹۰ مشاوره فردی و گروهی انجام‌شده است، همچنین در سال ۱۳۹۷، تعداد ۱۶ هزار و ۷۵۰ مورد و در ۴ ماهه نخست سال ۱۳۹۸، تعداد ۴۸ هزار و ۳۶۹ مددکاری فردی و گروهی اجرایی شده است.

- طرح سپاس به‌عنوان روش مهم ارتباطی بنیاد با جامعه ایثارگری از طریق مراجعه معکوس است که به‌منظور ایجاد شرایط و زمینه‌های انجام بهتر وظایف سازمانی، ارتباط مؤثر، پاسخگو و شناسایی ملموس نیازها و افزایش رضایتمندی ایثارگران، این طرح برای خانواده‌های شهدا و جانبازان و آزادگان و خانواده آنان اجرایی می‌شود که در سال ۱۳۹۷ تعداد ۴۳۸ هزار و ۷۷۹ دیدار و در ۴ ماهه نخست سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۴۰ هزار و ۲۹۴ دیدار انجام‌شده است.

- در اجرای ماده ۴۶ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و بند «ت» ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه و همچنین بر اساس مصوبه شماره ۳۶۴۸۳ مورخ ۹۱/۳/۸ هیئت محترم وزیران آن تعداد از ایثارگران که تحت پوشش بیمه عمر و حادثه سایر دستگاه‌ها نمی‌باشند تحت پوشش بیمه عمر و حادثه بنیاد با سرانه تعیین‌شده قرار دارند و همچنین منازل مسکونی و اسباب و اثاثیه تمام ایثارگران تحت پوشش بیمه حوادث غیرمترقبه تا سقف سی‌وپنج میلیون تومان قرار می‌گیرد که در حال حاضر این قرارداد بر اساس مناقصه عمومی در دو مرحله به شرکت بیمه کوثر واگذارشده است.

- در سال ۱۳۹۶ تعداد ۵۷۷ هزار و ۳۴۴ نفر و در سال ۱۳۹۷ تعداد ۶۱۲ هزار و ۵۸۵ نفر مشمول بیمه عمر و حادثه ایثارگران شده‌اند و همچنین در سال ۱۳۹۶، تعداد ۸۵۱ هزار و ۵۷۱ نفر و در سال ۱۳۹۷ تعداد ۸۴۰ هزار و ۵۰۱ نفر شامل بیمه حوادث غیرمترقبه ایثارگران شدند.

- فرآیند صدور کارت شناسایی هوشمند ایثارگران از مرحله درخواست ایثارگر تا صدور کارت به‌صورت الکترونیکی انجام می‌شود و در سال ۱۳۹۷ تعداد ۵۱۸ هزار و ۵۳۲ فقره و در ۴ ماهه اول سال ۱۳۹۸ تعداد ۸۵ هزار و ۶۴۹ فقره کارت شناسایی هوشمند ایثارگران صادر و تحویل ایثارگران شده است.

- در سال ۱۳۹۷ تعداد ۳۹ هزار و ۵۹۳ پرونده و ۴ ماهه نخست سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۰ هزار و ۵۱۲ پرونده احراز ایثارگری مورد بررسی کارشناسان قرار گرفت. همچنین در اجرای ماده ۲۶ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و بند «د» ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه، تعداد ۴۷ هزار و ۲۵۷ نفر در سال ۱۳۹۷ و تعداد ۶ هزار و ۲۴ نفر در سال ۱۳۹۸ حق پرستاری برای والدین معظم شهدا بر اساس میزان k پرستاری تعیین و پرداخت‌شده است.


لینک مطلب: http://iransepid.ir/News/18528.html
Page Generated in 0/0049 sec