راه اندازی چاپگر بریل ایرانی در بخش نابینایان کتابخانه مرکزی خوزستان
مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان از راه اندازی چاپگر بریل ایرانی در بخش نابینایان کتابخانه مرکزی استان خبر داد.
|
به گزارش ایران سپید بخش نابینایان کتابخانه مرکزی خوزستان با کمک خیرین توسط شرکت دانش بنیان سفیر ثریا به یک دستگاه چاپگر بریل ایرانی «دارکوب» مجهز شد.
منصور کوهی رستمی، مدیر کل کتابخانههای عمومی خوزستان گفت: ورود خیرین در حوزه فرهنگ به ویژه اقشار آسیب پذیر زمینه را برای استفاده از امکانات و همچنین دسترسی آسان به منابع مورد نیاز مراجعین روشندل بهتر میکند.
وی با اشاره به نقش برجسته خیرین برای توسعه و ترویج کتابخوانی و دعوت از خیرین استان برای حل مشکلات کتابخانههای عمومی بیان داشت: در طول سالهای اخیر خیرین نگاه ویژهای به کتابخانههای عمومی بعنوان یک مرکز موثر و کارآمد داشته اشتند که یکی از این اقدامات، خرید و اهدای یک دستگاه چاپگر بریل «دارکوب» به کتابخانه مرکزی استان خوزستان توسط یکی از خیرین بود که برای اولین بار در استان خوزستانافراد نابینا میتوانند مطالب جزوات و حتی برخی کتابها را بصورت چاپی بریل مورد مطالعه و استفاده قرار دهند.
کوهی رستمی درخصوص راه اندازی اتاق آکوستیک اظهار کرد: تولید کتابهای گویا بصورت اختصاص در بخش نابینایان کتابخانه مرکزی یکی از دیگر از خدمات ممتازی است که در استان در حال انجام است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی خوزستان در ادامه افزود: طبق قرارداد با شرکت سازنده دستگاه، مقرر شد پس از نصب، یک دوره آموزشی برای استفاده از آن برگزار شود که با حضور ۲ تن از کارشناسان شرکت سازنده و ارائه آموزشها لازم به کتابداران بخش نابینایان، محقق شد.
نیکزاد کارشناس شرکت دانش بنیان سفیر ثریا در خصوص تولید این محصول گفت: در راستای دسترسی آسان نابینایان و کم بینایان به منابع اطلاعاتی بریل، چاپگر دارکوب برای اولین بار در ایران و خاورمیانه با تلاش شرکت معتبر دانشبنیان سفیر ثریا طراحی و ساخته شده و از نظر سرعت و کیفیت چاپ، قابلرقابت با نمونههای خارجی است.
وی اذعان داشت: از این پس نابینایان استان خوزستان و استانهای همجوار میتوانند تمام منابع علمی، فرهنگی و دینی خود را با دستگاه چاپگر بریل ایرانی با خط بریل منتشر کنند.
نیکزاد با اشاره به قابلیت این چاپگرها بیان کرد: امکان چاپ با استفاده از حافظه داخلی بدون نیاز به کامپیوتر، سیستم عیبیابی داخلی، قابلیت چاپ دوروی کاغذ بهشکل همزمان، سیستم اعلام اتمام کاغذ و اتمام چاپ، سیستم کاهش ارتعاش و صدا، قابلیت تغییر جهت متن بهصورت عمودی و افقی و کلیدهای گویا به زبان فارسی و انگلیسی از مهمترین قابلیتهای فنی چاپگرهای بصیر است که امکان کار با آنها را برای کتابداران نابینا تسهیل میکند.
وی تصریح کرد: با کمک و حمایت مالی یکی ازخیرین این دستگاه با اعتباری بالغ بر ۶۸۰ میلیون ریال پورمطلوب خریداری و به بخش نابینایان و کمبینایان کتابخانه مرکزی خوزستان اهدا شد. باشگاه خبرنگاران
لینک مطلب: | http://iransepid.ir/News/17862.html |